Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρίελλα Αναστασιάδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρίελλα Αναστασιάδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρίελλα Αναστασιάδου
Πρόλογος Στα πλαίσια του μαθήματος του project ως τάξη αποφασίσαμε να θίξουμε το γεγονός της δημιουργίας του κινηματογράφου. Εμείς ως ομάδα επιλέξαμε το θέμα για την εξέλιξη του κινηματογράφου από την γέννηση του έως σήμερα. Ιωάννης Νεγκάκης Νικόλαος Νικολαΐδης Μαρία Παγιάντζα Μαρίελλα Αναστασιάδου Γλυκερία Μάρκου

2 Η εξέλιξη του κινηματογράφου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική εξέλιξη, καθώς η έβδομη τέχνη είναι γέννημα της τεχνολογίας και εξελίσσεται μαζί της. Είναι γενικά δύσκολο να αναδειχθεί ένας μοναδικός εφευρέτης του κινηματογράφου. Επιπλέον, είναι γεγονός πως επί σειρά ετών ο άνθρωπος πειραματίστηκε πάνω στην προσπάθεια απεικόνισης της κίνησης. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνικής του κινηματογράφου διαδραμάτισε η ανακάλυψη και διάδοση της φωτογραφίας, στα μέσα του 19ου αιώνα.

3 EDWARD MUYBRIDGE  Είναι γνωστός για την πρωτοποριακή εργασία του και ανακάλυψη σχετικά με τον τρόπο ανάλυσης και σύνθεσης της κίνησης δια μέσου της κάμερας. Ανακάλυψε το zoopraxiscope , μια συσκευή για την προβολή φωτογραφιών.

4 ΚΙΝΗΤΟΣΚΟΠΙΟ Το κινητοσκόπιο (Kinetoscope) ήταν μία μηχανή παρουσίασης ταινιών, πρόδρομος της σύγχρονης κινηματογραφικής μηχανής προβολής.

5 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ΄΄
Εφεύρεση κινηματογράφου και κινηματογραφικής μηχανης από τους αδελφούς Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ.

6

7 ΖΟΡΖ ΜΕΛΙΕΣ Ο Ζωρζ Μελιές ήταν γνωστός για τις τεχνικές καινοτομίες που εισήγαγε. Θεωρείται ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου

8 TECHNICOLOR Η Technicolor ήταν η πρώτη εταιρία που τελειοποίησε την προσθήκη χρώματος στον κινηματογράφο το 1941.

9 H Eastman Kodak παρουσίασε πρώτη το έγχρωμο αρνητικό φιλμ.

10 Ο ΗΧΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Στα τέλη του 1927, κυκλοφόρησε η ταινία The Jazz Singer, η οποία αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν βουβή, υπήρξε η πρώτη που περιείχε διαλόγους.

11 VITAPHONE Το 1926 εταιρία Warner Brothers παρουσίασε μία συσκευή (Vitaphone), η οποία έδινε τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, μέσω ενός δίσκου που συγχρονιζόταν με την μηχανή προβολής της ταινίας

12 ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ O ήχος του γραμμοφώνου ήταν καλύτερος από αυτόν του φιλμ, τελικά επικράτησε η τεχνολογία της καταγραφής του ήχου στο αρνητικό, γιατί έλυσε οριστικά το πρόβλημα συγχρονισμού ήχου και εικόνας.

13 Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΧΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Η γνωστή εταιρία Dolby έφερε στον κινηματογράφο την τεχνολογία Dolby surround το 1982, κάτι που έκανε τον κινηματογράφο ακόμα πιο ελκυστικό στον κόσμο.

14 Τα κύρια χαρακτηριστικά του κινηματογράφου, ο οποίος αποτελεί ένα οπτικοαουστικό θέαμα, είναι:
O λόγος, H εικόνα O ήχος / μουσική Αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν το κατάλληλο κινηματογραφικό περιβάλλον. Επομένως, η κινηματογραφική μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ταινίας

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !
. Βιβλιογραφία: Wikipedia.org CinemaInfo.gr Livepedia.gr Timetoast.gr


Κατέβασμα ppt "Μαρίελλα Αναστασιάδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google