Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 C OMIC S TRIP C REATOR

2 T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του εργαστηρίου CosyLLab του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και για να το βρει κάποιος πρέπει να μπει στην παρακάτω ιστοσελίδα:CosyLLab www.comicstripcreator.org

3 Τ ΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ : Την εφαρμογή μπορούμε να την αποκτήσουμε δωρεάν αρκεί μόνο να κάνουμε μια εγγραφή στον ιστότοπο του προγράμματος και να την ‘’κατεβάσουμε’’ στον υπολογιστή μας. Ακολουθόντας τις οδηγίες που δίνονται στα Ελληνικά μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε τα δικά μας κόμικς. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδες προτρέπουν τους χρήστες (και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εκπαιδευτικούς ή τα παιδιά) να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους υπόλοιπους μέσω της σελίδας του προγράμματος.

4 Χ ΡΗΣΗ ΤΟΥ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στην αρχική σελίδα του προγράμματος εμφανίζονται 2 επιλογές. Επιλέγουμε “Single Strip” για μονή σειρά κόμικ ή “Double Strip” για διπλή σειρά κόμικ.

5 Αν επιλέξουμε την μονή σειρά κόμικ, βλέπουμε στο αριστερό μέρος τις 4 βασικές επιλογές: α. Frames Μπορούμε να προσθέσουμε frames (καρέ) στο κόμικ, να «κλειδώσουμε» την θέση τους αλλά και να διαγράψουμε frames. β. Backgrounds Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα background είτε από τον φάκελο (1) που κατεβάσαμε πατώντας σε προηγούμενο βήμα το “backgrounds” είτε να βάλουμε άλλη ή άλλες εικόνες της επιλογής μας. Το “background” είναι η εικόνα φόντου του κόμικ μας. Μπορεί σε κάθε frame να είναι είτε η ίδια είτε διαφορετική.

6 γ. Cliparts Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα από τον φάκελο (1) που κατεβάσαμε πατώντας στην επιλογή “cliparts”. Πρόκειται για εικόνες που αφορούν τον ήρωα ή τους ήρωες του κόμικ. To comicstripcreator.org μας δίνει δωρεάν τρείς βασικούς χαρακτήρες – ήρωες του κόμικ: Ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα σκύλο. Και εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εικόνα της επιλογής μας. (1)Διαθέσιμος στο site της εφαρμογής δωρεαν στην ενοτητα Content Packages

7 δ. Balloons Είναι τα βασικά σχήματα με τα οποία εισάγουμε πλαίσια κειμένου για τα λόγια των ηρώων του κόμικ μας.

8 Τέλος, πατάμε το κουμπί “export” για να αποθηκεύσουμε το κόμικ που δημιουργήσαμε. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την διπλή (double) σειρά κόμικ, ή με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας να ενώσουμε τις πολλές διαφορετικές μονές σειρές κόμικ για την δημιουργία μιας πλήρους ιστορίας.

9 Η Χ ΡΗΣΗ Τ ΟΥ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Α ΠΟ Τ Α Π ΑΙΔΙΑ Η χρήση του προγράμματος είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού. Μπορούν να φτιάξουν το δικό τους κόμικ μέσω εικόνων που θα διαλέξουν εκείνα (η νηπιαγωγός θα φροντίσει να τις περάσει στον υπολογιστή) και η εκπαιδευτικός θα γράφει τα κείμενα που θα τις υπαγορεύουν τα παιδιά. Υπάρχει και η δυνατότητα βέβαια να φτιάξουν τα παιδιά μια ιστορία μέσω των ζωγραφιών τους, οι ζωγραφιές αυτές να περαστούν στον υπολογιστή και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού να μετατραπεί σε κόμικ. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλή γνώση των παιδιών και λίγη φαντασία

10 Σ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Μ ΑΝΙΩΤΗ Φ ΙΛΙΑ Μ ΗΛΟΠΟΥΛΟΥ


Κατέβασμα ppt "C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google