Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα

2 Περιεχόμενα Μπάσκετ Ποδόσφαιρο Ρυθμική Γυμναστική

3 ΜΠΑΣΚΕΤ Το μπάσκετ έχει εξελιχθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο ομαδικό άθλημα στον κόσμο αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένης της ταπεινής καταγωγής του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άθλημα εφευρέθηκε το 1891 από το Δρ. Τζέιμς Νέισμιθ (Dr James Naismith) στο Κολέγιο του Σπρίνγκφιλντ στη Μασσαχουσέτη, ως μια διασκεδαστική αθλητική δραστηριότητα για τους φοιτητές του κατά τους κρύους χειμώνες της Νέας Αγγλίας. Τα ξύλινα καλάθια τελικά αντικαταστάθηκαν από μεταλλικές στεφάνες με ταμπλό το 1906. Διάσημη αθλητές είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Μάτζικ Τζόνσον.

4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα τελευταία χρόνια, έχουν συμμετάσχει κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ρομπίνιο Βραζιλία), ο Λιονέλ Μέσι (Lionel Messi, Αργεντινή) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo, Πορτογαλία). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν πολύ συχνά τη βάση ώστε πολλοί μελλοντικοί αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να επιδείξουν το ταλέντο τους σε όλο τον κόσμο.

5 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Το άθλημα συνδυάζει τη γυμναστική με το χορό, όπου οι αθλήτριες εκτελούν χορογραφημένες κινήσεις σε ένα τετράγωνο δάπεδο 13 μέτρων με τη συνοδεία μουσικής χρησιμοποιώντας ένα όργανο όπως το στεφάνι, η μπάλα, η κορδέλα και οι κορίνες. Διάσημη αθλήτρια είναι η Καναδή Λόρι Φουνγκ

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google