Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ Εξοικείωση με ένα wiki 1)H πλευρική μπάρα πλοήγησης (εδώ βρίσκεται αριστερά) «Τι περιέχει το wiki” 2) Και η γραμμή εντολών.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Πίνακες.
Joomla.
Συνεργατικό Εργαλείο wiki
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Weebly tools A selected few Γαβριέλλα Ασπράκη. Map Το εικονίδιο που φέρει την ένδειξη αυτή μας συνδέει κατευθείαν στο google maps. Μόλις σύρουμε το εικονίδιο.
4o Μάθημα.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εισαγωγή στο Blackboard
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Πως βάζουμε τίτλους και κείμενα στα video μας σε 8 βήματα.
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Γνωριμία με το Scratch.
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Δημιουργία Λογαριασμού
Google docs Google docs forms
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
QUIZ Υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άτομο σου λέει πως είναι η Μαρία και ότι θέλει τον κωδικό σου για να σου κάνει νέο ρεκόρ στο παιχνίδι. Τι κάνεις??
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Εισαγωγή στο Blackboard
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
Καταγραφή ιδεών Το πρώτο βήμα στη συγγραφή της έκθεσής σας είναι να καταγράψετε όλες τις ιδέες σας. Δε χρειάζεται να τις γράψετε με κάποια σειρά, αργότερο.
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ: Εισαγωγή
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
1 Εφαρμογές Η/Υ στη Λογοπαθολογία Εισαγωγή στο PowerPoint Ευγενία Τόκη Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BSc ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Πώς να φτιάξω το δικό μου
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
Google docs Google docs forms
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
στο PowerPoint 7 τρόποι για να συνεργαστείτε με άλλα άτομα
Γραφικές Μέθοδοι Σχεδιασμού με Η-Υ Εκπαιδευτικό Παράδειγμα 2
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γ6.9 Δημιουργία και Τροποποίηση Ερωτημάτων
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ Μητσοπούλου Ελένη

Γιατί θέλω να δημιουργήσω ένα κόμικ; Για να εμπλουτίσω την στείρα αφήγηση ενός κειμένου Για να εκφράσω παραστατικά τις ιδέες μου Για να κεντρίσω το ενδιαφέρον του αναγνώστη Για να δώσω την «δική μου» διάσταση στην ιστορία ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ , ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δημιουργούμε τα δικά μας ΚΟΜΙΚΣ

Πώς θα δομήσω το κόμικ μου; 1 Θα ξεκινήσω επιλέγοντας τους χαρακτήρες: άνθρωποι, ζώα, φανταστικοί χαρακτήρες κλπ... 2 Θα δομήσω το σενάριο και την πλοκή του κόμικ ούτως ώστε να έχει συνοχή και ακολουθία 3 Θα δημιουργήσω κάποια προσχέδια του κόμικ για να δώ εαν μου αρέσει και πώς θέλω να το συνεχίσω 4 Θα φτιάξω το κόμικ μου...

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.pixton.com

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Εμείς, θα χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Pixton for fun Θα κάνουμε εγγραφή στο site στο πεδίο Sign Up

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Πίνακας Ελέγχου Σειρά οδηγιών Πρόσφατα ανεβασμένα κόμικς

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Για να δημιουργήσω ένα κόμικ, θα πάω στην καρτέλα Create a comic στον πίνακα ελέγχου Μόλις δώσω τίτλο στο πεδίο που θα εμφανιστεί, θα δώ το περιβάλλον δημιουργίας κόμικ Εκεί θα επιλέξω το στύλ του κόμικ μου

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Τώρα, επιλέγουμε τον αριθμό των σελίδων που θα έχει η σειρά των κόμικ μας

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε πρακτικά με το κόμικ μας. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και εργαστείτε δημιουργικά. Εισαγωγή χαρακτήρα Εισαγωγή σχολίου-συννεφάκι Εισαγωγή αντικειμένου Εισαγωγή σκηνής Μεγέθυνση/ Σμίκρυνση Αποθήκευση / αλλαγή χρώματος σκηνής / αλλαγή σκιασης

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Για να μετακινήσετε μια φιγούρα, να αλλάξετε την έκφρασή της, το πρόσωπό της, την κίνησή της, απλά χρειάζεται να κάνετε κλίκ πάνω της για να την τροποποιήσετε με το ποντίκι. Οι βιβλιοθήκες ατόμων, σκηνών, αντικειμένων και σχολίων περιέχουν απεριόριστες επιλογές και συνδυασμούς, απλά περιηγηθείτε στην συλλογή της καθεμίας. Αλλάξτε τα χρώματα και την εστίαση στην εικόνα ανάλογα με την έμφαση που θέλετε να δώσετε. Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ των αλλαγών σας.

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Όταν τελειώσω με την δημιουργία του κόμικ μου, θα πάω στο Save Changes που βρίσκεται κάτω-κάτω για να αποθηκεύσω τις αλλαγές μου.

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Όταν εμφανιστεί το παράθυρο για να δώσω τίτλο, Πρέπει να κάνω δύο πράγματα: Να δώσω τίτλο 2) Να πατήσω το κουμπί More Options για να βάλω γλώσσα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να γεμίσω με λέξεις τα συννεφάκια των ηρώων μου.

Το εργαλείο δημιουργίας κόμικ Pixton Αφού τελειώσετε με την δημιουργία και την επεξεργασία του κόμικ σας, εκδόστε το και παρατηρείστε ότι μπορείτε να: Το εισάγετε ως εικόνα σε κώδικα Το ανεβάστε στο Facebook Το στείλετε με email Το κατεβάσετε Το εκτυπώσετε Να συνεχίσετε την επεξεργασία του(για να βάλετε τα λόγια στα ελληνικά)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ! Για ερωτήσεις και απορίες, καθώς και τις προτάσεις σας πάνω στην παρουσίασή μου, Στείλτε μου e-mail στην διεύθυνση: molaikos92@hotmail.gr