ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Συστήματα επισιτισμού
ΜΠΟΥΦΕ.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Η εξέλιξη της ενδυμασίας στην αρχαία Ελλάδα
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Σαλατες - Salads.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Στην προσπάθεια μας να περιγράψουμε και να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα ορίζουμε έννοιες –ποσότητες που τις λέμε: Φυσικά μεγέθη.
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Σάντουιτς.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τη μέθοδο παράθεσης με το γαλλικό και με τον οικογενειακό τρόπο. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παράθεσης με το γαλλικό και με τον οικογενειακό τρόπο.

1. Μέθοδος παράθεσης με τον Άμεσο ή Επίσημο Γαλλικό τρόπο σερβιρίσματος Τοποθετούμε από τη δεξιά πλευρά του πελάτη το ανάλογο πιάτο. Τοποθετούμε την πιατέλα με τα φαγητά στο αριστερό χέρι. Ακουμπάμε το δεξί μας χέρι πίσω στη ράχη με τα δάκτυλα ενωμένα. Μεριμνούμε ούτως ώστε τα πόδια μας να είναι κοντά το ένα στο άλλο.

1. Μέθοδος παράθεσης με τον Άμεσο ή Επίσημο Γαλλικό τρόπο σερβιρίσματος Παρουσιάζουμε το φαγητό πρώτα στον οικοδεσπότη και μετά στους υπόλοιπους πελάτες. Αρχίζοντας από τις γυναίκες, πλησιάζουμε την πιατέλα με τα φαγητά στο αριστερό άκρο του πιάτου. Λυγίζουμε ελαφρά προς τον πελάτη, με το κεφάλι όσο πιο μακριά από το κεφάλι του πελάτη. Ο πελάτης σερβίρεται μόνος του με τη χρήση του κουταλοπίρουνου (λαβίδας)

Κάτω από την πιατέλα μπορεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενη πλάκα. . Μέθοδος παράθεσης με τον Έμμεσο ή Ανεπίσημο ή Οικογενειακό τρόπο σερβιρίσματος Τα φαγητά τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι ή σε μικρό βοηθητικό τραπεζάκι που βρίσκεται δίπλα στον πελάτη που φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους υπόλοιπους στο σερβίρισμα. Κάτω από την πιατέλα μπορεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενη πλάκα. Οι πελάτες εξυπηρετούνται μόνοι τους. Το σερβίρισμα των ποτών και η αποκόμιση των σκευών γίνεται από τους τραπεζοκόμους.

2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Προσφέρει άφθονο φαγητό. Ο πελάτης επιλέγει από τα φαγητά που υπάρχουν στην πιατέλα την ποσότητα που επιθυμεί. Οι μερίδες δεν είναι προκαθορισμένες. Προσθέτει μεγάλη αξία στην απόλαυση του φαγητού.

2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ 2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ο τρόπος παράθεσης μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ακριβά και πλούσια γεύματα. Η παράθεση είναι αργή. Παρατηρείται καθυστέρηση από τους πελάτες κατά τη μεταφορά του φαγητού στο πιάτο τους, επομένως το φαγητό θα φθάσει κρύο αν οι πελάτες είναι πολλοί.

2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ 2.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Απαιτείται αυξημένος αριθμός προσωπικού. Η έλλειψη δεξιοτεχνίας από μέρους του πελάτη κατά το χειρισμό της λαβίδας και τη μεταφορά του φαγητού στο πιάτο μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα (π.χ ακαθαρσία από πτώση φαγητών στο τραπεζομάντιλο) Αυξημένη σπατάλη υλικών.

2. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είναι τα ίδια με αυτά του Γαλλικού Επίσημου τρόπου Παράθεσης εκτός του ότι χρειάζεται λιγότερο προσωπικό.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Να περιγράψετε τον γαλλικό επίσημο και τον οικογενειακό τρόπο παράθεσης. Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του γαλλικού επίσημου και του οικογενειακού τρόπου παράθεσης;