Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Virtual Chemistry Laboratory

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Virtual Chemistry Laboratory"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Virtual Chemistry Laboratory

2 Ομάδα Ν Αναστασίου Κώστας Βουρονίκος Μάκης Δήμας Νίκος
Ελεμένογλου Κώστας Ζωγοπούλου Άννα Λύτος Γιώργος Νίκας Παναγιώτης Σταθάκη Αρετιάννα

3 Η εξέλιξη των υπολογιστών έχει οδηγήσει στην αυξανόμενη χρήση τους.
Προσφέρει ατέλειωτη πηγή πληροφοριών σε όλους τους τομείς. Διαδραστικά προγράμματα για την εύκολη εκμάθηση μαθημάτων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Virtual Chemistry Laboratory.

4 Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και σε καθηγητές.

5 Χρησιμότητα του VCL Εναλλακτική πηγή γνώσης.
Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ο μαθητής αποκτά γνώσεις παίζοντας. Δίνει την ευκαιρία σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον ενός εργαστηρίου να έρθουν σε μια πρώτη επαφή έστω και εικονικά μέσω υπολογιστή.

6 Περιέχει πολλές λειτουργίες και εργαλεία ιδιαίτερα χρήσιμα για τον μαθητή και τον καθηγητή.
Πολύ εύκολο στην εκμάθησή του. Για την εκτέλεση μίας χημικής αντίδρασης. Ο μαθητής βάζει απλά στο δοχείο τα διάφορα στοιχεία και το πρόγραμμα τα επεξεργάζεται.

7 Τα διάφορα στοιχεία αλληλεπιδρούν και παράγουν το τελικό αποτέλεσμα κατά τρόπο πολύ παρόμοιο με ένα πραγματικό εργαστήριο. Το πρόγραμμα έχει μία βάση δεδομένων που επεξεργάζεται τα δεδομένα που έδωσε ο μαθητής και εμφανίζει ανάλογες πληροφορίες.

8 Εισαγωγικές συμβουλές από το VCL
Επαφή με οποιαδήποτε χημική ουσία απαιτεί ξέπλυμα με τρεχούμενο νερό. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε κατάποση χημικών παρασκευασμάτων.

9 Ποτέ μη δουλεύει κανείς μόνος στο εργαστήριο.
Πολύ προσοχή στην χρήση των χημικών ουσιών. Χρησιμοποιημένα υλικά να μην επανατοποθετούνται πίσω.

10 Τα χρησιμοποιημένα υλικά να πετιούνται προσεκτικά με βάση τις οδηγίες.
Τα δοχεία να επιστρέφουν πάντα στην θέση τους.

11 Η οπτική επαφή με τα πειράματα να γίνεται πάντα από το πλάι.
Να μην γίνεται αλόγιστη χρήση των χημικών ουσιών Η δουλειά στο εργαστήριο να γίνεται πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μόνο υπό την επίβλεψη του καθηγητή.

12 Το πίνακα διαλυτότητας
Εργαλεία του VCL Το πίνακα διαλυτότητας Το περιοδικό πίνακα

13 Την οξειδωτική δραστηριότητα.
Την σχετική δραστηριότητα. Γλωσσάρι.

14 Εφαρμογές του VCL Μετατροπέας (επιτάχυνση, γωνία, ενέργεια, συχνότητα κλπ) Ημερολόγιο για καταγραφή πειραμάτων(σημειώσεις εργαστηρίου, κομμάτια πειράματος, αποτέλεσμα) Αριθμομηχανή. Editor για καταγραφή χημικών εξισώσεων.

15 Εξετάσεις Υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να κάνει κάποια τεστ αυτοαξιολόγησης, σαν παιχνίδι, και πιο διαδραστικά. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιο διαγώνισμα, είτε εξάσκηση πάνω σε χημικές εξισώσεις, είτε πάνω σε ασκήσεις εργαστηρίου.

16 Διαγώνισμα πάνω σε ερωτήσεις και γενικού και ειδικού περιεχομένου.
Διαγώνισμα πάνω σε ερωτήσεις και γενικού και ειδικού περιεχομένου.  Επιλογή: Χρόνου διαγωνίσματος. Αριθμός ερωτήσεων. Πιθανές απαντήσεις. Με ή χωρίς βοήθεια. Στο τέλος εμφανίζεται ο βαθμός, καθώς και μια μικρή αξιολόγηση.

17 Χημικές Εξισώσεις Αφού ο μαθητής ή ο καθηγητής ορίσει ποια χημική αντίδραση θέλει, προσθέτοντας τυχαία 2 στοιχεία, ο μαθητής θα πρέπει κάνοντας χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου interface να βρει τα παράγωγα της αντίδρασης. πχ. Ca + 2(H2O) -> Ca(OH)2 + H2

18 Ασκήσεις εργαστηρίου Πρόκειται για ερωτήσεις πάνω σε πιο εμπειρικά ζητήματα όπως : Σε μια χημική εξίσωση, να βρεις ποιο από τα παράγωγα είναι οξύ και ποιό βάση(διαφορά μεταξύ βάση-οξύ) Παρήγαγε υδροξείδιο του νατρίου (αέριο που φλέγεται) Παρήγαγε θειικό οξύ (παραγωγή άλατος και νερού)

19 Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί και Forum για περαιτέρω συζήτηση και επίλυση αποριών. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει update η βάση δεδομένων για τα στοιχεία ή ενώσεις τους.

20 Το πρόγραμμα έφτιαξε ο Boyan Mihaylov.
Link:


Κατέβασμα ppt "Virtual Chemistry Laboratory"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google