Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών εικόνας, κινούμενης εικόνας (animation), ήχου και βίντεο, για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφοριών.

3 ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ-ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Αποθήκευση και επεξεργασία στην πληροφορική Διανομή στον χώρο των εκδόσεων Παραγωγή στον χώρο εκδόσεων Διανομή στον χώρο των μαζικών μέσων επικοινωνίας Μετάδοση στις τηλεπικοπινωνίες Αντίληψη κατά την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον του

4 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ Η μη γραμμική οργάνωση των πολυμέσων μάς παρέχει μια ποικιλία από διαδρομές για την αναζήτηση της πληροφορίας. Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να ελέγχουμε τη ροή της εφαρμογής, παρεμβαίνοντας δυναμικά στην εξέλιξή της και καθορίζοντας τη μορφή, τη σειρά και την ταχύτητα με την οποία παρουσιάζεται η πληροφορία. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται αλληλεπιδραστικότητα (interactivity), καθώς μια εφαρμογή πολυμέσων παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ χρήστη και εφαρμογής, υπό μορφή διαλόγου. Το περιβάλλον επικοινωνίας χρήστη - εφαρμογής αναφέρεται και ως περιβάλλον διεπαφής (interface ή user interface) της εφαρμογής και απαιτεί ειδικό σχεδιασμό ώστε να παρέχει φιλικότητα προς τον χρήστη.

5 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Panorama Maker Εφαρμογή για τη δημιουργία πανοραμικών εικόνων ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Media PlayerΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Quick TimeΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Power DVDΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Morph_Man Πρόγραμμα μεταμορφώσεων εικόνων ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Shockwave & Flash player Πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών τύπου Flash και Shockwave Gimp Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Κυκλοφορεί και σε ελληνική έκδοση. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Blender Πακέτο εφαρμογών δημιουργίας γραφικών τριών διαστάσεων υψηλής ποιότητας, ταινιών κ.ά. Jahshaka Πρόκειται για πλήρες σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, δημιουργίας κινούμενων εικόνων, σύνθεσης εφέ κ.ά.

6 ΤΟΜΕΙΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ Στην εκπαίδευση συναντάμε εφαρμογές υποστήριξης της διδασκαλίας, αλληλεπιδραστικές εφαρμογές επιμόρφωσης και κατάρτισης κ.α Στη μουσική, η τεχνολογία των πολυμέσων χρησιμοποιείται για την παραγωγή ήχων, τη δημιουργία συνθέσεων κ.ά. Στην ψυχαγωγία αποτελεί ένα πεδίο όπου αναπτύχθηκαν αξιόλογες εφαρμογές πολυμέσων που απευθύνονται σε έναν ή πολλούς χρήστες, όπως είναι τα παιχνίδια. Στον τουρισμό όπως σε περίπτερα πληροφόρησης που βρίσκονται σε ένα αεροδρόμιο, καθώς και σε εφαρμογές που διανέμονται σε οπτικούς δίσκους με σκοπό να μας πληροφορήσουν για κάποιο θέμα. Στις τηλεπικοινωνίες όπου εκμεταλλευόμενοι την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που δίνει την δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων όγκων δεδομένων σε σύντομο χρόνο, δημιούργησε την τηλεδιάσκεψη όπου μπορούν άτομα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση να έχουν οπτική και ακουστική επαφή σε πραγματικό χρόνο.

7 Άρτεμις Βασιλείου (Α1) Σοφία Κατσούρη (Α1)


Κατέβασμα ppt "“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google