ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Advertisements

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006 ΗΜΕΡΙΔΑ Στα πλαίσια του έργου “Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Χίου” ΟμήρειοΠνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου Ομήρειο Πνευματικό.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Χίου 1 Λεωνίδας Κάκαρης Υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης Δ.Χίου.
NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΟΙ “ MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA
«MULTI –ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Η Ιστορία των υπολογιστών
O ALEXANDER GRACHAM BELL ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Κεφάλαιο 2 Η τεχνολογία μεταβάλλεται  Η τεχνολογία είναι δυναμική 1  Οι μεταβολές σχετίζονται κυρίως με τους Η/Υ.
II. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν.
Επικοινωνία.
«Οικονομικές επιπτώσεις». Σήμερα οι επιχειρήσεις βασίζονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές,στα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας, στα τηλεομοιότυπα, στα τοπικά.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Τα πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών εικόνας,
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 1
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
3ος Τομέας: Τηλεπικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος
Το Υλικό του Υπολογιστή
VIDEO 1.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Οι επεξεργαστές δεν σχετίζονται πλέον μόνο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς ενσωματώνονται σε κάθε είδους συσκευής στην οποία απαιτείται ύπαρξη.
Κατηγορίες Εφαρμογών Πολυμέσων. Ανάλογα με τον τρόπο διανομής –Οπτικοί Δίσκοι –Περίπτερα (Kiosks) –Πραγματικού χρόνου (on line) –Διαδίκτυο (Internet)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΥ231 – Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική Διδάσκων: Νέστωρ Ευμορφόπουλος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Διδακτική Πληροφορικής
Κινητή τηλεφωνία.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
1 Διάλεξη 11 η (2015 – 16) Τεχνικές άμεσης επικοινωνίας και Ψηφιακό Μάρκετινγκ.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ Η / Υ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Β. Χριστοφιλάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
1 Ιστορία των Υπολογιστών. 2 ΙΣΤΟΡΙΑ: Πολύ-πολύ Παλιά... Άβακας (5000π.Χ.) Κίνα, Μεσοποταμία Η ελληνική συμβολή: ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (87π.Χ.)
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα Οκτωβρίου
Εισαγωγή στου Η/Υ Ενότητα 3: Η εξέλιξη των υπολογιστικών μηχανών του Η/Υ Ιωάννης Σταματίου Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
«Πληροφορικη και τεχνεσ»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο αΓΙΟσ ΠΑΥΛΟσ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Μαρίελλα Αναστασιάδου
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Δίκτυα & Επικοινωνία Υπολογιστών
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα, μας επιτρέπουν να διατηρήσουν σε επαφή από οπουδήποτε μερος στον κόσμο. Ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει ριζικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, από την αγροτική στην αστική ζωή, από την εκπαίδευση για την ελίτ στην εκπαίδευση για τις μάζες, από τη γεωργία έως το ερευνητικό έργο. Η επακόλουθη ροή των ανθρώπων, την πληροφόρηση, τις νέες ιδέες, και τα υλικά που έχει επιφέρει σημαντικές κοινωνικές αλλαγές. Πολλά αποτελέσματα της χημείας συνέβαλαν στην ανάπτυξη σε πολλά εργαλεία επικοινωνίας που χρειαζόμαστε να συλλάβουν και να αποθήκευσοθν την διανομή πληροφοριών. Ασύρματων επικοινωνιών και οπτικών ινών αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνίας μας στο διαδίκτυο. Χημεια Silicon και υψηλής απόδοσης πολυμερή κάνουν σημερα τους υπολογιστες μικροεπεξεργαστών δυνατόν. Κινηματογράφος, τηλεόραση, και η φωτογραφία όλα βασίζονται στη χημεία για να συμβάλουν στη διατήρηση μνήμες μας. Τα επιστημονικά επιτεύγματα των χημικών επιτρέπει τα απομακρυσμένα μέλη της οικογένειας να διατηρούν επαφή μεταξύ τους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. II.1 Προοδος Επικοινωνιών Η εξέλιξη του τηλεφώνου Ασύρματες επικοινωνίες Facsimile τεχνολογίας και ξηρογραφία Laser και οπτικών ινών II. 2. Τεχνολογίας Υπολογιστών Εξέλιξη των υπολογιστών Semiconductor τεχνολογία Silicon μάρκες και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Παρακολουθησις και επιδειξις τεχνολογιών Πληροφορίες αποθήκευσης Δορυφοριακη Επικοινωνια II. 3. Διασκέδαση Εξελίξεις Ταινίες Τηλεόραση Φωτογραφία II. 4. Καινοτομίες στην Ηλεκτρονική Εξέλιξης των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Εξελιξης συνθετικων υλικων Transistors II. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ The showbill της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους, Ο τραγουδιστής τζαζ, με συγχρονισμένο τραγούδι και ο διάλογος Philo Τ. Farnsworth και ο καθοδικός σωλήνας ENIAC Το πρώτο τρανζίστορ Το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα Silicon τσιπ Telstar Kodak-Instamatic bit επεξεργαστή της Intel Εγκατάσταση οπτικών ινών στο Σικάγο στο κέντρο της πόλης Χρονολογία 1876 Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, συμπληρώνει την πρώτη τηλεφωνική κλήση Οι αδελφοί Warner κάνουν την πρώτη ταινία με συγχρονισμένη μουσική και ηχητικά εφέ Η πρώτη αμφίδρομη φωνητική συνομιλία μεταδίδεται πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό Ο Philo Τ. Farnsworth εκπέμπει πρώτη εικόνα τηλεόρασης χρησιμοποιώντας καθοδικό σωλήνα ENIAC, ο πρώτος ηλεκτρονικός ψηφιακός υπολογιστής, έχει τεθεί σε λειτουργία. Ο γεννημένος στην Ουγγαρια, John von Neumann συμμετείχε στην τροποποίηση των μαθηματικών-λογικών λεπτομέρειων της ENIAC Το τρανζίστορ εφευρέθηκε στα Bell Laboratories τηλεφώνου Reynold Johnson αναπτύσσει την πρώτη μονάδα δίσκου Jack Kilby της Texas Instruments εφευρίσκει το ολοκληρωμένο κύκλωμα (IC) Silicon μάρκες εμφανίζονται αρχικά Telstar, πρώτος ενεργός δορυφόρος στον κόσμο των επικοινωνιών, τέθηκε σε τροχιά στο διαστημα Η εταιρεία Eastman Kodak εισάγει τη δημοφιλή μηχανή Instamatic με κασέτα ταινία Η Intel εταιρεία εισάγει δημοφιλές 4004 της 4-bit μικροεπεξεργαστή για χρήση από τους καταναλωτές Στο Σικάγο εγιναν δοκιμές των πρώτων εμπορικων οπτικών ινών στο σύστημα επικοινωνιών Κινητα τηλέφωνα εγίναν δημοφιλή, μετά την αυτόματη εναλλαγή των ασύρματων επικοινωνιών, μέσω μιας σειράς των κυττάρων ανακαλύφθηκε CD-ROM (compact-disc-μόνο για ανάγνωση μνήμης) εισάγεται μαζί με τη σύντροφό του compact disc (CD) player.