Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Γιώργος Δημητριάδης BIOLEA, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ, Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Γιώργος Δημητριάδης BIOLEA, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ, Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Γιώργος Δημητριάδης BIOLEA, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ, Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Νομού Χανίων ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

2 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Δημιουργία προορισμού

3 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Διαφοροποίηση προϊόντος

4 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Κάθε τόπος έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται σε κάποια από τις μορφές του Τουρισμού Υ παίθρου. Α υτά πρέπει να αναδειχτούν και να καταξιωθούν στην γνώμη των άλλων δημιουργώντας Ταυτότητα.

5 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Το τουριστικό BRAND (ταυτότητα) της Ελλάδας διαχρονικά έχει διαμορφωθεί (μάλλον από μόνο του ) βασισμένο στον ήλιο, την θάλασσα, τις αρχαιότητες και το συρτάκι... Το ίδιο έχει αφεθεί να γίνει και στο BRAND της Κρήτης.

6 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Όμως, ο ήλιος η θάλασσα και οι αρχαιότητες δεν είναι αποκλειστικότητα μας. Σήμερα στην εποχή του INTERNET ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει εξωτικές ηλιόλουστες παραλίες (ίσως ελκυστικότερες των Ελληνικών, Κρητικών και Χανιώτικων) σε όλο τον πλανήτη. Το υπάρχον BRANDING ( αν όντως υπάρχει ) δεν παράγει ισχυρότερη διαφοροποίηση για τον τόπο μας στον παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό που μεγαλώνει συνεχώς.

7 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Θα μπορούσε ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ στην Ελλάδα να κάνει την διαφορά, ισχυροποιώντας την τουριστική μας ταυτότητα εμπλουτίζοντας και διαφοροποιώντας περαιτέρω τον τουρισμό που προσφέρουμε με εναλλακτικές δράσεις ?

8 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Για να αναπτυχθούν νέες υποδομές και υπηρεσίες για αυτές τις μορφές τουρισμού χρειάζονται επενδύσεις και εκπαίδευση. Ακόμα και για τον περιπατητικό τουρισμό, απαιτείται η δημιουργία κατάλληλων μονοπατιών, οργανωμένων ή όχι, εύκολης ή δύσκολης πρόσβασης, καθώς και η έκδοση πληροφοριακών φυλλαδίων και χαρτών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση, να σημανθούν τα μονοπάτια και να αναδειχθούν επιλεγμένα σημεία της περιοχής (γεφύρια, φαράγγια, σπήλαια).

9 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, χωρίς ίδια επενδυτικά κεφάλαια, χωρίς τραπεζική ή κρατική υποστήριξη, χωρίς ούτε καν νομικό πλαίσιο... ποια θα ήταν μια επιτυχημένη στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο μας?

10 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Ίσως η σωστή επιλογή να ήταν: - Η ανάδειξης αυτής της δραστηριότητας που κοστίζει λιγότερο. - Που συνδέει τουριστικές αγροτικές και παραγωγικές τοπικές δραστηριότητες. - Που αναγνωρίζεται παγκοσμίως και έχει ήδη αξιόπιστη ταυτότητα.

11 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Το 100% του συνόλου των επισκεπτών που έρχεται εδώ έτσι κι αλλιώς, έχει τουλάχιστον ένα γεύμα κάθε ημέρα διαμονής του. Αυτό το «ένα» γεύμα ισχυροποιεί το ήδη ισχυρό BRAND της Κρητικής Διατροφής. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μια αδιάρρηκτη σχέση μεταξύ του προορισμού και της γαστρονομικής εμπειρίας του επισκέπτη. ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ?

12 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Το BRAND της Κρητικής Διατροφής η οποία είναι η κορωνίδα της Μεσογειακής Διατροφής έχει παγκόσμια και διαχρονική αξία. Το BRAND της Κρητικής Διατροφής μας ανήκει (μόνο χωροταξικά, επειδή είμαστε Κρητικοί) αλλά εμείς οι σημερινοί Κρητικοί δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε διότι η κουζίνα που παρουσιάζουμε ως Κρητική, σ αυτούς που είναι ήδη πελάτες μας, δεν έχει σχέση με την αυθεντική Κρητική Διατροφή.

13 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Αυτός ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ που ήδη υπάρχει στα Χανιά, στην Κρήτη και σ όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς: - Ενιαία ποιοτικά χαρακτηριστικά. - Χωροταξικό προγραμματισμό, ή - Αναπτυξιακό προσανατολισμό.

14 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Δεν υπήρξε ποτέ νομικό πλαίσιο όπου θα μπορούσε να βασίζεται μια αναπτυξιακή στρατηγική πνοής για ένα τουρισμό υπαίθρου που θα μπορούσε να εμπλουτίσει και να διευρύνει τον Ελληνικό τουρισμό και να δώσει αναπτυξιακή πορεία στην Ελληνική πολυβασανισμένη ύπαιθρο.

15 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Ίσως τώρα να είναι ο ποιο κατάλληλος καιρός να υλοποιηθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος. Είναι στο χέρι μας να παραμερίσουμε και να εξουδετερώσουμε κυβερνητικές αδράνειες, πελατειακές προτιμήσεις και υμέτερα συμφέροντα. Να παραμερίσουμε διαφορές μεταξύ μας, να ενωθούμε όπως τα επιμελητήρια του νησιού και να απαιτήσουμε από την όποια περιφερειακή ή εθνική κυβέρνηση να πράξει έργο, προς αυτό τον στόχο.

16 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως αναπτυξιακό εργαλείο, ενώνει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα του νησιού με τον τριτογενή του τουρισμού και των υπηρεσιών. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ χρειάζεται θεσμική περιφρούρηση και διαφύλαξη. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως στόχος και αποστολή, ενώνει όλους τους Κρητικούς.

17 3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, είναι ένα πανίσχυρο BRAND Χρειάζεται να πείσουμε ότι είναι δικό μας. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.


Κατέβασμα ppt "3 April 2012Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού Χανιά Γιώργος Δημητριάδης BIOLEA, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης, ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ, Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google