Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα να νιώθουν ελεύθεροι η ακόμα και να κινηθούν με την δικιά τους φαντασίας.

2 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ προστατευτικό καπέλο μπότες παντελόνι
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΠΠΕΑ ή ΑΜΑΖΟΝΑΣ προστατευτικό καπέλο μπότες παντελόνι

3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΛΟΓΟΥ Η ΣΕΛΑ
Ηνία είναι σχεδιασμένα για να κρατεί τη στομίδα του αλόγου Στομίδες είναι ο κρίκος της επαφής ιππέα και ίππου.

4 ΟΛΥΜΠΙ ... Από εκεί πρωτάρχισαν οι αρχαίοι ολυμπιακή αγώνες . δείτε λοιπόν το όμορφο χωριό της ΟΛΥΜΠΙΑΣ... και τα πολιτιστικά αξιοθέατα.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ Θεωρίες κάποιον παλαιών ανθρώπων …
Η ιδέα της ιππασίας ως θεραπεία αναπτύσσεται στην αρχαία Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Θεωρίες κάποιον παλαιών ανθρώπων … Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ λέει ο τι έστειλε τα άλογα στους ανθρώπους για θεραπεία Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θεωρούσε ,ωφέλιμη για τους μυς και για τους πνεύμονες . Ο ΞΕΝΟΦΩΝ, θεράπευε τους λαβωμένους του στρατιώτες χρησιμοποιώντας το άλογο.

6 Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η ιππασία ήταν θεραπεία. Πολλοί φυσικοθεραπευτές και ιατροί προσπαθούσαν να την εξελίσσουν. Όμως ο Γερμανός Heipertz (1977) κατηγοριοποίησε την θεραπευτική ιππασία.

7 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ιππική δεξιοτεχνία
Ιππική δεξιοτεχνία με υπερπήδηση εμποδίων Εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων με οδηγίες από τον κριτή. Δοκιμασία με τεχνητά και φυσικά εμόδια Διαγωνισμός –σκυταλοδρομία 2 ατομων.

8 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιπποδρόμους προπόνησης. Πρόσβαση στον στίβο ιππικής δεξιοτεχνίας. Στοιχεία των διαδρομών και βοηθητικό υλικό για την προπόνηση τους όπως [ κώνους και βαλβίδες] Κλικ ΕΔΏ για να δείτε βίντεο

9 ΕΙΚΟΝΕΣ

10 ΠΗΓΕΣ tthp://www.eethiie.gr/therapeutic-riding/history.html

11 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το 1900. Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google