Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θέμα κολύμβηση 1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Έλενα Τασίου
Advertisements

Γυμναστική,Αθλητισμός
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος)
ΚΡΙΤΣΙΛΙΓΚΟΣ ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΜΑΣ
Μασκοτεσ και συνθηματα
ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης ΘΕΜΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ :
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ε’1 ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τα Αθλήματα Των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Λιγότερο Δημοφιλή Αθλήματα
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΘΗΝΑ 2004.
ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ.
ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Περιεχόμενα Γενικά Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση
ΞΙΦΑΣΚΙΑ.
Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ HANDBALL
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ Οι σκυταλοδρομίες εντάχθηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα στίβου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το Τότε διεξήχθη μια σκυταλοδρομία 1600 μέτρων.
Επεξεργασία από την ομάδα PρojecT V
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
1.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μαθαινω για τουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
ΜΑΘAIΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ., στην Αρχαία Ολύμπια. Τότε οι Αγώνες.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Εννοιολογικό πλαίσιο “Ο αθλητικός τουρισμός περιλαμβάνει άτομα ή ομάδες που συμμετέχουν ενεργητικά ή παθητικά σε ανταγωνιστικές.
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
Ολυμπιακοί αγώνες Στέλλα Π. Δήμητρα Π.. Η σημαία των Ολυμπιακών αγώνων Η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Παραολυμπιακοί αγώνες Βασιλική Μουσιώνη Ευδοκία Ντέμκα.
Αγαπημένα Αθλήματα Υπάρχουν πολλά είδη αθλημάτων όπου θα σας τα δείξουμε τώρα…
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
Δ΄ 1 ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΗΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΔΟΚΑΚΗ TA A ΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ Αλέξανδρος Χηνάς Αλέξανδρος Φάτσια.
Θέματα ισότητας ως προς το φύλο, στο μάθημα Φυσικής Αγωγής
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Ολυμπιακά αθλήματα Στέλιος Μποχορίδης Α2.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
Ολυμπιακή αγώνες Ειρήνη Β. Ραφαηλία Κ..
PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Special Olympics Hellas.
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα

Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων Αγωνίσματα Γυναικών Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Είναι άθλημα του υγρού στίβου και είναι αποκλειστικά για γυναίκες. Είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων

Αγωνίσματα Ανδρών και Γυναικών Σκοποβολή, Κωπηλασία, Μοντέρνο Πένταθλο, Ποδόσφαιρο, Ξιφασκία, Χάντμπολ, Κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα, Τοξοβολία, Μπάντμιντον, Μπάσκετ, Πυγμαχία, Καταδύσεις, Χόκεϊ, Τζούντο, Πινγκ Πονγκ, Ταεκβοντό, Τέννις, Βόλει, Υδατοσφαίριση, Άρση Βαρών, Στίβος, Τρίαθλο, Μπίτς Βόλει, Πάλη, Ιππασία, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη Γυμναστική, Ποδηλασία, Κανόε.

Αγωνίσματα Ολυμπιακών Αγώνων

Στίβος 100 μέτρα Ο δρόμος ταχύτητας 100 μέτρων ή «αγώνας της μιας ανάσας», όπως αποκαλείται, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αγωνίσματα του στίβου των Ολυμπιάδων. Θεωρείται ο κατεξοχήν αγώνας ταχύτητας, από τον οποίο αναδεικνύεται ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη κάθε τέσσερα χρόνια. Ο Usain Bolt είναι ο κάτοχος του ρεκόρ εφόσον μπόρεσε να τερματίσει σε χρόνο 9.63

Υδατοσφαίριση Είναι ομαδικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται σε πισίνα, από δύο επταμελείς ομάδες - έξι παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων με την ρίψη της μπάλας μέσα στο δίκτυ που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα, και νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα.

Άρση Βαρών Άρση Βαρών: Είναι αγωνιστικό ατομικό άθλημα. Στόχος του αθλητή είναι να σηκώσει ένα διαλτήρα (κοινώς μπάρα), μήκους περίπου 2 μέτρων, όπου στις άκρες του φέρει προσαρμοσμένα προσθαφαιρετά δισκοειδή βάρη. Ο Πύρρος Δήμας κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πυγμαχία Κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων (που είναι δύο πάντα) να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του.

Χόκεϊ επί πάγου Το χόκεϊ επί πάγου, γνωστό απλώς ως χόκεϊ στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες , είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται πάνω στον πάγο, ένα από τα πιο γρήγορα αθλήματα του κόσμου. Οι παίκτες κινούνται πάνω σε παγοπέδιλα στην επιφάνεια φυσικού ή τεχνητού πάγου. Παραδοσιακά δημοφιλές είναι το άθλημα σε βόρειες χώρες όπως στην Ρωσία.

Ιππασία Είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μια ομάδα. Απαιτούνται χρόνια συστηματικής προσπάθειας προκειμένου να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων.

Αντισφαίριση Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι .Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Κάθε σετ κερδίζεται με έξι τουλάχιστον νικηφόρα παιχνίδια. Χρειάζεται να υπάρχει διαφορά δυο παιχνιδιών για να κερδηθεί το σετ.

Βιβλιογραφία Wikipedia Sport.gr.msn.com/olympic-games/events/ www.rotise.gr/ erotisi /poia - einai- ta - athlimata -toy- stiboy- html.

Η ερευνητική ομάδα: Αιτζανίδου Ιφιγένεια Αναγνώστου Γιώργος Γκέλλου Ειρήνη Γκόλφος Γρηγόρης Καβράκη Ελένη Κοζάρη Χρίστίνα – Ελένη