ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Οδηγίες εισόδου στο πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων μέσω της πρόσκλησης που θα έρθει στο σας.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Ένας προκαταρκτικός οδηγός για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας wiki Hfr Φεβρουάριος 08.
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Καθηγητής: Δ. Μπουτακίδης
Διαδικασία εγκατάστασης SPSS Κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο «Ο Υπολογιστής μου» 2. Κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του CD-ROM.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
set-up on Windows 8 devices
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.
Microsoft Exchange Server Τι είναι ο Exchange Ο Exchange Server χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( service).
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Εισαγωγή στο Blackboard
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 4.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΡΧΕΙΩΝ Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση: και πατήστε: «Join Now!» Συμπληρώστε στην οθόνη.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Χρήση στοιχείων ελέγχου κλήσης ήχου Αφήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί τηλεφώνου/μικροφώνου για να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου: Για να θέσετε.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Ομάδες στο Google. Τι είναι οι ομάδες στο Google; Είναι ακριβώς ότι λέει το όνομά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που μπορούν επικοινωνούν.
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Εισαγωγή στο Blackboard
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 8 ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΑΚΙΑΣ ΝΑΚΟΣ ΝΤΟΜΠΕΒ.
Dear marker118642, Your Conference, Α ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ 3ΗΣ ΠΕ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, has been successfully created for May :01 AM Buenos Aires Duration:
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΣΗ ΠΑΠΥΡΟΣ MILLENNIUM III.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Ομάδες στο Google.
Power Point (Συνέχεια).
Οδηγίες εγκατάστασης Windows XP
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Προκειμένου να κάνετε τις επόμενες εργασίες ,θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν Google λογαριασμό στο gmail.com και να μου τον στείλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΧΩΡΙΣ.
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
1)Αφού ακολουθήσουμε τον σύνδεσμο βρισκόμαστε εδώ
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Οδηγίες χρήσης του προγράμματος WavePad
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Φορέας Υλοποίησης : ΤΕΙ Αθήνας Εγκατάσταση Koala Client

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Απόκτηση Κωδικών 1. Ανατρέχουμε στο URL 2. Πατάμε το κουμπί «Register» 3. Στη φόρμα εισάγουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες (δες επόμενο slide) και πατάμε «SUBMIT» 4. Αμέσως θα αποσταλεί ένα στη διεύθυνση που ορίσαμε. Ανοίγουμε το και πατάμε το σχετικό σύνδεσμο για να κάνουμε επιβεβαίωση του λογαριασμού μας...

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Login: όνομα χρήστη – προτείνεται το όνομα χρήστη εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ. Password: δημιουργούμε έναν δικό μας κωδικό πρόσβασης First Name: Το όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες Last Name: Το επώνυμo με ελληνικούς χαρακτήρες Η διεύθυνση της σχολικής μονάδας

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΡΟΣΟΧΗ!!! (2) Στη συνέχεια, ελέγχουμε το INBOX της σχολικής μονάδας για το που θα έχει σταλεί από την εφαρμογή. Ανοίγουμε το και ακολουθούμε το URL που μας υποδεικνύει, ώστε να ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας. Αφού ενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας, είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε τον Koala client.

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Εγκατάσταση Koala Client 1. Ανατρέχουμε στο URL 2. Επιλέγουμε το κουμπί «Start» 3. Επιλέγουμε «Open with» και «OK» 4. Αποδοχή της εφαρμογής από τα Windows ή το τείχος προστασίας. 5. Σημείωση: Απαραίτητη προϋπόθεση η εγκατάσταση της Java Virtual Machine, η οποία γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή.

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ξεκινώντας την εφαρμογή Εκτέλεση της εφαρμογής koala.jnlp Εισαγωγή των στοιχείων που έχουμε δηλώσει. Επιλογή της «αίθουσας» τηλεδιάσκεψης για συμμετοχή (ελέγχουμε το που μας στάλθηκε από το helpdesk όπου θα αναφέρει «Meeting URL») και απαντάμε «Yes» στην ερώτηση «Join the meeting?»

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ρυθμίζοντας τον ήχο μας... Για να ρυθμίσουμε τις επιλογές ήχου επιλέγουμε την υποκαρτέλα «Audio» της καρτέλας «AV Controls». Για να (απεν)ενεργοποιήσουμε τον εξερχόμενο ήχο επιλέγουμε το εικονίδιο του μικροφώνου.

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ρυθμίζοντας τον ήχο μας...(2) Για να (απεν)ενεργοποιήσουμε τον εισερχόμενο ήχο επιλέγουμε το εικονίδιο του ηχείου.

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Εύκολες Ρυθμίσεις... Στην καρτέλα «Current Meeting» μπορούμε να (απεν)εργοποιήσουμε την αποστολή της επιφάνειας εργασίας μας(2), τον εξερχόμενο(3) / εισερχόμενο(4) ήχο και τον ασπροπίνακα(5)

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος.... Εάν η ροή του βίντεο για κάποιο άγνωστο λόγο σταματήσει ή παγώσει τότε θα πλοηγηθούμε στην καρτέλα «AV Controls» και στην υποκαρτέλα «Video» και επιλέγουμε το κουμπί «Restart Video».

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος....(2) Εάν η ροή του ήχου για κάποιο άγνωστο λόγο σταματήσει τότε θα πλοηγηθούμε στην καρτέλα «AV Controls» και στην υποκαρτέλα «Audio» και επιλέγουμε το κουμπί «Restart Audio».

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Σε περίπτωση προβλήματος....(3) Εάν έχουμε πραγματοποιήσει ρυθμίσεις τις οποίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη συμμετοχή μας στην τηλεκπαίδευση (είτε σε επίπεδο βίντεο ή σε επίπεδο ήχου), τότε επιλέγουμε το κουμπί «Default Audio/Video Settings».

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Απόκτηση του TeamViewer Ανατρέχουμε στο URL Επιλέγουμε «Save File»

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χρήση του TeamViewer Εκτελούμε το αρχείο «TeamViewer_Setup» Επιλέγουμε «Run» Επιλέγουμε «Next» Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε «I accept the terms in the License Aggreement» Επιλέγουμε «Next»

Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καταγραφή κωδικών Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται, καταγράφουμε και τους αποστέλλουμε με στη λίστα με Subject «ΣΕΠΕΥ – μονάδα». Προσοχή - Αποδοχή της εφαρμογής από τα Windows ή το τείχος προστασίας.