Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

2 Τι είναι τα πολυμέσα Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών. Δηλαδεί κειμένου, γραφικών εικόνας, κινούμενης εικόνας (animation), ήχου και βίντεο, για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφοριών.

3 Τι περιλαμβάνουν Αποθήκευση και επεξεργασία στην πληροφορική
Αποθήκευση και επεξεργασία στην πληροφορική Παραγωγή στον χώρο των εκδόσεων Διανομή στων χώρο των μαζικών μέσων επικοινωνίας Μετάδοση στις τηλεπικοινωνίες Αντίληψη κατά την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του.

4 Χρησιμότητα-εφαρμογή
Τα πολυμέσα εμπλέκονται & εφαρμόζονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς στην καθημερινή μας ζωή, όπως εκπαίδευση & επιμόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχαγωγία, πωλήσεις & διαφημίσεις, περίπτερα παροχής πληροφοριών (kiosks), Internet, ψηφιακές βιβλιοθήκες, κ.ά.

5 Σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητο οι εφαρμογές πολυμέσων να επικοινωνούν μέσω δικτύου με άλλους υπολογιστές. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ) πολυμέσων και η τηλεδιάσκεψη.

6 Τα εργαλεία συγγραφής εφαρμογών πολυμέσων είναι ειδικά προγράμματα με τα οποία μπορούμε να αναπτύξουμε γρήγορα και αξιόπιστα μια πολυμεσική εφαρμογή.

7 ιστορία Γεγονότα σταθμοί που συντέλεσαν στην εμφάνιση & στην εξέλιξη των πολυμέσων. 1954 ~ Εφεύρεση του transistor 1962 ~ Εμφάνιση της έγχρωμης τηλεόρασης 1970 ~ Οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές 1973 ~ Το πρώτο κινητό τηλέφωνο 1982 ~ Εμφάνιση του πρώτου CD player 1989 ~ Εφαρμογή της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Ιστού

8 βιβλιογραφία


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google