Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας
«Λειτουργία επιχείρησης μέσω προσομοιωτή»

2 Οι ομάδες THE STROYMFS Κωνσταντίνου Φωτεινή Πανταζή Βιβή Σάββα Μαρία
Τζίμα Βαλάντω THE RISEN ONES Μπάκα Σαντουέλα Μπόχτη Παναγιώτα Μυζεκιάρη Αουρόρα Νάσιου Σοφία

3 Οι μαθητές, μέσω του διαγωνισμού Young Business Talents και του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, εξασκήθηκαν στη λήψη όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα σε μια εταιρία

4 Οι ομάδες ασχολήθηκαν με ότι κάνουν οι υπεύθυνοι διοίκησης των εταιρειών: Ανάλυση, Προγραμματισμό και Έλεγχο, με χρήση ενός έξυπνου εργαλείου όπως ο προσομοιωτής επιχειρήσεων όπου διαμόρφωσαν επιχειρησιακά σχέδια μέσα από ένα σύνολο αποφάσεων. Οι αποφάσεις αυτές εισάγονται στον προσομοιωτή ο οποίος προσομοιώνει με ακρίβεια ότι συμβαίνει στον κόσμο των επιχειρήσεων.

5 Η κάθε μία από τις ανωτέρω ομάδες αποτελούν και μια εικονική εταιρία
Η κάθε μία από τις ανωτέρω ομάδες αποτελούν και μια εικονική εταιρία. Όλη η διαδικασία, εκτός του τελικού, πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου όπου συναγωνίζονται άλλες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Αρχικά οι ομάδες πρέπει να διαβάσουν το σενάριο του παιχνιδιού με βάση το οποίο θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

6 Στη συνέχεια εισάγουν τις αποφάσεις τους στο προσομοιωτή και περιμένουν τα αποτελέσματα. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν ένα έτος. Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε γύρους όπου κάθε γύρος περιλαμβάνει τρία έτη.

7 Οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι ομάδες αφορούν θέματα όπως επιλογή προϊόντων για παραγωγή, ύψος παραγωγής, κανάλια διανομής, αριθμός πωλητών, αμοιβές πωλητών, αγορές δραστηριοποίησης, διαφήμιση, τοποθέτηση στο ράφι, κ.λπ.

8 Τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από τον προσομοιωτή αφορούν στοιχεία όπως το ύψος των πωλήσεων, το κόστος των πωλήσεων, το συνολικό κόστος, τα καθαρά κέρδη, κ.λπ.

9 Με βάση τα αποτελέσματα αυτά καθώς και με την μελέτη των ερευνών αγοράς, όπου έχουν πρόσβαση οι ομάδες, μπορούν να τροποποιήσουν τις αποφάσεις τους ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά.

10 Οι ομάδες μας έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά και θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

11 Κατανόηση της θεωρίας και εφαρμογή της.
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν σημαντικές διότι εκτός από την εμπειρία του να συναγωνίζεσαι με ομάδες από όλη την Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με έννοιες οι οποίες χρησιμοποιούνται καθημερινά στον κόσμο των επιχειρήσεων. Έτσι μπορούν να συνδέσουν την θεωρία, που διδάσκονται στα σχολεία, με την πράξη, πράγμα απαραίτητο για την επιτυχία. Οφέλη για τον μαθητή Εξάσκηση – πρακτική. Γνώση – επίγνωση. Κατανόηση της θεωρίας και εφαρμογή της. Πειραματισμός για να προσανατολίσει το μέλλον του. Απόκτηση προστιθέμενης αξίας στο Βιογραφικό του. Μάθηση με πρακτική και διασκέδαση (σε τελευταία ανάλυση πρόκειται για ένα παιχνίδι). Προετοιμασία για το άμεσο και το μακροπρόθεσμο μέλλον.

12 Ο διαγωνισμός Young Business Talents γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά φέτος με συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε και τις επόμενες χρονιές με καινούργιες ομάδες, νέες ιδέες και επιτυχίες.

13 Καθηγητής : Τρίχας Γεώργιος Μαθήτριες : Κωνσταντίνου Φωτεινή Μπάκα Σαντουέλα Μπόχτη Παναγιώτα Μυζεκιάρη Αουρόρα Νάσιου Σοφία Πανταζή Βιβή Σάββα Μαρία Τζίμα Βαλάντω


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google