2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Α.Αποστολίδου-Π. Θεοδωρούδη- Μ. Τσαϊρέλη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RELEASE ‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning as a Core in Teachers” In-Service Training in Cyprus Δημοτικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα : «Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Τρίκαλα - 3 Απριλίου 2015
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΕΚΕ Έλενα Πουλλή Επιστημονικός Λειτουργός Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Διδακτική της Πληροφορικής
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ.
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού
Νηπιαγωγείο Λουσικών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Α.Αποστολίδου-Π. Θεοδωρούδη- Μ. Τσαϊρέλη

«Φυκολογία και Καινοτομία» Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης 3 Οκτωβρίου 2013 Αίθουσα διαλέξεων Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) Νέα Πέραμος, Καβάλα

Τα φύκη ως αναπόσπαστο τμήμα του υδάτινου περιβάλλοντος Καινοτόμες τεχνολογίες με φύκη στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης Tα φύκη στην εκπαίδευση με τη θεωρία ευρηματικής επίλυσης προβλημάτων (TRIZ)

 Πρόβλημα 1 ο Επιθυμία για συμμετοχή από εκπαιδευτικούς χωρίς τάξη  Πρόβλημα 2 ο Επιλογή τάξης  Πρόβλημα 3 ο εξεύρεση ωρών –προσαρμογή προγράμματος- μοίρασμα ρόλων

Επιθυμία για υλοποίηση προγράμματος από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και τη Διευθύντρια του Σχολείου

Ε΄τάξη Κριτήρια Επιλογής: μεγάλη τάξη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους μαθητές της συγκεκριμένης τάξης

Αξιοποίηση ωρών που πλεόναζαν για κάλυψη ωραρίου. Κατανομή αρμοδιοτήτων. Ανάθεση του μαθήματος των εικαστικών στην εκπαιδευτικό της Β2 τάξης. Προγραμματισμός από την αρχή του μαθήματος των αγγλικών - κύριο βάρος υλοποίησης Τεχνική και επικοινωνιακή υποστήριξη, εξεύρεση πόρων από τη Διευθύντρια του Σχολείου.

ΣΤΟΧΟΙ Να γνωρίσουν οι μαθητές τη μορφή και τα χρώματα των μικρο- και μάκρο φυκών. Να πληροφορηθούν τα προβλήματα, τις αιτίες και τα αποτελέσματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον ( ευτροφισμός). Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των φυκών και τη χρησιμότητά τους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Να έρθουν σε επαφή με το συγκεκριμένο κλάδο της Βιολογίας, ως μονοπάτι προς τη σύγχρονη γνώση και τις καινοτόμες τεχνολογίες. Γενικοί

Να εξοικειωθούν με τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα της σχολικής πραγματικότητας. Να μάθουν να προσεγγίζουν τα διαφορετικά σχολικά αντικείμενα με διαθεματικό και εναλλακτικό τρόπο. Να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να καλλιεργήσουν επιδιώξεις με πυξίδα τους το σύνθημα: στόχος- εργασία- συνεργασία- επίτευξη στόχου- αξιολόγηση. Να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας. Ειδικοί

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων. Αξιοποιήσαμε: Το εκπαιδευτικό υλικό της ημερίδας και του συνοδευτικού της φακέλου Τη σελίδα της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας στο διαδίκτυο: και macroalgae_poster_elfe.pdfmacroalgae_poster_elfe.pdf Ενημερώσαμε τους γονείς και ζητήσαμε τη συναίνεσή τους γραπτά γραπτά για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Συμπόσιο και την επικείμενη μετακίνησή τους στην Πέραμο.

Προγραμματίσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΙΝΑΛΕ και γίναμε για λίγο ερευνητές…

Εκπαιδευτικό υλικό Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικούυλικού

Από τη θεωρία στην πράξη Επίλυση Προβλημάτων υλοποίηση Για την κατασκευή της μαριονέτας: Καταιγισμός ιδεών Στη φάση του σχεδιασμού της κατασκευής των μαριονετών, οι ιδέες και οι προτάσεις των παιδιών ήταν εντυπωσιακές και αφορούσαν στη διακόσμηση κάθε κούκλας, στα χρώματα και σε άλλα χαρακτηριστικά.

Επίλυση προβλημάτων Ένα κομμάτι ένα απλό πλαστικό κομμάτι που χρησιμοποιείται για να δένει καλώδια, έγινε γυαλιά για το Δρ Φις

Δυο διαφορετικού χρώματος κομμάτια από κορδόνια που χρησιμοποιούνται για μαξιλάρια, πλέχθηκαν σε σύρμα για να γίνουν το μαστίγιο κίνησης του μικροφύκους Ceratium.

Τα ποπ κορν έγιναν οι αρθρωτοί κλάδοι του ροδοφύκους Κοραλλίνα.

Κατασκευή μαριονετών Δημιουργία ταινίας: Η κατασκευή βήμα –βήμα Η ταινία μου.mp4

Κουκλοθέατρο: Κατασκευή και μεταφορά σκηνικών Αξιοποιήσαμε : το κουκλοθέατρο του τμήματος ένταξης τις ικανότητες του Χρήστου Μαντζούρη στη ζωγραφική Ζητήσαμε (για τη μεταφορά) τη βοήθεια : διοργανωτών γονέων

Συμμετοχή στο συμπόσιο και στο διαγωνισμό Για την παρουσίαση ετοιμάσαμε και στείλαμε στην οργανωτική επιτροπή το φάκελο συμμετοχής μας. Ο Φάκελος περιείχε: Την Εργασία ( σε μορφή pdf ) Φάκελο με φωτογραφικό υλικό και βίντεο Την ταινία κατασκευής Τη μαγνητοσκοπημένη πρόβα της παράστασης κουκλοθέατρου

Υποστηρίξαμε την υποψηφιότητά μας στο διαγωνισμό με εισήγηση από τη Διευθύντρια του Σχολείου και με παρουσίαση της παράστασης από τους μαθητές της Ε΄ τάξης

Συμμετοχή σε εργαστήρια

Βράβευση 1 ο Βραβείο Πρωτοτυπίας

Αξιολόγηση προγράμματος Αξιολόγηση Αξιολόγηση μέσω: Ερωτηματολογίου με στόχο να διαπιστώσουμε αν οι μαθησιακοί στόχοι που τέθηκαν είχαν επιτυχή ολοκλήρωση Μεταγνωστικού πίνακα με στόχο να διερευνηθεί τι βοήθησε τους μαθητές στην επιτυχή προσπάθεια κατάκτησης του κύριου μαθησιακού στόχου καθώς επίσης και των επιμέρους ευρύτερα εκπαιδευτικών στόχων με παιγνιώδη τρόπο

Συμπεράσματα το 85% των μαθητών γνωρίζει από ικανοποιητικά έως πολύ καλά: τα μικροφύκη, τα μακροφύκη και τα είδη τους τα χαρακτηριστικά των φυκών τη χρησιμότητά τους τον ευτροφισμό, τις αιτίες και τις συνέπειές του ερωτηματολόγιο

Η ισχυρή αφόρμηση : είχε θετική επίδραση στους μαθητές κράτησε το ενδιαφέρον τους αμείωτο. Η επίσκεψη στους χώρους του ΙΝ.ΑΛ.Ε. Η συμμετοχή τους στο 3ο Συμπόσιο Φυκολογίας Η συνεργασία των μαθητών σε ομάδες βοήθησε να: αποκτήσουν πιο σαφή εικόνα των γνώσεων που κατέκτησαν ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους ανεβάσουν τον πήχη των επιδιώξεων τους. Συμπεράσματα Μεταγνωστικός πίνακας

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!