Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin

2 Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό μάθημα της EBSCO για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων που περιλαμβάνει διάφορους τύπους αναφορών χρήσης του προγράμματος EBSCOhost, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική πληροφόρηση, να δοθούν σε χορηγούς ή να καλύψουν τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες. Οι αναφορές χρήσης αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης με το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση της βάσης δεδομένων της EBSCO σε επίπεδο διαδικτυακής τοποθεσίας, ομάδας χρηστών ή προφίλ. Μπορείτε να οργανώσετε τα στατιστικά στοιχεία των αναφορών με βάση τη συνεδρία, τη διεύθυνση προέλευσης IP, τη βάση δεδομένων ή ακόμα και τους τίτλους που επισκέπτονται οι χρήστες σας συχνότερα.

3 Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Reports & Statistics του προγράμματος EBSCOadmin. Μόλις συνδεθείτε στο EBSCOadmin, κάντε κλικ στην κεντρική καρτέλα Reports & Statistics προκειμένου να δείτε τις υπο-καρτέλες με τα είδη αναφορών. Επιλέξτε ανάμεσα σε Standard, Link Activity, Personalization Activity ή COUNTER Reports.

4 Στην κατηγορία STANDARD REPORTS τα στατιστικά δεδομένα παρουσιάζονται με διάφορες μορφές: Κατά συνεδρία (Session), συνεδρίες ανά ώρα (Session by Hour), βάσεις δεδομένων (Database), τίτλους (Title), διευθύνσεις IP ή το περιβάλλον χρήσης (Interface). Επιλέξτε το είδος αναφοράς που προτιμάτε και, στη συνέχεια, το επίπεδο για το οποίο χρειάζεστε τις πληροφορίες χρήσης, π.χ. διαδικτυακή τοποθεσία, ομάδα χρηστών ή προφίλ.

5 Μόλις επιλέξετε το χρονικό διάστημα (date range), τα πεδία που θελετε να προβάλλονται (fields to show), τη σειρά ταξινόμησης (sort order) και τον αριθμό γραμμών ανά σελίδα (lines per page), μπορείτε να επιλέξετε να εμφανιστούν τα στατιστικά δεδομένα απευθείας (Show Report), να τα στείλετε σε καθορισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail Report), ή να προγραμματίσετε τις αναφορές ώστε να αποστέλλονται αυτόματα σε προκαθορισμένες διευθύνσεις (Schedule Report). Η εφαρμογή Schedule Report αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης στατιστικών δεδομένων χρήσης που σας επιτρέπει να αποστείλετε τα δεδομένα σε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιθυμείτε, ανά προκαθορισμένα διαστήματα.

6 Στην κατηγορία LINK ACTIVITY REPORTS τα στατιστικά δεδομένα αφορούν επισκέψεις προς ή από έναν συγκεκριμένο στόχο, όταν υπάρχουν μεταξύ τους σύνδεσμοι. Επιλέξτε το είδος της κατηγορίας που θέλετε να εμφανιστεί, προχωρήστε σε κάποια επιλογή στο πεδίο Platform ή Target Type από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα καθώς και τον αριθμό των γραμμών που θέλετε να περιέχεται ανά σελίδα αναφοράς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Show, E-mail ή Schedule Report.

7 Οι αναφορές που ανήκουν στην κατηγορία COUNTER REPORTS (Αναφορές Στατιστικών Δεδομένων Σύμφωνα με τον Κώδικα Πρακτικής), διατίθενται σε τέσσερις μορφές. Οι αναφορές COUNTER περιέχουν στατιστικά στοιχεία σε επίπεδο βάσης δεδομένων. Επιλέξτε την κατάλληλη βάση δεδομένων από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε έτος και αριθμό γραμμών ανά σελίδα, και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Show Report, E-mail Report ή Schedule Report για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

8 Τα στατιστικά δεδομένα της κατηγορίας PERSONALIZATION ACTIVITY REPORT αφορούν τη χρήση του λογαριασμού φακέλων το Δικό μου EBSCOhost. Αυτές οι αναφορές σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών της βιβλιοθήκης οι οποίοι χρησιμοποιούν την λειτουργία δημιουργίας προσωπικών φακέλων του προγράμματος EBSCOhost για να αποθηκεύουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για μελλοντική διαχείριση. Μπορείτε επίσης να δείτε στατιστικά δεδομένα, σε επίπεδο ομάδας ή διαδικτυακής τοποθεσίας, που αφορούν ενεργές αποθηκευμένες αναζητήσεις, ειδοποιήσεις αναζητήσεων, ειδοποιήσεις περιοδικών ή ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα Page Composer της EBSCO, καθώς όλα αποθηκεύονται στους προσωπικούς φακέλους του προγράμματος το Δικό μου ΕBSCOhost.

9 Μπορείτε να επιλέξετε να προβάλετε όλα τα στατιστικά δεδομένα απευθείας (Show Report), να τα στείλετε σε προεπιλεγμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail Report), ή να προγραμματίσετε οι αναφορές να αποστέλλονται αυτόματα σε προκαθορισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Schedule Report).

10 Κάντε κλικ στην καρτέλα View/Edit Scheduled Reports για να αλλάξετε ή να δείτε τις αναφορές τις οποίες έχετε ήδη προγραμματίσει. Να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι στην αναφορά που επισυνάπτεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη, θα περιλαμβάνεται ένας μόνιμος σύνδεσμος για κάθε προγραμματισμένη αναφορά.

11 Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Help για να συμβουλευτείτε τις ηλεκτρονικές Οδηγίες Χρήσης του προγράμματος EBSCOadmin, καθώς και στο σύνδεσμο Support & Training προκειμένου να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στη βάση γνώσεων Συνήθεις Ερωτήσεις, να δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά μαθήματα, να κάνετε λήψη υλικού υποστήριξης, όπως είναι τα Βοηθητικά φύλλα (Help Sheets), ή να μας στείλετε κάποιο ερώτημα χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο E-mail Support που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης. Εδώ ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων.


Κατέβασμα ppt "Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google