Επιλογές Marketing & Logistics

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
Δρ. Κων/νος ΜαρινάκοςΤουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη1 Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Alexander Moore.
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
Μεταφορές και Logistics
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
Επιλογές Marketing & Logistics
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης.
Εισαγωγή στην έννοια των Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Τηλεματικές Εφαρμογές
Μεταφορές και Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι ειναι τι ηλεκτρονικό εμπόριο... Η αγορά απο το διαδίκτυο, η εξηπηρέτηση και η συναλλαγή μέσω του υπολογιστή μας.
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ! ACTIONSERVE A.E.. ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.
Αγορές εξ αποστάσεως Δημήτρης Καββούρης Τμήμα Β1 Γυμνασίου Μάθημα : Οικιακή Οικονομία.
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
Logistics partnership and national strategy: A 360° approach Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των logistics στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών στην οικονομία και.
Διάγραμμα 2.2: Η επίδραση των Logistics και της εξυπηρέτησης πελατών στο μάρκετινγκ Πηγή: Martin Christopher «Δικαιόχρηση» καταναλωτή «Δικαιόχρηση» πελάτη.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
1o ΕΠΑ.Λ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Όλγα Πατραμάνη Η τουριστική αγορά.
Διάγραμμα 1.1: Δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Logistics Διαχείριση Εταιρικού Κινδύνου & Μείωση Λειτουργικού Κόστους
Πωλήσεις Αγορά Καθυστερημένα εισερχόμενα Απαξιωμένο απόθεμα Χρόνος
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1 Π. Μαυρογένης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Εξηγεί τι είναι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τουριστικού Πρακτορείου (Ο.Π.Σ.Τ.Π.) 2. Αναφέρει τις κυριότερες.
1 Εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις. Από τις Σημειώσεις του Μαθήματος (Νοέμβριος 2004), το Διαδίκτυο και προσωπικές.
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Πτυχιακή εργασία «Εφαρμογές Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας» Συγγραφή: Βήτα Παναγιώτα ΑΜ:6683 Επιβλέπων.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ζαχαριάδου Κλειώ Εμμανουέλα (7717)
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΑ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος % κωδικών επί συνόλου κωδικών % αξίας επί συνολικών αγορών Α Β Γ Δεν είναι όλα τα προϊόντα το ίδιο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ LOGISTICS : ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Argentina Australia Austria Bulgaria Chile England France Germany Hungary Italy Lebanon New Zealand Portugal South Africa Spain Uk USA Wales ΤΕSCO : στην.
% Δεκτή πολλαπλότητα απαντήσεων Ερ α ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η/Υ Βάση: Επιχειρήσεις με Η/Υ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η/Υ Βάση: Επιχειρήσεις με.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
“Προοπτικές για τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα στην Κύπρο”
Kiosk & Retail.
Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά
Τα Logistics στο χώρο της μαζικής εστίασης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Επιλογές Marketing Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

Επιλογές Marketing & Logistics Επιλογή υπηρεσιών μεταφοράς. Η επίδραση των συνδυασμένων μεταφορών. Η επιλογή της διανομής πόρτα – πόρτα. Η επιλογή της μεταφοράς από τρίτους. Η προσωπική μεταφορά από τον πωλητή. Υποδοχή παραγγελίας. Ενημέρωση διεκπεραίωσης. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Επιλογή υπηρεσιών μεταφοράς ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μεταφορά από τον προμηθευτή (δική του διανομή). Μεταφορά με μέσο του αποδέκτη. Ναύλωση μεταφορικού μέσου (πλοίου, τρένου, φορτηγού, αεροπλάνου). Από κοινού χρήση Μεταφορικού Γραφείου. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΩΝ Με ιδιωτικά μέσα. Με ναύλωση μεταφορικού μέσου. Με τη χρήση Μεταφορικού Γραφείου. Με ανάθεση σε επιχείρηση διανομών. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η επίδραση των συνδυασμένων μεταφορών Έννοια: Είναι οι μεταφορές στις οποίες χρησιμοποιούνται διαδοχικά, μεταφορικά μέσα διαφορετικών τύπων (εναέρια, πλωτά, εναέρια, οδικά) με σκοπό τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά από πολλές αφετηρίες σε πολλούς προορισμούς. Οι συνδυασμένες μεταφορές απαιτούν αποθήκες και σημεία μεταφόρτωσης, καθώς και ανεπτυγμένα πληροφοριακά και επικοινωνιακά συστήματα. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Αύξηση της ταχύτητας σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Μείωση του κόστους μεταφοράς. Δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία του φορτίου. Αύξηση της ασφάλειας του φορτίου. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Απαιτούνται σημαντικές υποδομές (σπάνια μια και μόνη μεταφορική επιχείρηση μπορεί να είναι επαρκής). Οι παραδοσιακές υποδομές (λιμένες, αερολιμένες, σιδηροδρομικοί σταθμοί), αντιστέκονται στη συμμετοχή τους, προσπαθώντας να διατηρήσουν «κεκτημένα». Ανεπάρκεια χώρων για την κατασκευή αποθηκών σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών, εξαιτίας της οικιστικής ανάπτυξης. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η επιλογή της διανομής πόρτα – πόρτα Αφορά και τις προμήθειες και τις διανομές. Αποτελεί επιθυμία των και προμηθευτών και των πελατών. Προσθέτει πολυπλοκότητα στις μεταφορές, ιδίως σε περιπτώσεις προέλευσης ή και προορισμού που βρίσκεται σε αστρικές περιοχές, υψηλής οικιστικής πυκνότητας. Δυσχεραίνει την εκφόρτωση στους αστικούς προορισμούς. Αποτελεί σημείο ανταγωνισμού των επιχειρήσεων μεταξύ τους αλλά και με τις υποδείξεις των Συγκοινωνιολόγων (που οι τοπικές αρχές μετατρέπουν σε υποχρεωτικούς κανονισμούς), με αποτέλεσμα το ασταθές νομικό περιβάλλον. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η επιλογή της μεταφοράς από τρίτους Τα μεταφορικά μέσα Δημόσιας Χρήσης. Οι Διεθνείς Οδικές Μεταφορές. Τα Μεταφορικά Γραφεία (Ιδιότυπες Μεταφορικές Εταιρίες). Πλοιοκτησία. Εφοπλισμός. Ναυτιλιακά Γραφεία. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η προσωπική μεταφορά από τον πωλητή Πώληση από αυτοκινήτου. Παράδοση στην επόμενη επίσκεψη. Μεταφορά με μέσο του πωλητή. Οργάνωση της μεταφοράς από τον πωλητή με χρήση μέσων Δημόσιας Χρήσης. Οργάνωση της μεταφοράς από τον πωλητή με ναύλωση μέσων. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Υποδοχή παραγγελίας Κωδικοποίηση των ειδών (ανά επιχείρηση, ή με παγκόσμιο σύστημα), ώστε να ανταποκρίνεται η παραγγελία στην πραγματική επιθυμία του πελάτη. Διανομή στους εμπόρους των καταλόγων με τους κωδικούς του προμηθευτή. Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την παραγγελία. Αυτοματοποίηση (με τη χρήση έξυπνων δικτυακών βάσεων δεδομένων) της παραγγελίας. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Ενημέρωση διεκπεραίωσης Πακέτο είναι μια ομάδα εμπορευμάτων που έχει ένα συγκεκριμένο αποστολέα και ένα συγκεκριμένο παραλήπτη. Ο παραλήπτης μπορεί, εφόσον ενδιαφέρεται, να πληροφορείται για το σημείο στο οποίο βρίσκεται το πακέτο που περιμένει και να εκτιμά το χρόνο άφιξης, ώστε να εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα προσωπικού για την εκφόρτωση, καταμέτρηση, έλεγχο και τοποθέτηση στην αποθήκη του. Καταχώρηση κάθε «πακέτου» σε κάθε μεταφόρτωση. Δημοσίευση σε δικτυακό τόπο ελεγχόμενης πρόσβασης, της σύνδεσης πακέτου, μέσου μεταφοράς και δρομολογίου. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής