Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΗΝΑ 2004.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΗΝΑ 2004."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΗΝΑ 2004

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

3 ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Η Ολυμπία έπαιξε σημαντικό θρησκευτικό ρόλο ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους.Σύμφωνα με την παράδοση οι ολυμπιακοί αγώνες ιδρύθηκαν από τους αρχαίους,που εγκαταστάθηκαν στην Πίσσα κατά τον 15ο αιώνα π.χ.Επίσημη χρονολογία ίδρυσης των αγόνων θεωρείται το έτος 776 π.χ.από τότε, η φήμη του ιερού εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και αργότερο σε όλο το ελληνικό κόσμο. Αρχικά το ιερό άνηκε στους Πισάτες και αργότερα περιήλθε στους Ηλείους, οι οποίοι συντέλεσαν στο να γίνει η Ολυμπία αξιόλογο κέντρο ευσεβείας και τέχνης. Πολύς πλούτος συγκεντρώθηκε εκεί εξαιτίας των μεγαλόπρεπων αναθημάτων διάφορων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας προς τους Θεούς. Μετά τον Ανδριάνο έχουμε τον πολιτιστικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της δηλαδή το 342 παρόλο που οι αγώνες συνεχίσθηκαν μέχρι το 393μ.Χ.

4 ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση Βόλεϊ Σόφτμπολ Μπέιζμπολ
Πόλο Χειροσφαίριση Χόκεϊ

5 ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Τοξοβολία Πυγμαχία Ποδηλασία Ξιφασκία Ιππασία Στίβος
Σκοποβολή Ταεκβοντο Τζούντο Άρση βαρών

6 ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Ατιπτεριση Ενόργανη γυμναστική Ρυθμική γυμναστική
Σκυταλοδρομίες Υγρός στίβος Κανοε/καγιακ

7 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΡΝΗΘΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΩ ΛΟΣΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΧΟΙΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΟΥΔΙΟΥ ΠΑΝΘΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

8 ΓΗΠΕΔΑ

9 Η ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Οι Εθελοντές με την συμμετοχή τους αποδεικνύουν πως μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στην επιτυχία των αγώνων ακόμη και αν δεν είναι αθλητής αλλά και να αναδειχθούν μέσα από την κοινή προσπάθεια οι πραγματικές άξιες του ολυμπισμού.

10 ΞΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΞΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Μπειζμπολ Σοφτμπολ Χόκεϊ Μποξ Αντιπτέριση

11 ΟΙ ΜΑΣΚΟΤ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ

12 ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο κ. Πανορμίτης Καλούδης Ο κ. Διονύσης Αρβανίτης
Η κ. Καλλιόπη Πρωτόπαπα Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΜΙΚΗ INTERNET ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ GR.

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή μας κύριο Πανορμίτη Καλούδη που μας βοήθησε πολύ για να τελειοποιήσουμε την εργασία μας.Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την κύρια Καλλιόπη Χατζήπαπα,την κύρια Σταυρούλα Καραγιάννη,την κύρια Ελισάβετ Βαλσαμίδη και τον κύριο Διονύση Αρβανίτη.

14 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΟΥΡΟΡΑ ΖΕΜΠΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΚΟΚΟΜΝΗΝΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΘΗΝΑ 2004."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google