Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου

2 Άσκηση 1 Φόντο ένα αγόρι στον ελαιώνα.
Γεια σας φίλοι μου! Ασφαλώς θα αναρωτιέστε που βρίσκομαι! Ήρθα στον ελαιώνα με το παππού μου για να μαζέψουμε τις ελιές!

3 Φόντο ελαιώνας και κόσμος που μαζεύει ελιές με τις ειδικές κτένες
Φόντο ελαιώνας και κόσμος που μαζεύει ελιές με τις ειδικές κτένες. Κάτω υπάρχουν πράσινα δίχτυα, καλάθια με ελιές. Κάθε Οκτώβρη ερχόμαστε στον ελαιώνα για να μαζέψουμε τις ελιές. Απλώνουμε κάτω από τα ελαιόδεντρα μεγάλα πράσινα δίχτυα για να πέφτουν πάνω οι ελιές. Τις ελιές τις μαζεύουμε με τις ειδικές κτένες και μετά τις μαζεύουμε από τα δίχτυα και τις βάζουμε μέσα στα μεγάλα καλάθια.

4 Φόντο το ελαιοτριβείο από μέσα. Να φαίνονται κάποια μηχανήματα.
Φόντο το ελαιοτριβείο από μέσα. Να φαίνονται κάποια μηχανήματα. Μετά τις μεταφέρουμε στο ελαιοτριβείο. Εδώ τις ρίχνουμε μέσα στα μεγάλα μηχανήματα που τις καθαρίζουν από τα φύλλα, τα κλαδάκια, τα κουκούτσια και μετά τις λιώνουν. Στο τέλος παίρνουμε μέσα σε μεγάλα παγούρια το ελαιόλαδο.

5 Στο φόντο έξω από το ελαιοτριβείο ένας μεγάλος <<σωλήνας>> που βγάζει έξω τα αλεσμένα κουκούτσια. Κάτω από το σωλήνα ένα βουνό από λίπασμα και ένας γεωργός βάζει μέσα σε μια σακούλα. Ασφαλώς θα αναρωτιέστε τι γίνονται τα κουκούτσια από τις ελιές; Ένα από τα μηχανήματα του ελαιοτριβείου λιώνει τα κουκούτσια και τα μεταφέρει έξω από το ελαιοτριβείο. Οι γεωργοί τα μαζεύουν και τα χρησιμοποιούν ως λίπασμα για τα χωράφια τους.

6 Στο φόντο υπάρχουν ελαιόλαδο, γιαούρτι, ελιές μαύρες, ελιές τσακιστές, κρασί, σαπούνι από ελιά, κρέμες προσώπου από ελιά, κτλ. Με τις ελιές μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα προϊόντα. Πάτησε πάνω στα προϊόντα που φτιάχνουμε με τις ελιές.


Κατέβασμα ppt "Ελιά & ελαιόλαδο Αιμιλία Αριστείδου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google