«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
Advertisements

Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ «ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΔΕΡΥΝΕΙΑ.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Virtual Chemistry Laboratory
European Union Science Olympiad EUSO 2012 Vilnius, Lithuania
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Ενημερωτική Συνάντηση με τους Υπεύθυνους ΣΕΦΕ
Εκδήλωση για την Χημεία
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 2012 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Εισαγωγή Στόχοι Ο Ελληνικός μύθος του Σαπουνιού Σύμφωνα με έναν.
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης Ημερίδα 23/6/2014 Επιστ. Υπευθ. Α.Γ. Μαλάμος.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αυτό είναι το σχολείο μας!. Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε.
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
5η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Όψεις της Πραγματικότητας Ερευνητική Εργασία Α΄ τάξης Γενικό Λύκειο Σπήλιου Μελέτη Περίπτωσης με αποτελεσματικές πρακτικές.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Πρόγραμμα Εκδήλωσης «Άνοιξη της Ευρώπης¨ Μέσα από το πρόγραμμα Άνοιξη της Ευρώπης γνωρίσαμε καλύτερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας βοήθησε να.
Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί.
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Καλώς ορίσατε στην 4η εκδήλωση στην 4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)
9η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ EUSO 2011
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Α.Β. Μουμτζάκης, η δράση και το έργο του κατά την πρώτη δεκαετία της μεταρρύθμισης Δίον, 4-6 Νοεμβρίου : 35 χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
Τίτλος Δραστηριότητας
EUSO Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO. Χαρακτηριστικά του Διαγωνισμού της EUSO Εργαστηριακός Διεπιστημονικός (Φυσική-Χημεία- Βιολογία) Ομαδοσυνεργατικός.
Άλμπουμ φωτογραφιών Αισθητική παρέμβαση στο Αθλητικό Γυμνάσιο Πόμπιας, Ν. Ηρακλείου Κρήτης, Ευαγγελία Αγγελάκη, ΠΕ08.
ΠΑΝΕΚΦΕ 8 ος Πανελλήνιος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 ΠΑΝΕΚΦΕ 8 ος Πανελλήνιος Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Απονομή.
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
Η ενότητα την οποία θέλω να επιλέξουμε είναι Μεταφορές – Επικοινωνίες. Διάλεξα αυτή την ενότητα γιατί είναι σημαντική και απόλυτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο,
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Πώς να φτιάξω το δικό μου
«Προστασία περιβάλλοντος & βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Απολογισμός σχολικού έτους & Προγραμματισμός σχολικού έτους
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
1o EΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Erasmus + European Union Needs U
Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Oι άνθρωποι καθημερινά ελπίζουν…
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Οι μικροοργανισμοί στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
H Εξέλιξη της Παιδείας από το στάδιο Παιδεία 1
Ν. Βοιωτίας Λειβαδιά Μάρτιος 2009
Οι μαθήτριές μας Αντωνοπούλου Άσπα, Ζέρβα Νεφέλη και Καραβά Μαριτίνα, μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, πήραν ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για.
Πειράματα Χημείας για το Λύκειο Σχολ. έτος
Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιά
Το εκφε σε αριθμους Στοιχεία από τις εκθέσεις δραστηριοτήτων (δες εδώ και εδώ) και τις 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (δες.
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 12/5/ 2012 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ «Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π.Τ ΚΡΗΤΗΣ

Όνομα ομάδας: « ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ» Το σαπούνι είναι ο πιο παραδοσιακός και αποτελεσματικός τρόπος προσωπικής υγιεινής. Το πρώτο όμως μέσο καθαρισμού που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος ήταν το νερό. Τα άλλα μέσα καθαρισμού εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου παράλληλα με την ανθρώπινη εξέλιξη

ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Η προετοιμασία μας στο χώρο του εργαστηρίου

Η παρασκευή διαλύματος ΝαΟΗ θέλει μεγάλη προσοχή !!!

Η ακρίβεια και η καθαριότητα έχει μεγάλη σημασία !!!

Όλη η ομάδα εν δράσει!!!

Όταν το μείγμα επιτέλους πήξει!!!

Ο Διαγωνισμός το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 Το ραντεβού μας στο ΕΚΦΕ…… Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών το οποίο και χρηματοδοτεί τα βραβεία, που θα λάβουν οι μαθητές, σε ειδική εκδήλωση αρχές Οκτωβρίου, αφού η κριτική επιτροπή επιλέξει τις 3 καλύτερες παρασκευές. Οι μεγάλοι μονομάχοι Λύκειο Χώρας Σφακίων    ΟΜΑΔΑ                 ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ  Λύκειο Παλαιόχωρας   ΟΜΑΔΑ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ  Λύκειο Βάμου      ΟΜΑΔΑ       ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΟ Εκκλησιαστικό Λύκειο   ΟΜΑΔΑ               ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ 30Λύκειο Χανίων               ΟΜΑΔΑ                   ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ  4ο Λύκειο Χανίων       ΟΜΑΔΑ                 ΟΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου               ΟΜΑΔΑ              SOAP MASTERS EΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου     ΟΜΑΔΑ                ΤΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΑΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό μίλησε στα «Χ.Ν.» ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χανίων Δημοσθένης Μαρκογιανάκης επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα, έχουμε τον μαθητικό διαγωνισμό παρασκευής σαπουνιού. Οι μαθητές που συμμετέχουν ήρθαν από οκτώ λύκεια του Νομού (Σφακίων, Παλαιόχωρας, Βάμου, Εκκλησιαστικό, 3ο και 4ο Χανίων, ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου και Ακρωτηρίου) και η κάθε ομάδα έχει φέρει τα υλικά της για να παρασκευάσει με τον παραδοσιακό τρόπο, σαπούνι. Είναι μια διαδικασία όπου ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τη χρησιμότητα της χημείας, τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και να καταλάβουν τα παιδιά πως μ’ ένα διαφορετικό τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε σε μάθηση πολύ πιο εύκολα και καλύτερα. Συνδέουμε με τον τρόπο αυτό, το σχολείο με την καθημερινή ζωή. Αναδεικνύουμε τις δεξιότητες και τις δυνατότητες των μαθητών μας να αναζητούν και να εφαρμόζουν εργαστηριακές τεχνικές συνδέοντάς τες με τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Η άφιξη μας!!!

Όλοι σε δράση!!!

Πάντα με σοβαρότητα στο έργο!!!

Όταν οι Χημικοί Συναντιούνται!!!

οι «ανταγωνιστές» μας

οι «ανταγωνιστές» μας

οι «ανταγωνιστές» μας

Ευχαριστούμε τον κ Ντουσάκη Φτιάχνοντας το δικό μας σαπούνι αποφεύγουμε αρκετές χημικές ουσίες, όπως τις Sodium Laureth Sulfate, EDTA. Triclosan, μερικές από τις οποίες είναι ύποπτες για αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ιδιαίτερα το κ Μαρκογιαννάκη Δημοσθένη Χημικό, Αναστασάκη Νίκο Φυσικό την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π.Τ ΚΡΗΤΗΣ To Σχολάρχη κ. Θωμά Παναγιώτου και το σύλλογο διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου- Λυκείου Κρήτης ΥΠΕΥΘ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ : ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΗΜΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ και επειδή όλα πρέπει να λέγονται ……. Ευχαριστούμε τον κ Ντουσάκη για τη χαρά της δημιουργίας που μας χάρισε.