Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Τάσος

2 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 1Ο γε.λ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ Υπεyθυνη Καθηγhτρια: Τςομπaνου Oλγα
ΘΕΜΑ: Η Επικοινωνία από το χθες στο σήμερα: προφορικά, γραπτά και ψηφιακά ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 1Ο γε.λ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ Υπεyθυνη Καθηγhτρια: Τςομπaνου Oλγα

3     Ψηφιακή Επικοινωνία Ξεκινώντας, από τον 20ό αιώνα διαπιστώνουμε αναμφίβολα μία ραγδαία ανάπτυξη στην τεχνολογία στον τομέα της επικοινωνίας η οποία συντελείται για πρώτη φορά με βάση τις ήδη κατακτημένες γνώσεις της επιστήμης και όχι εμπειρικά.  Η ψηφιακή τεχνολογία συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών Στη σύγχρονη εποχή οι πληροφορίες και οι ενημερώσεις μπορούν να μεταφέρονται πια με ταχύτητα φωτός από κάθε γωνιά της γης μέσω δικτύου. Το internet πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικτύωση υπολογιστών στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το δίκτυο των δικτύων, κοινώς διαδίκτυο, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να συλλέξουν πόρους, να ικανοποιήσουν επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, να επικοινωνήσουν με άλλους κλπ.

4 Facebook Το Facebook είναι δημοφιλής ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Το Facebook ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το Facebook σήμερα έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι ως ένα από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη Το Facebook είναι ένας καλός τρόπος δικτύωσης με φίλους και γνωστούς. Παρά το ότι ενέχει κινδύνους (κυρίως για παραβίαση προσωπικών δεδομένων), ο προσεκτικός χρήστης δεν έχει πρόβλημα.

5 Skype Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή VoIP με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Αρχικά ήταν για επικοινωνία από H/Y σε Η/Υ. Πλέον προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, με χαμηλές χρεώσεις, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης. H σύνδεση που παρέχει μεταξύ των χρηστών γίνεται μέσω άμεσων συνδέσεων, χωρίς την διαμεσολάβηση διακομιστών.

6 Twitter Το Twitter (Τουίτερ) είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 140 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται τουίτς (Tweets). Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ. και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου.

7 Επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων
Το κινητό τηλέφωνο είναι ο πιο διαδεδομένος και χαρακτηριστικός τρόπος ψηφιακής επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Μέσω αυτού, μπορούμε να επικοινωνήσουμε εύκολα με διάφορους τρόπους, όπως: τα γραπτά μηνύματα, οι φωνητικές και οι video-κλήσεις ή ακόμα και η κοινωνική δικτύωση (social media). Αρχικά, τα συνηθέστερα μέσα επικοινωνίας είναι τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων( SMS, MMS ), η χρήση του διαδικτύου, είτε μέσω χώρων συζητήσεων ( Forums), γραπτής συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο (chat), ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προτιμάται λιγότερο, ιδιαίτερα από μικρές ηλικίες.

8 ΕΡΩΤΗΣΗ 1

9 ΕΡΩΤΗΣΗ 2

10 ΕΡΩΤΗΣΗ 3

11 ΕΡΩΤΗΣΗ 4

12 ΕΡΩΤΗΣΗ 5

13 ΕΡΩΤΗΣΗ 6

14 ΕΡΩΤΗΣΗ 7

15 ΕΡΩΤΗΣΗ 8

16 ΕΡΩΤΗΣΗ 9

17 ΕΡΩΤΗΣΗ 10

18 ΕΡΩΤΗΣΗ 11

19 ΕΡΩΤΗΣΗ 12

20 ΕΡΩΤΗΣΗ 13

21 ΕΡΩΤΗΣΗ 14

22 ΕΡΩΤΗΣΗ 15


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google