Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
5η Συνάντηση 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης καθ. Αυγουστίδης Παναγιώτης Σχολικό ‘Ετος:

2 Συνάντηση 5η (σελ. 1) Το προσωπικό μου «ημερολόγιο».
Συνάντηση 5η (σελ. 1) Τι κάναμε ως τώρα; Το προσωπικό μου «ημερολόγιο». Ο «ατομικός φάκελος». “portfolio” Οι «Βασικές δεξιότητες». Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

3 Συνάντηση 5η (σελ. 2) στην 4η συνάντηση γνωρίσαμε:
Συνάντηση 5η (σελ. 2) στην 4η συνάντηση γνωρίσαμε: το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κατατάσσει το σύνολο των σπουδών με τις οποίες αποκτούμε τα προσόντα μας στην Ελλάδα σε οκτώ (8) επίπεδα. Εγκρίθηκε το 2014 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί.

4 Συνάντηση 5η (σελ. 3) Η χρησιμότητά του:
Συνάντηση 5η (σελ. 3) Η χρησιμότητά του: Η ταξινόμηση των προσόντων είναι κοινή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο εργαζόμενος μπορεί να γνωρίζει (και να βελτιώνει) το επίπεδο των προσόντων του σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Διευκολύνεται ο νέος που θέλει να εργαστεί σε χώρες της Ε.Ε. αφού οι τίτλοι σπουδών από όλα τα κράτη μέλη είναι εύκολα συγκρίσιμοι.

5 Συνάντηση 5η (σελ. 4) Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων
Συνάντηση 5η (σελ. 4) Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Επίπεδο 1: Απολυτήριο Δημοτικού. Επίπεδο 2: Απολυτήριο Γυμνασίου. Επίπεδο 3: Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας χορηγούν οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

6 Συνάντηση 5η (σελ. 5) Επίπεδο 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου
Συνάντηση 5η (σελ. 5) Επίπεδο 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας που χορηγείται στους αποφοίτους της Γ' τάξης ΕΠΑΛ

7 Συνάντηση 5η (σελ. 6) Επίπεδο 5:
Συνάντηση 5η (σελ. 6) Επίπεδο 5: Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας που χορηγείται στους αποφοίτους της τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ. Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας που χορηγείται στους αποφοίτους ΙΕΚ. Δίπλωμα - Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής (τριτοβάθμια ανώτερη αλλά όχι ανώτατη εκπαίδευση).

8 Συνάντηση 5η (σελ. 7) Επίπεδο 6: Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευση (Παν/μίου και ΤΕΙ) Επίπεδο 7: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) Επίπεδο 8: Διδακτορικό Δίπλωμα (Phd)

9 Συνάντηση 5η (σελ. 8) Περιεχόμενα της 5ης συνάντησης: Ο πρώτος έλεγχος του ατομικού φακέλου και του ημερολογίου για όλους: σήμερα

10 Συνάντηση 5η (σελ. 9) Πρόδρομο Σακλαμάκη 2. Σωτήρη Μπέντο
Συνάντηση 5η (σελ. 9) Ακολουθεί η παρουσίαση του ηλεκτρονικού φακέλου δηλαδή του e- portfolio από τους: Πρόδρομο Σακλαμάκη 2. Σωτήρη Μπέντο Προσοχή: Η παρουσίαση υπάρχει στο φάκελο των βιωματικών δράσεων στο eclass.sch.gr

11 Συνάντηση 5η (σελ. 10) Γνωριμία με τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Συνάντηση 5η (σελ. 10) Συνέχεια περιεχομένων 5ης συν/σης: Γνωριμία με τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

12 Συνάντηση 5η (σελ. 11) Γνωριμία με τον Εθνικό Οργανισμό: Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού τον ( Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) Μια πολύ καλή ιστοσελίδα – εργαλείο για μας:


Κατέβασμα ppt "Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google