Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού Σχολικό έτος 2018-19

2 Ποιοι είμαστε  Το νηπιαγωγείο Βασιλικού έχει:  1 Τμήμα με 24 παιδιά (14 νήπια – 10 προνήπια).  1 αίθουσα που συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού.

3 Σκοπός:  Η διασφάλιση ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό με τη συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών. Στόχοι:  Να έχουν τα νήπια βιωματική επαφή και να εξοικειωθούν με τις διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α΄ Δημοτικού.  Να απομυθοποιήσουν τα αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν και φορτίζουν τα νήπια με προκαταλήψεις για το Δημοτικό.  Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.

4 Δράση 1 η : «Επίσκεψη στην Α΄τάξη»  Επισκεφτήκαμε την Α΄ τάξη του Δημοτικού την ώρα των Μαθηματικών, είδαμε τα βιβλία τους, γνωρίσαμε τους ήρωές τους και παρακολουθήσαμε το μάθημα, που είχε ως θέμα «βάρος, λειτουργία ζυγαριάς». Είχαμε πάρει τη ζυγαριά μας από το μπακάλικο του Νηπιαγωγείου και ζύγισαν διάφορα αντικείμενα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το βάρος ζώων από τις εικόνες του βιβλίου. Ήταν ένα μάθημα που ήταν οικείο στα νήπια μιας και είχαν ήδη διδαχθεί την έννοια του βάρους και στο Νηπιαγωγείο. Επίσης έκαναν και το φύλλο εργασίας που είχε ετοιμάσει και προσαρμόσει η εκπαιδευτικός της τάξης, ένιωσαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή τους και ήταν πολύ χαρούμενα. Πήραν το φύλλο εργασίας να το δείξουν στους γονείς τους. Συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές με την Α΄ Δημοτικού στα γνωστικά αντικείμενα, γνώρισαν το χώρο και πως αυτός είναι διαφορετικά οργανωμένος. Το εκπαιδευτικό προσωπικό τους ήταν ήδη οικείο μια και είμαστε μέσα στο ίδιο κτήριο με το Δημοτικό.

5 Δράση 2 η «Γυμναζόμαστε και παίζουμε» Στη διδακτική ώρα της Γυμναστικής, τα νήπια μαζί με τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού έκαναν γυμναστική και έπαιξαν κάποια παιχνίδια. Συνειδητοποίησαν ότι στο Δημοτικό υπάρχουν και άλλες ειδικότητες και αλλά μαθήματα πέρα από αυτά που γίνονται στη τάξη, ακολούθησαν συγκεκριμένα παραγγέλματα, συνεργάστηκαν άψογα και διασκέδασαν.

6 Δράση 3 η : «Ζωγραφίζουμε»  Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού ήρθαν στο Νηπιαγωγείο μαζί με την εκπαιδευτικό των εικαστικών και αφού χωριστήκανε σε δύο ομάδες, φτιάξανε δύο μεγάλες αφίσες που θα διακοσμούσαν τα ταμπλώ για την καλοκαιρινή γιορτή. Συνεργαστήκανε πολύ καλά μεταξύ τους και ακολούθησαν κάποιες τεχνικές που είχε διδάξει η εκπαιδευτικός των εικαστικών. Υπήρξε ενθουσιασμός για το αποτέλεσμα.

7 Δράση 4 η : «Μαζί στην καλοκαιρινή γιορτή»  Στη φετινή καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου, που είχε θέμα «Το Ουράνιο Τόξο και τα χρώματά του», όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μαζί με τα Νήπια χόρεψαν το τραγούδι του τέλους με κινήσεις που τους είχε διδάξει η θεατρολόγος του Δημοτικού Σχολείου. Τα Νήπια συνειδητοποίησαν ότι ανήκουν σε μία μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα από αυτή της τάξης τους και ότι μπορούν να συνεργάζονται και να έχουν βοήθεια από τα μεγαλύτερα παιδιά. Το κλείσιμο της γιορτής ήταν θεαματικό απολαυστικό και συγκινητικό και τα παιδιά και οι γονείς πήραν το μήνυμα ότι είμαστε μια σχολική μονάδα που συνεργάζεται άψογα.

8 Αξιολόγηση  Εκπληρώθηκαν πλήρως ο σκοπός και οι στόχοι των δραστηριοτήτων της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.  Τα παιδιά γνώρισαν τον καινούργιο χώρο, ένιωσαν άνεση και ασφάλεια, αποκόμισαν τις καλύτερες εμπειρίες και συναισθήματα με τη συνεργασία των παιδιών του Δημοτικού, πέτυχαν την αποβολή του φόβου και ανασφάλειας και με το αίσθημα της σιγουριάς ότι μπορούν να τα καταφέρουν, έδειξαν ανυ- πομονησία να γίνουν μαθητές του Δημοτικού, με το οποίο είχαμε εξαιρετική συνεργασία.


Κατέβασμα ppt "1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google