Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ονειροπόλησης από το 1996 σε σχολεία της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας

2 Το Εργαστήρι Ονείρων είναι ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί τον ουρανό ως εργαλείο μάθησης, προσωπικής εξερεύνησης και ομαδικής αναζήτησης. Όσο ψηλότερα ανεβαίνει κανείς, όπως μας λένε οι επιστήμονες, τόσο η βαρύτητα αδυνατίζει.. τόσο λιγότερο αισθάνεται την έλξη της γης.. τόσο χαλαρώνουν οι δεσμοί μαζί της.. τόσο πιο εύκολα μπορεί να αποχωριστεί από την απαιτητική και διεκδικητική παρουσία της.. τόσο πιο ανάλαφρος γίνεται.

3 Αξιοποιούμε τη Διαθεματικότητα, αφού ένα πλήθος επιστημονικών πεδίων συνεισφέρουν στην εξερεύνηση και στην κατανόηση όσων υπάρχουν ή συμβαίνουν στο Σύμπαν.

4 Το Εργαστήρι Ονείρων δεν είναι μάθημα Αστρονομίας

5 Συμμετέχουμε σε διεθνείς εκδηλώσεις και προγράμματα

6 Αξιοποιούμε την αστρονομική επικαιρότητα (εποχιακή εικόνα του ουρανού, εκλείψεις, σύνοδοι, κομήτες, διαβάσεις κ.ά.)

7 Αξιοποιούμε ιδέες από το διαδίκτυο ή και δικές μας για κατασκευές αυτοσχέδιων οργάνων παρατήρησης ή μοντέλων.

8 Χρησιμοποιούμε ανοικτό και ελεύθερο λογισμικό για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας.

9 Παρακολουθούμε τα επιτεύγματα του ανθρώπου για την εξερεύνηση του διαστήματος.

10 Αναζητούμε τα μέρη που η φωτορρύπανση δεν εμποδίζει την παρατήρησή μας.

11 To πρόγραμμα έχουν υποστηρίξει από το 1998 εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές, γονείς και φίλες/φίλοι από τις σχολικές κοινότητες του 1ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής και του 1ου Γυμνασίο Χολαργού. Τις/τους ευχαριστούμε ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ. Το πρόγραμμα στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού (σχολικές χρονιές 2011-2012 και 2012-2013) υποστήριξε με τη ζεστή και δημιουργική συμμετοχή της η κα Νεκταρία Λέκκα, εκπαιδευτικός ΠΕ 04.01)

12 Ακούστηκε μουσική των: Βαγγέλη Παπαθανασίου, Χαράς Παλαιολόγου και Bruce Sprinsteen

13 Ευχαριστούμε Σχόλια-Επικοινωνία: adimitropoulos@sch.gr


Κατέβασμα ppt "Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google