Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου

2 Τα μπαλόνια… Είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά.
Είναι φθηνά και μπορούμε να τα βρούμε εύκολα. «Είναι το πλέον κατάλληλο όργανο στα παιχνίδια για μικρά παιδιά, που περιλαμβάνουν χτύπημα, κλότσημα, πέταγμα (κατακόρυφο ή σε μικρή απόσταση) υποδοχή και πιάσιμο. Τα μπαλόνια δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για πολλά χτυπήματα (έχουν αργή κίνηση). Έχουν απρόβλεπτη και ταυτόχρονα «προκλητική» συμπεριφορά και αυτό έλκει ακόμη περισσότερο τα παιδιά. Σκόπιμο είναι να χρησιμοποιούνται μπαλόνια διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, αλλά το σχήμα τους να είναι πάντα σφαιρικό» (Αναστασιάδης, 2010)

3 Τα μπαλόνια… Τα μπαλόνια είναι ακίνδυνα όργανα (μαλακά, ελαφριά).
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε πολλά παιχνίδια με διάφορους στόχους και σε όλους τους χώρους. Ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά είναι τα νερομπάλονα ή νερόφουσκες (μικρά μπαλόνια που τα γεμίζουμε με νερό). Με μπαλόνια αντί για μπάλες, μέσω παιχνιδιών, μπορούμε σε μικρές ηλικίες να διδάξουμε πολλά αθλήματα. Στους εξωτερικούς χώρους, δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε εάν έχει δυνατό αέρα. Να προτιμάμε να φουσκώνουμε πάντα τα μπαλόνια με τρόμπα. Όταν επιλέγουμε παιχνίδια με μπαλόνια, καλό είναι να διαθέτουμε μεγάλο αριθμό από αυτά γιατί σπάνε εύκολα…

4 Ομαδικά παιχνίδια με σπάσιμο μπαλονιών
Κάθε παίκτης προσπαθεί να σπάσει το μπαλόνι του πάνω σε μαλακό έδαφος: Με την πλάτη ή το στήθος ή τον πισινό ή τα γόνατα ή το πόδι «Οι λαγοί» (υλικά: αυτιά λαγού, 1 μικρό και 1 μεγάλο μπαλόνι) Κάθε παίκτης φορά τα αυτιά και δένει το μικρό μπαλόνι πίσω του (ουρά) και το μεγάλο μπροστά του (κοιλιά). Τρέχει με πηδηματάκια και κάθεται σε μια καρέκλα. Προσπαθεί να σπάσει και τα 2 μπαλόνια) Σκυταλοδρομίες με ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι προσπαθεί να σπάσει το μπαλόνι του: Με τις πλάτες ή τους πισινούς ή καθισμένοι στο έδαφος ή σε καρέκλα με τα πόδια τους. 2 ομάδες στέκονται απέναντι. Πίσω από κάθε ομάδα κάθονται σε καρέκλα οι τερματοφύλακες και κρατούν από μία καρφίτσα. Οι παίκτες χτυπούν το μπαλόνι, με σκοπό να το στείλουν στον τερματοφύλακα για να το σπάσει.

5 Ατομικά παιχνίδια με σπάσιμο μπαλονιών
«Σπάστε τα μπαλόνια» (Δένουμε ένα μπαλόνι στο ένα πόδι. Οι παίκτες πρέπει να σπάσουν τα μπαλόνια των άλλων με το ελεύθερο τους πόδι και ταυτόχρονα να προστατεύσουν το δικό τους) «Η μύτη του κλόουν» (Επάνω στη μύτη ενός κλόουν σε αφίσα, κολλάμε ένα μπαλόνι. Κρεμάμε μια μπάλα με σχοινί σε κατάλληλη απόσταση, ώστε να αιωρείται ακριβώς απέναντι από το μπαλόνι. Κάθε παίκτης σπρώχνει με δύναμη την μπάλα με σκοπό να σπάσει το μπαλόνι) «Οι μπαλονοθραύστες» (Κάθε παίκτης προσπαθεί να σπάσει τα μπαλόνια που έχει στις μασχάλες του. Στη θάλασσα ή την πισίνα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερομπάλονα)

6 Μεταφέρω το μπαλόνι… Τα παιχνίδια με τη μεταφορά μπαλονιών (μπαλονοδρομίες) μπορεί να είναι ατομικά, ομαδικά ή σκυταλοδρομίες, με ταυτόχρονο πέρασμα διαφόρων εμποδίων. Ατομικά: Μ’ ένα χέρι Με τα δύο χέρια (2 μπαλόνια) Με το κεφάλι Με τα πόδια Ανάμεσα στα γόνατα Με ρακέτα (του πινγκ-πονγκ, θαλάσσης, τένις, μπάντμιντον) Ζευγάρια: Με την πλάτη Το στήθος Το κεφάλι Στο τέλος της διαδρομής, τα μπαλόνια μπορεί να τοποθετούνται π.χ. σε σάκο ή να επιστρέφονται και να δίνονται στον επόμενο παίκτη.

7 Δίνω το μπαλόνι… Οι παίκτες είναι όρθιοι ή καθιστοί σε καρέκλες ή στο έδαφος και σχηματίζουν κύκλο. Με ένα μπαλόνι (ο ένας δίνει γρήγορα το μπαλόνι στον άλλο, με σκοπό να μην πέσει κάτω) Με δύο μπαλόνια που θα ξεκινήσουν από αντίθετα σημεία (οι παίκτες δίνουν γρήγορα τα μπαλόνια ο ένας στον άλλο, στην αρχή από δεξιά τους, με σκοπό το ένα μπαλόνι να φτάσει το άλλο. Οι παίκτες κάθε ομάδας είναι ο ένας πίσω από τον άλλο όρθιοι (ο πρώτος δίνει το μπαλόνι στον δεύτερο κ.ο.κ., με τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι, από το πλάι ή μέσα από ανοικτά πόδια.

8 Χτυπάω το μπαλόνι… Βόλεϊ με μπαλόνι (σε διάφορους χώρους π.χ. γήπεδο, θάλασσα, πισίνα…) «Τυφλό Βόλεϊ» (με 2 ή 3 μπαλόνια. Οι παίκτες έχουν δεμένα τα μάτια τους με ένα μαντήλι) Οι παίκτες είναι διασκορπισμένοι μέσα σε οριοθετημένο χώρο. Ένας παίκτης , με την έναρξη του παιχνιδιού προσπαθεί να στοχεύσει κάποιον άλλο, χτυπώντας το μπαλόνι με τα χέρια. Οι παίκτες 2 ή 4 ομάδων κάθονται στο έδαφος, απέναντι η μία από την άλλη. Στη μέση του χώρου έχουμε δέσει ένα σχοινί οριζόντια, 2 μέτρα επάνω από το έδαφος. Οι παίκτες κάθε ομάδας χτυπώντας το μπαλόνι με τα χέρια, το στέλνουν στο αντίπαλο γήπεδο. Χάνει η ομάδα στο γήπεδο της οποίας έπεσε το μπαλόνι. (παραλλαγή: τέρματα, 2 ή 3 μπαλόνια) Παιχνίδια στόχου. Οι παίκτες χτυπώντας το μπαλόνι με τα χέρια ή τα πόδια, πρέπει να στοχεύσουν κάποιο αντικείμενο, ή να περάσουν το μπαλόνι μέσα από ένα στεφάνι

9 Παιχνίδια με μπαλόνια «Κουνάω το μπαλόνι» Οι παίκτες σε ζευγάρια κρατούν μια πετσέτα θαλάσσης που πάνω της βάζουμε ένα νερομπάλονο. Κουνούν την πετσέτα σε διάφορες κατευθύνσεις και πετούν το νερομπάλονο ψηλά, προσπαθώντας να μην πέσει κάτω) «Το τραινάκι» Χωρίζουμε τους παίκτες σε 2 ομάδες. Κάθε παίκτης έχει ένα μπαλόνι. Με το σύνθημα, κάθε ομάδα πρέπει να σχηματίσει τραινάκι και να διανύσει μια απόσταση, βάζοντας κάθε παίκτης το μπαλόνι του ανάμεσα σε αυτόν και τον μπροστινό του. «Σημαδεύω το μπαλόνι» (οι παίκτες προσπαθούν με διάφορα όργανα π.χ. σπόγγους, πέτρες, μπάλες, καλάμια κ.α. να χτυπήσουν το μπαλόνι που κρέμεται από ένα δέντρο, από απόσταση) «Φυσάω το μπαλόνι» (οι παίκτες φυσώντας το μπαλόνι, πρέπει να το μετακινήσουν σε κάποια απόσταση ή να το περάσουν μέσα από εμπόδια.

10 Παιχνίδια με μπαλόνια «Ισορροπώ το μπαλόνι» (κάθε παίκτης ισορροπεί ένα μικρότερο μπαλόνι, πάνω σε ένα μεγαλύτερο και το μεταφέρει μέχρι τη γραμμή τερματισμού της διαδρομής) «Καθιστό ποδόσφαιρο» ( οι παίκτες χωρίζονται σε 2 ομάδες και κάθονται στο έδαφος, ο ένας απέναντι από τον άλλο, έχοντας τα πόδια τους ανοικτά και τεντωμένα, έτσι ώστε να αγγίζουν σχεδόν τα πόδια του απέναντι παίκτη. Ένας παίκτης στέκεται πίσω από κάθε ομάδα και είναι τερματοφύλακας. Με την έναρξη του παιχνιδιού, κάθε ομάδα προσπαθεί να βάλει τέρμα, χτυπώντας με τα πόδια, το μπαλόνι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορούμε να βάλουμε 2 ή 3 μπαλόνια για να γίνει το παιχνίδι πιο δύσκολο και διασκεδαστικό. «Μπαλονομπάσκετ» Αντί για καλάθια, βάζουμε 2 κιβώτια ή κουβάδες ή κρεμάμε 2 στεφάνια. Οι παίκτες προσπαθούν να βάλουν καλάθι. Για κάθε σπασμένο μπαλόνι, η ομάδα παίρνει ποινή, π.χ. αφαίρεση βαθμών

11 Παιχνίδια με μπαλόνια «Χτυπάω και πιάνω» Χωρίζουμε τους παίκτες σε 2 ομάδες. Οι παίκτες και των δύο ομάδων στέκονται όρθιοι ο ένας πίσω από τον άλλο. Ο πρώτος παίκτης κάθε ομάδας, χτυπά με ένα πλαστικό μπαστούνι ένα μπαλόνι, με σκοπό να το περάσει επάνω από ένα σκοινί που έχουμε δέσει σε απόσταση 2 μέτρων από το έδαφος. Στη συνέχεια τρέχει να το πιάσει και να επιστρέψει στη θέση του για να ξεκινήσει ο επόμενος. «Βρες τα μπαλόνια» (Νυκτερινό παιχνίδι). Στο χώρο του παιχνιδιού κρύβουμε μπαλόνια διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων και οι παίκτες πρέπει να τα βρουν. Τα μικρότερα σε μέγεθος μπαλόνια, έχουν περισσότερους βαθμούς, όπως και τα μπαλόνια με σκουρότερο χρώμα, γιατί εντοπίζονται πιο δύσκολα. «Ψηλά τα μπαλόνια» Χωρίζουμε τους παίκτες σε ομάδες. Κάθε ομάδα πρέπει συνέχεια να κρατάει ψηλά 2 ή 3 μπαλόνια. Χάνει η ομάδα που το μπαλόνι της έπεσε στο έδαφος.

12 Ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google