Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου Ενότητα Δημιουργία Παρουσιάσεων με το Powerpoint Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος

2 Τι είναι το Powerpoint;
Ισχυρό εργαλείο κατασκευής, διαχείρισης παρουσιάσεων Προσθήκη κειμένου, γραφικών, ήχου, βίντεο Προσθήκη σημειώσεων για κάθε διαφάνεια Δυνατότητα προβολής μέσω projector Δυνατότητα εξαγωγής στο διαδίκτυο Χρήσιμο σε: δασκάλους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ιδιώτες Από τα πλέον χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία:

3 Οδηγίες για παρουσιάσεις (1/2)
Εισαγωγή σκοπός παρουσίασης Περιεχόμενο με λογική συνέχεια Κάθε διαφάνεια θα πρέπει να υποστηρίζει προοδευτικά το σκοπό της παρουσίασης Επίλογος, συμπεράσματα, προοπτικές Χρόνος και Διαφάνειες: ν Λεπτά, ν/2 διαφάνειες 20 Λεπτα, διαφάνειες

4 Οδηγίες για παρουσιάσεις (2/2)
Μείνετε στα ουσιώδη Όχι πάνω από 6-8 σειρές κειμένου ανά διαφάνεια Οπωσδήποτε 2-3 πρόβες για έλεγχο του χρόνου κλπ

5 Που μπορώ να βρω παρουσιάσεις?
Slideshare ( ) Εργαλείο μεταφόρτωσης και διαδραστικής παρουσίασης στο διαδίκτυο Επιτρέπει επιπλέον Επισημείωση συζήτηση και Αξιολόγηση Scribd (

6 Powerpoint 2007 Κυριότερες αλλαγές
Κορδέλα με ομαδοποιημένες σε καρτέλες εντολές Βελτιωμένη μηχανή γραφικών παραστάσεων Αρχεία pptx αντί για ppt μικρότερου μεγέθους

7 Βασικές καρτέλες (1/2) Κεντρική: Βασικές εργασίες μορφοποίησης
«Εισαγωγή»: Στοιχείων στην διαφάνεια (πίνακες, εικόνες, διαγράμματα, πλαίσια κειμένου, ήχοι, υπερεσυνδέσεις κλπ). «Σχεδίαση»: Ρυθμίσεις σε επίπεδο παρουσίασης (διάταξη διαφανειών, φόντο, γραμματοσειρές, συνδυασμούς χρωμάτων) «Κινούμενες εικόνες»: Εδώ βρίσκονται όλα τα εφέ κίνησης.

8 Βασικές καρτέλες (2/2) «Προβολή παρουσίασης»: Ξεκινήστε την προβολή, Ηχογραφήστε αφήγηση, Ρυθμίστε Επιλογές Προβολής. «Αναθεώρηση»: Ορθογραφικός έλεγχος, Συνεργατική αναθεώρηση κάνοντας σχόλια. «Προβολή»: Μεταβείτε στην Προβολή σελίδας σημειώσεων, Ενεργοποιήστε το πλέγμα, Τακτοποιήστε στο παράθυρο όλες τις ανοικτές παρουσιάσεις σας.

9 Επιλογή προτύπου σχεδίασης
Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη μικρογραφία του θέματος (με την ονομασία Ροή)...   ... και η προεπισκόπηση εμφανίζεται στη διαφάνεια. Κάντε κλικ στο βέλος Περισσότερα για να δείτε την πλήρη συλλογή θεμάτων και τις συνδέσεις προς τα ηλεκτρονικά θέματα.

10 Παραμετροποίηση του θέματος
Χρησιμοποιήστε τις συλλογές Χρώματα, Γραμματοσειρές και Εφέ, που υπάρχουν στην καρτέλα Σχεδίαση. Ερευνήστε τα υπόλοιπα Στυλ φόντου. Οι επιλογές χρησιμοποιούν τα χρώματα θέματος.  Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σε μια μικρογραφία για προεπισκόπηση κάποιου άλλου φόντου.  Για να εφαρμόσετε το φόντο, όπως μια φωτογραφία, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση φόντου.

11 Προσθήκη διαφανειών Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία διαφάνειας, που υπάρχει κάτω από το εικονίδιο της διαφάνειας.  Κάντε κλικ σε μια διάταξη για να εισάγετε μια διαφάνεια με αυτήν τη διάταξη.

12 Επιλογή προβολών Τα κουμπιά προβολής έχουν παραμείνει τα ίδια. Απλά έχουν αλλάξει θέση στο παράθυρο. Σύρετε το ρυθμιστικό ζουμ για να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε την προβολή της διαφάνειας. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε ένα κάνετε κλικ στα κουμπιά πλην (-) και συν (+).  Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να επαναφέρετε τη διαφάνεια στο παράθυρο μετά το ζουμ.

13 Εισαγωγή πλαισίου κειμένου για λεζάντα
Η καρτέλα Μορφή των εργαλείων σχεδίασης έχει στυλ για τα πλαίσια κειμένου και άλλα σχήματα. Εμφανίστε τη συλλογή σχημάτων και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σε κάποιο στυλ. Θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση του στυλ στη διαφάνεια, όπως εφαρμόζεται στο παλίσιο κειμένου.

14 Εφέ κίνησης Από την καρτέλα ‘Κινήσεις’ επιλέγετε το εφέ κίνησης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε

15 Εφέ κίνησης κειμένου/ αντικειμένων
Εισαγωγής Έμφασης Κίνησης Εξόδου Ιδιότητες Κλικ/αυτόματος χρονισμός Ταχύτητα ‘σκοτείνιασμα’ ήχοι Επίπεδο παραγράφου

16 Έλεγχος διαφανειών Στην καρτέλα Αναθεώρηση, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος ορθογραφίας. Επιλέξτε μια από τις επιλογές που γνωρίζετε.

17 Εισαγωγή εικόνας Εισαγωγή εικόνας από αρχείο.
Εισαγωγή εικόνας Clip Art. Αφού γίνει η εισαγωγή της εικόνας, μπορείτε να την επεξεργαστείτε

18 Επεξεργασία εικόνας Έτοιμα στυλ Crop Περιστροφή Bring Front/Back

19 Καλές Πηγές Εικόνων Προσοχή στα Δικαιώματα Χρήσης!
Google Images ( MS Office Online ( Wikimedia Commons ( Open Clip Art ( Προσοχή στα Δικαιώματα Χρήσης!

20 Παραδείγματα Πολυμέσων με το PowerPoint 2007
Οι λέξεις κόλλησαν!!* Μαθαίνω πολυσύλλαβες λέξεις* *Δρ. Δήμητρα Ιωάννου Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες

21 Δραστηριότητα!! *Δρ. Δήμητρα Ιωάννου Λέξεις και Φωνήματα*
Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες


Κατέβασμα ppt "Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google