Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού Γραφείου Μέρου Βαΐα Επιβλέποντες: Δρ. Βολογιαννίδης Στ.

2  Η εργασία αφορά την δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού γραφείου που μπορεί να λειτουργεί διαδικτυακά.  Για την ανάπτυξη της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν: o HTML o CSS o PHP o MYSQL

3 Στην εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε ως διακομιστής ο Apache HTTP Web Διακομιστής (Web server) είναι ο υπολογιστής που ρόλος του είναι να παρέχει διάφορες υπηρεσίες σε υπολογιστές πελατών στον παγκόσμιο Ιστό. Είναι πιο αναβαθμισμένος όσον αφορά το λογισμικό και υλικό του εξοπλισμό, σε σχέση με κοινούς υπολογιστές.

4 Apache HTTP Web server

5 Υλοποίηση Αναλύοντας τις ανάγκες της εφαρμογής, ορίστηκαν τρεις πίνακες για την καταχώρηση και επεξεργασία των δεδομένων  των χρηστών της εφαρμογής (πελάτες και διαχειριστής)  των εταιρειών  και των συναλλαγών (αγορές και πωλήσεις μετοχών).

6 Χρήστες Όνομα πεδίουΠεριγραφή πεδίου Id Πρωτεύον κλειδί. Μοναδική τιμή για κάθε χρήστη. Δίνεται αυτόματα από τη βάση δεδομένων όταν ένας νέος χρήστης καταχωρείται. Name Το όνομα του χρήστη όπως καταχωρείται από τον ίδιο μέσω της ιστοσελίδας κατά την εγγραφή του ή όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. username Το username το οποίο καταχωρείται όπως και το name και χρησιμοποιείται κατά τη σύνδεση (login) του χρήστη στην εφαρμογή. Email Το email το οποίο καταχωρείται όπως και το name και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ενημερωτικών email. password Το password το οποίο καταχωρείται όπως και το name και χρησιμοποιείται κατά τη σύνδεση (login) του χρήστη στην εφαρμογή. Cash Στο κάθε χρήστη αντιστοιχεί ένα ποσό - υπόλοιπο. Το cash υπολογίζεται από χρήματα που μπορεί να έχει καταθέσει ο χρήστης και να έχει προστεθεί από τον διαχειριστή στη βάση δεδομένων, από μετοχές που έχει αγοράσει και έχει πουλήσει ο χρήστης. is_adminΤο πεδίο αυτό είναι 0 αν ο χρήστης είναι πελάτης και 1 αν είναι διαχειριστής. Ο διαχειριστής μπορεί να κάνει πιο πολλές λειτουργίες στην εφαρμογή.

7 Παρακάτω φαίνεται η δομή του πίνακα στη βάση δεδομένων:

8 Εταιρείες Όνομα πεδίουΠεριγραφή πεδίου Id Πρωτεύον κλειδί. Μοναδική τιμή για κάθε εταιρεία. Δίνεται αυτόματα από τη βάση δεδομένων όταν μια νέα εταιρεία καταχωρείται. NameΤο όνομα της εταιρείας όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. DescriptionΗ περιγραφή της εταιρείας όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. AddressΗ διεύθυνση της εταιρείας όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. PhoneΤο τηλέφωνο της εταιρείας όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. ShareΗ μετοχή της εταιρείας όπως καταχωρείται από το διαχειριστή. Η μετοχή μεταβάλλεται και ο διαχειριστής αλλάζει αυτή τη τιμή στη βάση δεδομένων.

9

10 Συναλλαγές Όνομα πεδίουΠεριγραφή πεδίου Id Πρωτεύον κλειδί. Μοναδική τιμή για κάθε συναλλαγή. Δίνεται αυτόματα από τη βάση δεδομένων όταν μία νέα αγορά μετοχών γίνεται. id_userΤο id του χρήστη που αγοράζει τις μετοχές. id_companyΤο id της εταιρείας της οποίας τις μετοχές αγοράζει ο χρήστης. buying priceΗ τιμή της μετοχής όταν ο χρήστης την αγοράζει. QuantityΟ αριθμός των μετοχών που αγοράζει ο χρήστης. is_sell Αυτό το πεδίο είναι 0 όταν οι μετοχές της συγκεκριμένης μετοχής έχουν αγοραστεί και δεν έχουν πωληθεί. Ανήκουν στο χρήστη με id_user. Εάν ο χρήστης πουλήσει τις μετοχές, τότε το πεδίο αυτό είναι 1. selling priceΕάν οι μετοχές πουληθούν, το πεδίο αυτό έχει την τιμή της μετοχής όταν αυτή πουλήθηκε. is_confirmed Όταν ο χρήστης κάνει μια αγορά, η αγορά πρέπει να επιβεβαιωθεί από το διαχειριστή. Το πεδίο αυτό είναι 0 όταν η αγορά έχει αιτηθεί από το χρήστη αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από το διαχειριστή. Όταν ο διαχειριστής επιβεβαιώσει την αγορά αυτό το πεδίο έχει την τιμή 1. DateΕδώ καταχωρείται η ημερομηνία που ο χρήστης αγοράζει τις μετοχές.

11

12

13 Λειτουργία Για τη λειτουργία της εφαρμογής γίνονται καταχωρήσεις, επεξεργασίες και διαγραφές των δεδομένων της βάσης.  Στον πίνακα χρήστες, οι καταχωρήσεις νέων χρηστών γίνονται όταν: ένας νέος επισκέπτης της εφαρμογής επιλέγει να εγγραφεί στο σύστημα κανωντας register και συμπληρώνοντας μία φόρμα με όλα τα στοιχεία του. ο διαχειριστής δημιουργεί ένα νέο χρήστη συμπληρώνοντας μία φόρμα με όλα τα στοιχεία του χρήστη. Ο διαχειριστής μπορεί να διαγράψει ένα χρήστη μέσω της εφαρμογής.

14 Λειτουργία  Στον πίνακα εταιρείες, οι καταχωρήσεις νέων εταιρειών γίνονται από τον διαχειριστή συμπληρώνοντας μία φόρμα με όλα τα στοιχεία (name, description, address, phone, share). Ο διαχειριστής μπορεί να διαγράψει μία εταιρεία μέσω της εφαρμογής.  Στον πίνακα συναλλαγές, οι καταχωρήσεις γίνονται όταν: ο χρήστης επιλέγει να αγοράσει μετοχές μία εταιρείας, επιλέγοντας τον αριθμό μετοχών. ο διαχειριστής επιλέγει να αγοράσει μετοχές μίας εταιρείας εκ μέρους ενός χρήστη, όπου επιλέγει την εταιρεία, τον χρήστη και τον αριθμό μετοχών.

15 Λειτουργία  Αλλαγές σε μία συναλλαγή γίνονται όταν: ο διαχειριστής επιβεβαιώσει την αγορά των μετοχών ( όπου το πεδίο is_confirmed παίρνει την τιμή 1 για τη συγκεκριμένη συναλλαγή ). ο χρήστης αποφασίσει να πουλήσει τις μετοχές, ( οπότε το πεδίο is_sell παίρνει την τιμή 1 και το πεδίο selling_price παίρνει την τιμή της μετοχής όταν πωλείται ). Διαγραφές συναλλαγών γίνονται αυτόματα όταν κάποιος χρήστης διαγραφεί από τη βάση δεδομένων.

16 Χαρακτηριστικά Χρηστών Για να εισέλθει κάποιος χρήστης στο σύστημα πρέπει να έχει δημιουργήσει ένα κωδικό πρόσβασης (password) και ένα όνομα χρήστη ( username) το οποίο θα είναι μοναδικό.  Χαρακτηριστικά Διαχειριστή Ο διαχειριστής θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του συστήματος, καθώς και να επέμβει όποτε χρειαστεί για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του  Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Για την εκτέλεση των λειτουργιών του εγγεγραμμένου χρήστη δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής. Μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει μετοχές από εταιρίες οι οποίες είναι καταχωρημένες στο σύστημα.

17 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή  Διαχείριση χρηστών Προβολή Χρηστών Διαγραφή Χρηστών Δημιουργία νέου χρήστη  Διαχείριση Εταιριών Προβολή Εταιριών Διαγραφή Εταιρίας Δημιουργία εταιρίας  Επιβεβαίωση συναλλαγών  Αγορά Μετοχής για λογαριασμό χρήστη  Πώληση μετοχών για λογαριασμό χρήστη

18 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Διαχείριση χρηστών Ο διαχειριστής μπορεί να δει όλους του χρήστες του συστήματος επιλέγοντας την επιλογή Users από το κεντρικό μενού όπως εμφανίζεται στην παρακάτω οθόνη: Εδώ ο διαχειριστής μπορεί να δει πληροφορίες για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες του συστήματος, μπορεί να διαγράψει έναν χρήστη επιλέγοντας το Delete ή μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο χρήστη επιλέγοντας το κουμπί New User.

19 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Διαχείριση Εταιριών Ο διαχειριστής μπορεί να δει τις εταιρίες που είναι καταχωρημένες στο σύστημα επιλέγοντας την επιλογή Companies από το μενού όπως εμφανίζεται στην παρακάτω οθόνη: Εδώ ο διαχειριστής μπορεί να διαγράψει μια εταιρία επιλέγοντας το κουμπί Delete, ή να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση επιλέγοντας το κουμπί New Company.

20 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Επιβεβαίωση συναλλαγών Όταν ο διαχειριστής του συστήματος συνδεθεί στο σύστημα μεταβαίνει στην παρακάτω οθόνη Ο διαχειριστής μπορεί να επιβεβαιώσει την συναλλαγή επιλέγοντας το κουμπί “Confirm”.

21 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Αγορά Μετοχής για λογαριασμό χρήστη Ο διαχειριστής μπορεί να ολοκληρώσει μια συναλλαγή για λογαριασμό κάποιου χρήστη καταχωρημένο στο σύστημα. Ο διαχειριστής επιλέγει την επιλογή Buy από το κεντρικό μενού και εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη: Εδώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εταιρία από μια λίστα, τον χρήστη για τον οποίο επιθυμεί να γίνει η συναλλαγή, την ποσότητα των μετοχών και να πατήσει το κουμπί GO.

22 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Στην συνέχεια εμφανίζεται μια οθόνη όπου ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει Confirm για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή

23 Λειτουργικές Απαιτήσεις του διαχειριστή Πώληση μετοχών για λογαριασμό χρήστη Ο διαχειριστής μπορεί να πωλήσει μετοχές που έχουν αγοράσει οι χρήστες του συστήματος. Ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει Sell από το κεντρικό μενού και να μεταβεί στην παρακάτω οθόνη: Εδώ ο χρήστης μπορεί να δει πληροφορίες σχετικά με αγορές μετοχών των χρηστών. Επιλέγοντας sell ο διαχειριστής μπορεί να πουλήσει μια συγκεκριμένη μετοχή.

24 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη  Εγγραφή στο Σύστημα  Είσοδος στο σύστημα  Προβολή συνολικών συναλλαγών  Πώληση μετοχής  Αγορά μετοχής

25 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Εγγραφή στο Σύστημα Αν ο χρήστης αφήσει κενό οποιοδήποτε πεδίο εμφανίζεται το μήνυμα:

26 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Αν ο χρήστης συμπληρώσει ένα Username που χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη εμφανίζεται το μήνυμα: Ένας τελευταίος έλεγχος που γίνεται στην φόρμα αυτή είναι η αντιστοίχηση των πεδίων Password και Confirm Password. Αν τα δύο πεδία δεν είναι ίδια τότε εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα λάθους. Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει σωστά όλα τα στοιχεία τότε εμφανίζεται μήνυμα επιτυχίας και ο χρήστης καλείται να συνδεθεί στο σύστημα.

27 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Είσοδος του χρήστη στο σύστημα Όταν ο χρήστης επιλέγει Login από το κεντρικό μενού της αρχικής οθόνης, εμφανίζεται η φόρμα που απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα. Ο χρήστης πρέπει να δώσει σωστά στοιχεία για να εγγραφεί στο σύστημα αλλιώς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

28 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Προβολή συνολικών συναλλαγών Αν τα στοιχεία του χρήστη είναι σωστά κατά την διαδικασία της σύνδεσης με το σύστημα και ο χρήστης είναι εγγεγραμμένος στο σύστημα αλλά δεν είναι διαχειριστής μεταβαίνει στην παρακάτω οθόνη:

29 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Πώληση μετοχής Αν ο χρήστης επιλέξει Sell τότε μεταβαίνει στην παρακάτω οθόνη: όπου μπορεί να δει όλες τις μετοχές που έχει αγοράσει και να τις πουλήσει πατώντας το κουμπί Sell

30 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Αγορά μετοχής Αν ο χρήστης επιλέξει την επιλογή Buy από το κεντρικό μενού τότε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη: Επιλέγει από ποια εταιρεία θέλει να αγοράσει μετοχές και τον αριθμό των μετοχών που επιθυμεί. Στην συνέχεια επιλέγει το κουμπί GO και μεταβαίνει στην παρακάτω οθόνη

31 Χαρακτηριστικά εγγεγραμμένου χρήστη Αν ο χρήστης θέλει επιβεβαιώσει την συναλλαγή πατάει Confirm, αλλιώς παταει το κουμπί Back. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε πως ο διαχειριστής του συστήματος είναι αυτός που θα τελικά θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της κάθε συναλλαγής.

32 Αποσύνδεση από το σύστημα Ο χρήστης της εφαρμογής (διαχειριστής ή πελάτης της εταιρείας) μπορεί να αποσυνδεθεί από το σύστημα επιλέγοντας την επιλογή Logout από το κεντρικό μενού.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google