Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 … μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Δημιουργια Δυναμικου ιστοτοπου και Χρησιμοποιηση του για εκπαιδευτικουσ σκοπουσ … μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου

2 Εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε
Φυλλομετρητές (Internet Explorer, Firefox, Chrome) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Gmail) Εργαλεία της Google για δημιουργία δυναμικού ιστότοπου Σουίτες Γραφείου (Ms Office, Open Office) Ζωγραφική των Windows, Screen Seize, Tux Paint

3 Στατικός ή Δυναμικός Ιστότοπος;
Στατικές σελίδες είναι αυτές που το περιεχόμενο τους δεν μεταβάλλεται ενώ για να γίνει αυτό απαιτείται νέα παρέμβαση από τον κατασκευαστή του site. Δυναμικές σελίδες είναι αυτές που το περιεχόμενο τους μπορεί να αλλάξει από τους ίδιους τους διαχειριστές του μέσω κάποιας εφαρμογής και ουσιαστικά μπορούν να το εισάγουν (προσθέτουν), να το διορθώνουν και να το διαγράφουν.

4 Η δημιουργία… Δημιουργία λογαριασμού για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google (Gmail) Ανοίγουμε έναν φυλλομετρητή και πληκτρολογούμε την διεύθυνση mail.google.com Στη συνέχεια κάνουμε αριστερό κλικ στο κουμπί εντολών «Δημιουργία λογαριασμού».

5 Συμπληρώνουμε τα στοιχεία που μας ζητούν αποθηκεύοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

6 Στη συνέχεια εισερχόμαστε πάλι στη διεύθυνση ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου της Google. Αυτή τη φορά εισάγουμε: Το όνομα χρήστη και Τον κωδικό πρόσβασης που αποθηκεύσαμε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του λογαριασμού μας. Έπειτα πατάμε «Σύνδεση»

7 Έχουμε εισέλθει στην κεντρική σελίδα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Goοgle. Από εδώ μπορούμε να στείλουμε και να πάρουμε μηνύματα αλλά και να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό ιστότοπο. Κάνουμε αριστερό κλικ στο κουμπί εντολών «Ιστότοποι»

8 Κάνουμε αριστερό κλικ στη «Δημιουργία νέου ιστότοπου»

9 Η Google θα μας οδηγήσει στην κεντρική σελίδα επιλογών για τη δημιουργία του νέου μας ιστότοπου.
Μπορούμε : να επιλέξουμε Κενό πρότυπο για να δημιουργήσουμε τον ιστότοπό μας από την αρχή. να περιηγηθούμε στη συλλογή για περισσότερα, ώστε να διαλέξουμε έτοιμο πρότυπο.

10 Εισάγουμε όνομα για τον ιστότοπό μας
Εισάγουμε όνομα για την διεύθυνση URL

11 Μπορούμε να επιλέξουμε θέμα τώρα ή να το κάνουμε
αργότερα από τη διαχείριση του ιστοτόπου μας.

12 Μπορούμε να δώσουμε μια περιγραφή του ιστότοπου.
Και το σημαντικότερο μπορούμε να ορίσουμε αν θα έχουν όλοι πρόσβαση στον ιστότοπο ή μόνο μια ομάδα που θα προσδιορίσει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

13 Στη συνέχεια πληκτρολογούμε τον εμφανιζόμενο κωδικό.
Η Google χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη εικόνα για να διαπιστώσει ότι ο χρήστης της σελίδας είναι άνθρωπος. Τέλος πατάμε το κουμπί εντολών «Δημιουργία ιστότοπου».

14 Ο ιστότοπός μας

15 Η διαχείριση … Πατάμε στο κουμπί εντολών «Περισσότερες ενέργειες» και στη συνέχεια «Διαχείριση Ιστότοπου».

16 Στα περιεχόμενα μπορούμε να δούμε την πρόσφατη
δραστηριότητα του ιστότοπου. Κάνουμε αριστερό κλικ στο κουμπί εντολών «Διάταξη ιστοτόπου»

17 Από εδώ μπορούμε να καθορίσουμε το πλάτος της σελίδας,
την εμφάνιση της κεφαλίδας, τη θέση αλλά και τα στοιχεία που θα περιέχει το πλάγιο μενού, το υποσέλιδο κλπ.

18 Πατάμε «Χρώματα και γραμματοσειρές»
Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε χρώμα και εικόνα φόντου για τη σελίδα, γραμματοσειρά, χρώμα συνδέσμων κλπ.

19 Πατάμε «Θέματα» Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικό θέμα.

20 Πατώντας «Σελίδες» μπορούμε :
να δούμε φακέλους και αρχεία σε ιεραρχημένη προβολή. να δούμε φακέλους και αρχεία σε λίστα.

21 Πατώντας «Επισυνάψεις» μπορούμε να δούμε όλα τα αρχεία
εικόνας, βίντεο κλπ. που «φορτώνουμε» στις σελίδες μας.

22 Πατώντας «Πρότυπα σελίδας» μπορούμε να δούμε όλα τα
έτοιμα πρότυπα. Αυτά είναι: Ανακοινώσεις: Ιστολόγιο για αρθρογράφηση. Αρχειοθήκη: Χώρος για αποθήκευση αρχείων. Λίστα: Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση μιας σειράς πραγμάτων. Ιστοσελίδα: Μια τυπική στατική ιστοσελίδα.

23 Πατάμε «Κοινή χρήση αυτού του ιστότοπου».
Εδώ μπορούμε να ορίσουμε τα δικαιώματα των χρηστών. Είναι κάτοχος: Είναι ο διαχειριστής του ιστότοπου, ο οποίος έχει όλα τα δικαιώματα. Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι του ενός. Δυνατή επεξεργασία: Ο χρή- στης μπορεί να εισάγει και να επεξεργαστεί το δικό του περιεχόμενο. Δυνατή προβολή: Ο χρήστης μπορεί να δει το περιεχόμενο του ιστότοπου. Χρησιμοποι- είται όταν ο ιστότοπος είναι ιδιωτικός.

24 Η χρησιμότητα … Ο ιστότοπος μάς παρέχει τον προσωπικό μας χώρο, όπου μπορούμε να γράψουμε ό,τι θέλουμε, όσο συχνά θέλουμε, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες χρήσης Νέων Τεχνολογιών και πολυγραμματισμού. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και να σχολιάζουμε τις παρατηρήσεις που καταχωρούν οι συμμαθητές μας σε ένα συνεργατικό περιβάλλον. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος δουλειάς, που μας ενθαρρύνει να δείξουμε περισσότερο ενδιαφέρον στη δουλειά του σχολείου.

25 Κανόνες… Μέσα από τον ιστότοπο μάθαμε ότι:
Μέσα από τον ιστότοπο μάθαμε ότι: Δεν κατηγορώ ούτε προσβάλλω κάποιον στο διαδίκτυο θεωρώντας ότι αστειεύομαι. Αντιμετωπίζω τους άλλους χρήστες του διαδικτύου με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελα να μου φέρονται κι αυτοί. Διασταυρώνω πάντα το υλικό που βρίσκω στο διαδίκτυο με άλλες πηγές, όπως εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία. Αναφέρω πάντα στα άρθρα μου τις πηγές από τις οποίες άντλησα τις πληροφορίες μου.

26 Γιατί ηλεκτρονικό υλικό;

27 Τα ηλεκτρονικά κείμενα:
Συνδυάζουν το λόγο με την εικόνα, το βίντεο και τον ήχο, τα έντονα χρώματα, την ποικιλία των γραμματοσειρών και την πρωτότυπη διάταξη μικρών κειμένων σε στήλες. Έχουν τίτλους – συνδέσμους που παραπέμπουν σε διάφορους τομείς – κατηγορίες απ’ όπου ο αναγνώστης μπορεί να αντλήσει ποικίλες πληροφορίες. Έχουν κειμενάκια που λειτουργούν ως «παράθυρα», ώστε ο αναγνώστης να εισέρχεται σε εκτενέστερα κείμενα. Υπάρχει κυρίαρχο το στοιχείο της έκπληξης και της αναζήτησης. Ως αναγνώστες δε διαβάζουμε παθητικά ένα κείμενο, αλλά ενεργοποιούμαστε να ψάξουμε, να αναζητήσουμε, να περιπλανηθούμε σε ένα πλούσιο πεδίο πληροφοριών.

28 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον δάσκαλό μας κ
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον δάσκαλό μας κ. Κωνσταντίνο Σταμούλη, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε τον ιστότοπό μας, άρα και να τον παρουσιάζουμε σήμερα ενώπιόν σας στο Συνέδριο. Ευχαριστούμε τη σύμβουλό μας κ. Αιμιλία Κέκια για την πολύτιμη συμβολή της. Χωρίς τη βοήθειά της δε θα ήμαστε εδώ.


Κατέβασμα ppt "… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google