Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι ο όρος δεδομένα (data).  Νέα συστήματα επικοινωνίας μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε τα δεδομένα.

3 Α. Α. Μετατροπή συστημάτων ώστε να μπορούν να συνδέονται με υπολογιστές (computerization) Β. Β. Περιορισμός του όγκου των υπολογιστών. Γ. Γ. Ψηφιοποίηση Δ. Δ. Ενοποίηση Ε. Ε. Αυξανόμενη χρήση υπολογιστών σε κάθε σπίτι.

4 Η ανάπτυξη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων καθώς και των πληνθίων (chips) οδηγεί στην καθιέρωση των μικροϋπολογιστών. Οι μικροϋπολογιστές καθιστούν εφικτή τη σύνδεση των περισσοτέρων συσκευών σήμερα με η/υ.  Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή  Κινητό τηλέφωνο (smart phone)

5 Αξιοπιστία των συσκευών επικοινωνίας. •Βελτίωση των δεικτών αξιοπιστίας όπως: ρυθμός βλάβης,Μέσος χρόνος μεταξύ βαλών κ.α. Βελτίωση ποιότητας (π.χ. στην εικόνα και στον ήχο). •Εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας για καλύτερη ποιότητα στην τηλεόραση (ψηφιακό σήμα), τη φωτογραφία κ.α. Εξοικονόμηση χρημάτων μέσω υπολογιστών. •Εξοικονόμηση χρημάτων από τη λειτουργία συσκευών συνδεδεμένων με η/υ (π.χ. επιλογή φωτογραφιών που θα εκτυπωθούν ) Εξοικονόμηση χρόνου •Λιγότερερες ώρες εργασίας. π.χ. αποστολή ηλεκτρονικών εγγράφων με email αντί του παραδοσιακού ταχυδρομείου ή του φαξ.

6  Οι υπολογιστές ήταν τιτάνιοι, ενώ πλέον έχει μειωθεί αισθητά ο όγκος τους λόγω του περιορισμού του όγκου(miniaturization).  Η μείωση του όγκου των υπολογιστών οφείλεται στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών πληνθίων.  Η τάση της τεχνολογίας είναι συνεχώς να μειώνει τις τιμές και τον όγκο των υπολογιστών.

7 After…

8 Η αλλαγή από τα αναλογικά στα ψηφιακά συστήματα ονομάζεται ψηφιοποίηση (digitization). π.χ:ψηφιακό σήμα τηλεόρασης, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακό βίντεο κ.α.

9 Τα διάφορα συστήματα μπορούν να συνδεθούν το ένα με το άλλο και τα ψηφιακά δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από το ένα σύστημα στο άλλο. Αποτέλεσμα είναι η ενοποίηση ή ο συνδυασμός συστημάτων επικοινωνίας. Η ενοποίηση των συστημάτων έχει σημαντική επίπτωση στη ζωή μας. Προϊόντα όπως τα τηλέφωνα με εικόνα, οι εφημερίδες που μιλούν, το πληκτρολόγιο υπολογιστών που λειτουργεί με φωνή και η διαλογική τηλεόραση (interactive television) είναι σήμερα διαθέσιμα και είναι αποτέλεσμα ενοποίησης συστημάτων.

10 Το κόστος των η/υ συνεχώς μειώνεται.Πλέον το κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν υπολογιστή. Οι υπολογιστές στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:  την αγοροπωλησία μετοχών στο χρηματιστήριο  για την αναζήτηση βιβλίων σε μια βιβλιοθήκη  για την αγορά προγραμμάτων για υπολογιστές  για τη συλλογή πληροφοριών σχεδόν για οποιοδήποτε θέμα  για την ηλεκτρονική αλληλογραφία  Καθώς και για πολλές άλλες χρήσεις


Κατέβασμα ppt " Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google