Ευρυζωνικότητα και Επιχειρηματικότητα Γιώργος Πανηγυράκης Καθηγητής ΟΠΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ειδικά Θέματα Οικονομίας: Κυβέρνηση και Επιχειρήσεις Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας.
Advertisements

« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Νίκος Τσάμης Γ. Διευθυντής Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, ΜΒΑ Επενδύσεις σε Νέες Τεχνολογίες.
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Δήμος Πύργου Ηλείας 04/11/2006 H FORTHnet μπροστά στο στοίχημα της ευρυζωνικότητας.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΟΤΑ & Πάροχοι: Διαφορετικοί ρόλοι- Κοινός στόχος προς όφελος του Πολίτη- Χρήστη Καραγιάννης Διαμαντής, Προϊστάμενος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ.
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
Παραδοτέο Ομάδας Εργασίας Ιδ3 Ebusiness Forum Κώστας Τρούλος Καβάλα, 26/11/2008.
Παραδοτέο Ομάδας Εργασίας “Fiber to the Home – Fiber to the Building” e-Business Forum Δημόσια Διαβούλευση Συντονιστές: Αλέξανδρος Καλόξυλος Πανεπιστήμιο.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Add Text Η πιθανή συμβολή των ασύρματων και κινητών επικοινωνιών στην μείωση της αστυφιλίας Κωνσταντίνος Φούσκας Γεώργιος.
Η Ευρυζωνικότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Καθ. Αποστολόπουλος Θεόδωρος Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
Ευρυζωνικότητα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ.
Η πρόκληση της ευρυζωνικότητας και οι δημόσιες υποδομές της Καθ. Σωκράτης Κ. Κάτσικας ΓΓ Επικοινωνιών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Σελίδα 1 ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ. Σελίδα 2 OTE - Ευρυζωνικότητα Οι Ευρυζωνικές Υπηρεσίες αποτελούν την κύρια ευκαιρία ανάπτυξης στις τηλεπικοινωνίες.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ:
Ο ρόλος της ΚτΠ ΑΕ στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας Εισηγητής Δρ. Ηλίας Κοντάκος Στέλεχος της ΚτΠ ΑΕ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
Ψηφιακό Χάσμα O αναλφαβητισμός στον 21 ο αι. 15 Μαρτίου 2010 Ντέπη Τζιμέα Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Διαχειριστική Αρχή για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καλάβρυτα,
Η Πύλη για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Αθήνα 21Μαρτίου 2005 Ημερίδα για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας Πλήθος πληροφοριών (επιλογή.
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Μ.Σ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη Δρ. Μηνάς Καρατζόγλου, Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.
Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.
Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος Το επόμενο βήμα για την Τοπική & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μετά την ανάπτυξη των υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Ασύρματα δίκτυα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΕΥΔ ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας Αθήνα,
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γιάννης Παπαδάκης Υπουργείο Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Δ/νση Τεχνολογικής.
ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ομάδα εργασίας για την Ευρυζωνικότητα – Ομάδα εργασίας για την Ευρυζωνικότητα – Ειδική Γραμματεία ΚτΠ, Υπουργείο.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Ομάδα σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου: ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού.
Αλέξανδρος Χριστογιάννης Retail Marketing Manager Forthnet.
Δίκτυα Υποδομών Ανδρέας Πολυκάρπου. Δίκτυα Ανοικτής Πρόσβασης Το πρώτο επίπεδο ενός δικτύου ανοικτής πρόσβασης είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας, που είναι.
Η πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.
E-Business Forum - Ομάδα Εργασίας Ιδ3 Fiber to the Home - Fiber to the Building «Ευρυζωνικότητα: Προώθηση, Επίδειξη, Στρατηγική, Βέλτιστες Πρακτικές» Δευτέρα,
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Ι. Μπούρας Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν. Πατρών και Ερευνητικό Ακαδημαϊκό.
Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τρίτη 31 Iανουαρίου 2006 Πολύκαστρο Διάλεξη:Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Δρ. Μηχ. - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΩΡΗΣ.
Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής για την.
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
Σελίδα 1 17 / 11/ 2003 ELECTRONICA 2003 Λευκή Βίβλος για τα Ευρυζωνικά Δίκτυα στην Ελλάδα: Σχεδιασμός και Στρατηγική Χρήστος Ι. Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής,
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ E-LEARNING ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τομέας Ηλεκτρονικής 2 ου ΕΠΑ.Λ Λαμίας Μελέτη και Εφαρμογή Τηλεματικών Υπηρεσιών σε πραγματικές συνθήκες για τα.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ ΔΡ. Α. ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΤΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Επιχείρησης και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών Σπυρίδων Πανέτσος.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Χαράλαμπος Κιουρτσίδης ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΑ/ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜAKEΔΟΝΙΑΣ 4 η Προγραμματική Περίοδος Κοινωνία της Πληροφορίας.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
Παρουσίαση στο Συνέδριο ΣΕΓΜ 2017 Γιώργος Τζιάλλας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρυζωνικότητα και Επιχειρηματικότητα Γιώργος Πανηγυράκης Καθηγητής ΟΠΑ

Ομάδα εργασίας για την Ευρυζωνικότητα – Ομάδα εργασίας για την Ευρυζωνικότητα – Επιστημονική Επιτροπή2 ευρυζωνικές υπηρεσίες ;  Αξιόπιστη και Διαρκής σύνδεση στο Ίντερνετ  Δυνατότητα στιγμιαίας λήψης και αποστολής ζωντανής εικόνας υψηλής ανάλυσης, πλούσιου Multimedia περιεχομένου με τη συμμετοχή του χρήστη.  Προϋπόθεση για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών επικοινωνιών και ραγδαία βελτίωση της σχέσης μεταξύ κράτους–πολίτη-επιχειρήσεων: eHealth, eGovernment, eLearning, eBusiness  Καθοριστική σημασία των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στην βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας (και γενικότερα eEurope2005, ΟΟΣΑ, …)

Η σημασία της ευρυζωνικότητας διεθνώς Οι εξελίξεις αναμένεται να καθοριστούν διεθνώς από –τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς –τους παρόχους περιεχομένου –και από την απήχηση που θα έχουν οι νέες υπηρεσίες και οι εφαρμογές στους τελικούς χρήστες. Ανάπτυξη με αργούς ρυθμούς Αναμένεται να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δημιουργηθούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα Η απουσία συντονισμού και ερεθισμάτων για επενδύσεις και δημιουργία ζήτησης και οι προσπάθειες να αφεθεί η ανάπτυξη ευρυζωνικών υπηρεσιών αποκλειστικά στις δυνάμεις της αγοράς, δεν απέδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η Ελληνική Πραγματικότητα Ο συνδυασμός εγγενών χαρακτηριστικών της τοπικής αγοράς και η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες (εκτός κινητής) δεν επιτρέπουν την ταχεία ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης, σε σύγκριση με Ε.Ε. και ΟΟΣΑ αυτό ΔΕΝ δικαιολογεί όμως το ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη (24) όπου η εξάπλωση γρήγορου, always-on και φτηνού Internet είναι κοντά στο 0% Πρώτα συμπεράσματα: δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη εξάπλωση των σχετικών υποδομών και υπηρεσιών κάτω από το κρατούν σύστημα επιχειρηματικών προτύπων και πρακτικών και όσο οι ευρυζωνικές υποδομές και η πρόσβαση στα δίκτυα επικοινωνίας, αντιμετωπίζεται ως παραπροϊόν της αγοράς τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Απαιτείται η κατάλληλη νοοτροπία Ακολουθούμε τις εξελίξεις Λάθος  Δημιουργούμε την απαραίτητη υποδομή Σωστό

Ευρυζωνικότητα και επιχειρήσεις Τυπικά ερωτήματα Ποιες είναι οι δυνατότητές της; Πότε μπορώ να έχω πρόσβαση; Ποια μορφή μπορεί η πρόσβαση αυτή να πάρει; Λάθος ερωτήσεις  Για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο; Σωστές ερωτήσεις

Σκόπιμα ερωτήματα: Οι ενέργειές μου στο Διαδίκτυο: Γίνονται κάτω από πίεση χρόνου; Είναι επαναληπτικές; Χρησιμοποιώ αυτοματισμούς; Είναι μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής ή μια τυχαία λειτουργία;

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Από πολλούς η Ελλάδα έχει θεωρηθεί η χώρα με τα περισσότερα άτομα που θέλουν δική τους επιχείρηση. Είναι κατά κάποιο τρόπο στην «ψυχή» του Έλληνα :  Να κάνει κάτι δικό του  Να μην έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του  Να είναι …… ελεύθερος  Να δημιουργεί  Να παθιάζεται

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το «ελληνικό δαιμόνιο» δεν αρκεί...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΓΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑ=Χώρα εμπόρων, εστιατόρων ή τουριστικών πρακτόρων

2. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αυτοαπασχολούμενοι νέοι επιχειρηματίες Μικρές / ατομικές επιχειρήσεις Έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού Μικρή Επιχείρηση = Περιορισμένοι Στόχοι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

3. ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 χρόνια μετά, μόνον οι μισοί νέοι επιχειρηματίες συνεχίζουν

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Λιγοστά κέρδη Σκληρός ανταγωνισμός Προβληματικός κλάδος ή/και αγορά Ελλιπής γνώση αντικειμένου δραστηριότητας Έλλειψη ιδίων κεφαλαίων

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ Ελάχιστος χρόνος εκκόλαψης της ιδέας Αδυναμία μακρόπνοου σχεδιασμού & απουσία business plan Ατομιστική συνείδηση Έλλειψη επαφής με υψηλή τεχνολογία

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ BUSINESS PLAN Ο σημαντικότερος ανασχετικός παράγοντας δραστηριότητας. Το «ελληνικό Δαιμόνιο» & η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» δεν φέρνουν αποτελέσματα σήμερα

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ Αδυναμία συνεργασίας: ένα στοιχείο που πρέπει να τιθασεύσουμε, καθώς «Χωρίς Συνεργασία, η οροφή ενός επιχειρηματικού ορίζοντα είναι χαμηλή»

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2006: Το 57% δηλώνει ότι δεν χρειάζεται Internet & Σήμερα, δε νοείται σύγχρονη επιχείρηση εκτός πληροφορικής τεχνολογίας

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ......ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Αποτελεί υγιή έκφραση της ελληνικής ψυχοσύνθεσης Τοποθετείται επιτελικά στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι Συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργική ανάπτυξη της χώρας

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ......ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: Γνώση Επιχειρηματικό όραμα Μακρόπνοο σχεδιασμό Σύγχρονη οργάνωση Τεχνολογική υποδομή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το «ελληνικό δαιμόνιο» δεν αρκεί...

Σύνολο Νέων Επιχειρηματιών: 151 Ποσοτική έρευνα, Δείγμα : 3000 άτομα Πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Αστικές, Ημι-αστικές περιοχές) ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ : 3,9%

Κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν :  Έλλειψη ρευστότητας:22%  Μεγάλος ανταγωνισμός :16%  Συγκέντρωση απαιτούμενου κεφαλαίου:14%  Δυσκολία στη προσέλκυση νέων πελατών:11%  Μεγάλα λειτουργικά έξοδα:10%

Ύπαρξη Προετοιμασίας Επιχειρησιακού Σχεδίου «Σχέδιο ; Τι είναι αυτό ;»:48%

Φάση στην οποία βρίσκεται η προετοιμασία του επιχειρηματικού σχεδίου Βρίσκεται σε επίσημη γραπτή μορφή: 42% Βρίσκεται σε ανεπίσημη γραπτή μορφή: 29% Εχει προετοιμαστεί αλλά όχι σε γραπτή μορφή: 29%

Χρόνος που αφιέρωσαν στο να σκεφτούν την ιδέα Λιγότερο από 6 μήνες: 34%“Το Ελληνικό Δαιμόνιο” Περίπου 1 χρόνο: 27% Περίπου χρόνια: 22% Περισσότερο από 2 χρόνια: 17%

29 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 1.ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2.ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ 4.ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

Συμπεράσματα Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών είναι μια κερδίζω – κερδίζεις δραστηριότητα όταν συνδέεται με μια ολοκληρωμένη επιχειρησιακή στρατηγική. Η γνώση του «τι» δεν φτάνει. Απαραίτητη έμφαση στο «γιατί» και «πως» ολοκληρώνεται στα υπάρχοντα συστήματα. Μέτρηση του Βαθμού Απόδοσης της Επένδυσης και Βελτίωσης Παραγωγικότητας.

Οι κυριότερες παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του Ευρυζωνικού Διαδικτύου n Περιεχόμενο n Ανάγκες χρήστη n Γνώση του χρήστη των νέων τεχνολογιών n Εξοπλισμός (PC + Internet access) n Δυνατότητα του χρήστη να πληρώσει το κόστος της υπηρεσίας

Προαπαιτήσεις για την ανάπτυξη ενός Ευρυζωνικού Προγράμματος Ανάπτυξης n Ταύτιση αναγκών και δυνατοτήτων n Οι επενδύσεις πρέπει να είναι ανάλογες του περιεχομένου και της εκπαίδευσης των χρηστών. n Αξιοπιστία n Το πρόγραμμα οφείλει να συντονίζεται με ένα γενικότερο πρόγραμμα ανάπτυξης του διαδικτύου. n Θα πρέπει να βασιστούμε στην υπάρχουσα καλωδιακή ή μη υποδομή.

Μέσα ανάπτυξης Ευρυζωνικότητας n Ανάπτυξη της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης n Σύνδεση των Οργανισμών του Δημοσίου με το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο n Κίνητρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις n Οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες του περιεχομένου για χρήστες εκπαιδευτικού περιεχομένου και τεχνολογικής ανάπτυξης

Ευχαριστώ για την προσοχή σας