Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν να τροφοδοτήσουν τη ζωή μας στη γη, μέσω του αέρα και στο διάστημα. Τον 19ο αιώνα οι άνθρωποι θερμαίναν τα σπίτια τους με το ξύλο ή τον άνθρακας(καρβουνο), και χρησιμοποιουσαν φαναρια με κηροζίνη, ή κεριά για φωτισμό, και ταξίδευαν με σιδηρόδρομο, ατμόπλοιο, άλογο ή με τα πόδια. Καθώς η ζήτηση για ενέργεια έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, η χημεία έχει αναπτύξει βελτιωμένες πηγές ενέργειας όπως τα υγρά καύσιμα, μπαταρίες, και πολλές καινοτόμες τεχνολογίες μετατροπής ενέργειας. Οι πρόοδοι στην χημεία έχουν τροφοδοτήσει επίσης την επανάσταση των μεταφορών, τη συμβολή νέων και βελτιωμένων υλικών για αυτοκίνητα, αεροπλάνα, διαστημικά οχήματα, και δρόμους. Με την εξόρυξη μετάλλων, τα μέταλλα και τα καύσιμα κίνησης από τους φυσικούς πόρους και δημιουργώντας εντελώς νέα υλικά, η χημεία έχει αλαξει τον τρόπο ζωής μας. I.1. Πηγές Ενέργειας Αξιοποίηση του άνθρακα ως πηγής ενέργειας Εξερεύνησης και παραγωγή πετρελαιου Πυρηνική ενέργεια Εναλλακτικές πηγές I.2. Αποθήκευση Ηλεκτρικης Ενέργειας και Φορητές Πηγές Ενέργειας Μιας χρήσης ηλεκτρικών στηλών Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες I.3. Υλικά για Αυτοκινητόδρομους και Γέφυρες Σκυρόδεμα(Τσιμεντο) Άσφαλτος Μέταλλα και κράματα Συντήρηση και επισκευή της τεχνολογίας I.4. Πετροχημικά Καύσιμα Η παραγωγή βενζίνης από αργό πετρέλαιο Πρόσθετα καυσίμου Καταλυτικοί μετατροπείς I.5. Αυτοκίνητα Οχήματα Τα προηγμένα υλικά για άνεση και ασφάλεια Πλαστικά εξαρτήματα Ελαστικό τεχνολογία I.6. Αεροναυτική Αερόστατα θερμού αέρα Ήλιο Καυσιμα Πυραυλων Οικοδομικά υλικά για τα αεροσκάφη και πυραύλους I. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

2 Χρονολογία 1882 Πρώτος σταθμος καύσης άνθρακα για εφοδιασμο ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών. 1884 Το γερμανικό Gottlieb Daimler χτίζει το πρώτο βενζινοκίνητο, ανάφλεξη ῏ σπινθηρος, το έμβολο-μηχανών αυτοκινητου 1902 Χρηση ασφαλτου για σκεπασμα δρομων, που γίνεται από την επεξεργασία αργού πετρελαίου. 1913 Θερμική πυρόλυση (σπάσιμο της μακράς αλυσίδας μόρια από τη θερμότητα) των αυξήσεων των υδρογονανθράκων στην παραγωγή βενζίνης από το πετρέλαιο. 1921 Thomas Midgley, Jr χρήσεις τετρααιθυλιούχος μόλυβδος ως antiknock πρόσθετο στη βενζίνη. 1936 Η γαλλική Eugene Houdry αναπτύσσει την καταλυτικής πυρόλυσης του πετρελαίου για την παραγωγή υψηλής οκτανίων βενζίνης. 1947 Η αμερικανική BF Goodrich εταιρεία εισάγει τα πρώτα ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο. 1949 Eveready Battery ΣΙΑ μικραινει την αλκαλική μπαταρία. 1954 Πρώτη ηλιακη μπαταρια αναπτύχθηκε στο Bell Labs. 1958 Boeing 707 πρωτη εμφανισης αεριωθούμενων αεροπλάνων μετατρέπουν τις αεροπορικές μεταφορές. 1970 Παρουσιασης Αμόλυβδων καύσιμων και αρχιζει η σταδιακή κατάργησης μολύβδου στα αερίου.. 1975 Οι καταλυτικοί μετατροπείς χρησιμοποιθηκαν σε πολλά αυτοκίνητα. 1980-1990 Μπαταρίες λιθίου-ιόντων είναι δημοφιλής για κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές. 1981 Η Columbia Space Shuttle γίνεται το πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό σκάφος στον κόσμο. I. ENERGY AND TRANSPORTATION Eugene Houdry με το μοντέλο του καταλυτικού μετατροπέα Αυτοκινητοβιομηχανία Daimler για γραμματόσημο Boeing 707 Space shuttles Ηλεκρτικος σταθμός παραγωγής ενέργειας με καυση ανθρακος Καλημα δρομού με ασφαλτοτάπητα Thomas Midgley Jr. Πρώην διαφιμησης ελαστικων της Goodrich χωρίς αεροθάλαμο Πρωτη ηλιακη μπαταρια, βασιζετε στην ηλιακη ενεργια Αρχή της λειτουργίας των καταλυτικών μετατροπέων Αρχή της λειτουργίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google