Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
.

2 Τι είναι τα Wikis; Iστοσελίδες που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες
να συνεργάζονται για να τις δημιουργήσουν

3 μεγάλου αριθμού πληροφοριών
Η φιλοσοφία του wiki Τα wiki δημιουργήθηκαν από την ανάγκη επικοινωνίας και διαχείρισης μεγάλου αριθμού πληροφοριών που τα απλά δεν μπορούσαν να κάνουν Η ευκολία στη χρήση είναι το βασικό τους στοιχείο Για να δημιουργήσει κανείς το wiki του αρκεί να θυμάται τα βασικά κουμπιά: EDIT SAVE και να τα χρησιμοποιεί τακτικά!!!

4 . To PBWorks σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο στο διαδίκτυο σε μορφή wiki.

5

6

7 Basic FREE

8 Καταχώρηση των στοιχείων σας
Δώστε ένα όνομα στο wiki Βεβαιώστε ότι το wiki σας δεν είναι για επαγγελματικούς σκοπούς Δημιουργείστε λογαριασμό Το επόμενό σας βήμα

9 Τσεκάρετε ότι αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης
Θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη 1. ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ: Επιλέγετε Anyone (Όλοι) αν θέλετε το wiki σας να είναι ανοιχτό ή Only People I Invite or Approve (Μόνο όσους Προσκαλώ ή Εγκρίνω) αν είναι κλειστό Τσεκάρετε ότι αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

10 Η Αρχική σας Σελίδα

11 Πριν προχωρήσετε πρέπει να πάτε στο e-mail σας όπου θα δείτε
την παρακάτω οθόνη επιβεβαίωσης. Ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας

12 Μπήκατε στο Wiki σας!!! Η Αρχική σας σελίδα Κάνετε κλικ στο Edit

13 Σβήνετε τα default στοιχεία (Default =προεπιλεγμένες ρυθμίσεις
Μπαίνετε στο Edit και… Σβήνετε τα default στοιχεία (Default =προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο. Στο τέλος πατήστε Save. Θυμηθείτε! EDIT και SAVE πάνε ΠΑΝΤΑ μαζί!

14 Ρυθμίσεις Ρυθμίζετε πηγαίνοντας στο Settings

15 Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις στην σελίδα αυτή, εκτός από την γλώσσα πληκτρολογίου.
Πατήστε Save για να προχωρήσετε στην επόμενη ρύθμιση που αφορά στην εμφάνιση. Οι βασικές ρυθμίσεις εδώ είναι: Colors: Εμφάνιση του wiki Logo: Προσθήκη φωτογραφίας στην αρχή Users: Προσθήκη χρηστών

16 Ρυθμίστε την εμφάνιση επιλέγοντας το θέμα που σας αρέσει από το μενού
Ρυθμίστε την εμφάνιση επιλέγοντας το θέμα που σας αρέσει από το μενού. Κάντε κλικ στο Save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας

17 Logo - Εδώ ανεβάζετε τη φωτογραφία που επιλέξατε για Logo

18 Προσθήκη Χρηστών Η πιο σημαντική ρύθμιση είναι αυτή που αφορά τους χρήστες και τα δικαιώματά τους: Πληκτρολογείτε ή επικολλάτε τα s των χρηστών. Αν έχετε πολλούς χρήστες κάνετε κλικ στο Add Multiple s Δίνετε δικαιώματα στους χρήστες ανάλογα με το τι θέλετε να κάνουν: Administrator: Διαχειρίζεται, καταχωρεί και γενικά κάνει τα πάντα! Editor: Καταχωρεί αλλά και μπορεί να κάνει αλλαγές σε ότι καταχωρούν οι άλλοι. Writer: Καταχωρεί. Reader: Διαβάζει μόνο. Page-level only: Μπορεί να δει μόνο συγκεκριμένες σελίδες.  Ο κάθε χρήστης που εγγράφεται από τον admin παίρνει ένα αυτόματο με τους κωδικούς του για να συνδεθεί στο wiki.

19 Δημιουργία Σελίδων Από το New / Create a Page φτιάχνετε τις σελίδες σας. Φτιάχνετε τις σελίδες σας και τους δίνετε όνομα.

20 Σύνδεση σελίδων με την αρχική
Η επόμενη σημαντική ρύθμιση είναι να συνδέσετε τις σελίδες που δημιουργήσατε ώστε να φαίνονται ως links στην αρχική σας σελίδα. Από την αρχική σας σελίδα, πηγαίνετε στο Wiki / Edit και: Επιλέγετε τις σελίδες που θέλετε να εμφανίζονται στην αρχική και κάνετε κλικ στις σελίδες Φυσικά δεν ξεχνάτε το Save!

21 Ανέβασμα έτοιμων αρχείων μέχρι 2 GB
Στην αρχική σελίδα πάνω δεξιά, επιλέγετε Upload Files, και ανεβάζετε το αρχείο στο wiki.

22 Μόλις ανέβει το αρχείο, το συνδέετε με ένα κλικ σε οποιαδήποτε σελίδα θέλετε.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Είναι προτιμότερο να ανεβάσετε πρώτα όσα αρχεία θέλετε και να φτιάξετε όσες σελίδες επιθυμείτε και μετά να κάνετε τα links. Στο τέλος κάνετε κλικ στο Save.


Κατέβασμα ppt "Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google