Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 1 Πρόγραμμα Πολύ λίγη έως ανύπαρκτη ΛίγηΟύτε λίγη ούτε πολλή – μέτρια Καλή γνώση Εξαιρετική γνώση Σχεδιαστικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Καλώς ορίσατε στο πρόγραμμα που καθορίζει το ποσό του Δώρου Αδείας σας. Παρακαλώ απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση: Θα θέλατε Δώρο Αδείας; Επόμενο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Δαμιανός Χατζηαντωνίου Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οργανωση & Διοικηση επΙχΕΙΡΗσεων τροφιμων & Γεωργιασ
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΙ: ΤΥΠΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.
Δημήτριος Σουλιώτης Διευθυντής ΙΕΚ Γλυφάδας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ Α΄φάση Επιμόρφωσης Εκπ/κών κλάδου ΠΕ19 Διδακτική της Πληροφορικής Ρόδος, Νοέμβρης 2007.
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
Χαρακτηριστικά και Ταξινόμηση των Ψυχολογικών Τεστ
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 8.1 Επαγγελματικοί ρόλοι και προφίλ για την παρακολούθηση και την εποπτεία.
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
Καλώς ορίσατε στο πρόγραμμα που καθορίζει το ποσό του Δώρου Χριστουγένων σας. Παρακαλώ απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση: Θα θέλατε Δώρο Χριστουγένων ; Επόμενο.
Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού
5. Χαρακτηρισμός των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών.
Ημερίδα Ενημέρωσης για Θέματα Σταδιοδρομίας Πρακτική Άσκηση Αγγελίδου Ραΐσα, Σιγανός Μάριος Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές.
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Αποτελέσματα Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Σπύρος Κοκολάκης Τμ. Μηχ/κών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Το Εσωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης και η Αποστολή της.
Λίγα πράγματα για την. Το Όραμα μας Η Αποστολή μας AIESEC Με το να προσφέρουμε βιωματικές εμπειρίες σε νέους, δίνοντας το περιθώριo να εξερευνήσουν και.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ Γ. Π. Α Μια χαρτογράφηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν Γεωπόνους.
Εργασία στο Μάθημα: «Εκπαιδευτική τεχνολογία-Πολυμέσα» Διδάσκων : Άγγελος Γιαννούλας Ομάδα εργασίας Λινάρδος Γεώργιος Μπουντούρης Παναγιώτης Ντιγριντάκη.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Παράγων Ποιότητας στον Τουρισμό Εσπερίδα στα πλαίσια του 5ου MONEY SHOW 8 Δεκεμβρίου 2002Νίκος Σκουλάς.
«Οι αντικειμενικοί σκοποί της Ολικής Ποιότητας στον Τουρισμό»
CRM ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Δ.ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
ΔΙΑΛΕΞΗ 12η Αξιολόγηση απόδοσης Στόχοι Πρότυπα απόδοσης
Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος
1.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Το ερωτηματολόγιο Μεθοδολογία έρευνας.
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
ΟΜΙΛΟΣ SINGULARLOGIC Στέλιος Τζανής Business Solutions Expert
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Είδη Ερωτήσεων-Μεταβλητές-Κλιμακες Μέτρησης
Αποτελεσματα ερευνασ για την εργοδοτηση των αποφοιτων
Φάκελος υλικού (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
Ομάδα Πρεσβευτών eSafetyLabel+
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 1 Πρόγραμμα Πολύ λίγη έως ανύπαρκτη ΛίγηΟύτε λίγη ούτε πολλή – μέτρια Καλή γνώση Εξαιρετική γνώση Σχεδιαστικά προγράμματα (AUTOCAD 2000) Προγραμματισμός (Visual Basic) Βάσεις δεδομένων (Αccess, SQL Server) Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (ArcGIS) Οδοποιία (Custom) Φωτογραμμετρία (IRAS/CZI IMANGING) GPS (SKI PRO LEICA GNSS STUDIO THALES) Τηλεπισκόπηση (IDRISI, ERDAS) Ερωτηματολόγιο (απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχόλησαν τελειόφοιτους και αποφοίτους του τμήματος) Α. Ερωτήσεις για τις ικανότητες των σπουδαστών 1.Παρακάτω δίνονται μερικοί χαρακτηρισμοί που περιγράφουν τη γνώση του αποφοίτου στα παρακάτω προγράμματα (software). Παρακαλούμε επιλέξτε ποιος χαρακτηρισμός σας βρίσκει σύμφωνο/η.

Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 2 2. Παρακαλούμε να δηλώσετε αν χρησιμοποιείτε ή όχι στην επιχείρηση σας κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα: ΧρησιμοποιείταιΔεν χρησιμοποιείται Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Φωτογραμμετρίας Επεξεργασία μετρήσεων G.P.S Τηλεπισκόπισης 3.Επιλέξετε με ποιο από τα παρακάτω συμφωνείτε ή όχι. Ο απόφοιτος του τμήματος….. ΝΑΙΟΧΙ Επανεξετάζει τη δουλειά του πολλές φορές πριν την παραδώσει Παραδίδει πάντοτε μέσα στα χρονοδιαγράμματα Προσφέρεται να ολοκληρώσει περισσότερη δουλειά από εκείνη που του ζητείται Γνωρίζει τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε σε ικανοποιητικό βαθμό Δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες Οι συνάδελφοι του εκφράζονται θετικά κάθε φορά που πρέπει να δουλέψουν μαζί του Ενδιαφέρεται για πρόσκτηση νέας γνώσης

Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 3 Β. Ερωτήσεις για την εταιρεία και το εργασιακό της μοντέλο 4.Πόσο συχνά δημιουργείτε ομάδες εργασίας για διάφορα projects στην εταιρεία σας; Επιλέξτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο. ΠάντοτεΑνάλογα ΠεριστασιακάΠοτέ με τη εργασία ○○○○○○○○ 5.Ταξινομήστε τα παρακάτω, αξιολογώντας με 1 εκείνο που είναι πιο σημαντικό για την εταιρεία σας αναφορικά τις υπηρεσίες/ προϊόντα που προσφέρετε. Ποιότητα Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων Να ξεπερνούμε τις απαιτήσεις των πελατών μας 6.Όταν επιλέγετε νέους υπαλλήλους για θέσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, σε ποιο από τα παρακάτω βασίζετε την απόφασή σας; Διαφωνώ πολύ ΔιαφωνώΟύτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ ΣυμφωνώΣυμφωνώ πολύ Ξέρει να χρησιμοποιεί την απαραίτητη τεχνολογία Μπορεί να προσφέρει νέες γνώσεις και ικανότητες στο υπάρχον προσωπικό της εταιρείας Συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας Έχει προηγούμενη εργασιακή εμπειρία

Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 4 7.Παρακαλώ επιλέξτε με ποιο/ποια από τα παρακάτω συμφωνείτε ή όχι. Στην εταιρεία μας αυξάνουμε την παραγωγικότητα με τη χρήση των παρακάτω κινήτρων… ΝΑΙΟΧΙ Έχουμε δομημένο πρόγραμμα κινήτρων Χρησιμοποιούμε προσωπική αναγνώριση σε περίπτωση εξαιρετικής δουλειάς και επαγγελματικής συμπεριφοράς Όταν κάποιος κάνει πολύ καλή δουλειά προάγεται Όταν κάποιος κάνει πολύ καλή δουλειά αυξάνονται οι αποδοχές του Δεν κάνουμε χρήση οποιουδήποτε κινήτρου 8.Ποια από τις παρακάτω ικανότητες θα θέλατε ο απόφοιτος να βελτιώσει; Μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές απαντήσεις. Τεχνικές γνώσεις ○ Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ○ Ομαδική εργασία ○ Εμπειρία ○ Επαγγελματική συμπεριφορά ○ Άλλη. Παρακαλώ σημειώστε ○ …………………………………………………

Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 5 9.Πόσους υπαλλήλους έχει η εταιρεία σας? >70 ○○○○○○○○ 10.Για ποια θέση προσλάβατε αποφοίτους του τμήματος; Μόνιμη θέση ○ Πρακτική άσκηση ○ 11.Θα ξαναπροσλάβετε απόφοιτο του τμήματος; ΝΑΙ ○ ΟΧΙ ○ Για στατιστικούς λόγους και μόνο θα θέλαμε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις: Επωνυμία εταιρείας: Η ιδιότητα σας στην εταιρεία: Ημερομηνία: