Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ

2 Στη σύγχρονη κοινωνία παιδί και παιχνίδι είναι έννοιες αλληλένδετες
Στη σύγχρονη κοινωνία παιδί και παιχνίδι είναι έννοιες αλληλένδετες. Το παιχνίδι είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο ως δικαίωμα του παιδιού, αλλά και ως αναπόσπαστο στοιχείο της νοούμενης κανονικής παιδικής έκφρασης.

3 Ένα από τα παιχνίδια του 19ου αιώνα ήταν το κρυφτό το οποίο εξακολουθεί να παίζεται και στις μέρες μας. Το κρυφτό είναι ένα ομαδικό παιχνίδι ,στο οποίο ο ένας παίχτης της ομάδας προσπαθεί να βρει τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν κρυφτεί

4 Ένα άλλο παιχνίδι που ισχύει και τώρα είναι το σκάκι
Ένα άλλο παιχνίδι που ισχύει και τώρα είναι το σκάκι. Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ιδιαίτερα πνευματικό άθλημα για δύο παίχτες. . Παλαιότερα το σκάκι το ονόμαζαν «παιγνίδι των Βασιλέων». Αυτό προέρχονταν από το γεγονός ότι αποτελούσε για μακρό χρόνο την κυρίαρχη ψυχαγωγία Βασιλέων, Παπών, Πριγκίπων, και γενικά του ανώτερου κλήρου, αυλικών, ευγενών και πλουσίων τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής. Σήμερα το σκάκι χαρακτηρίζεται «βασιλιάς των παιγνιδιών» ως το δυσκολότερο, επιστημονικότερο και ωραιότερο.

5 Το τάβλι είναι ίσως το αρχαιότερο παιχνίδι που επιζεί μέχρι και τις ημέρες μας, αφού η πρώτη του εμφάνιση μαρτυρείται στη Μεσοποταμία, την περίοδο περίπου 2900 με 1800 πΧ Το τάβλι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι για δύο παίκτες, παραλλαγή του οποίου είναι το δυτικό τάβλι (backgammon). Κάθε παίκτης κατέχει 15 πούλια που κινούνται σε ειδικό ταμπλώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δυο ζαριών. Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να μαζέψει πρώτος όλα τα πούλια από το ταμπλώ. Ο παίκτης που ολοκληρώνει πρώτος το μάζεμα είναι και ο νικητής

6 Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κατηγοριών. Η αντισφαίριση είναι για μια ακόμη φορά ολυμπιακό άθλημα και παίζεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες, και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

7 το ποδόσφαιρο, είναι ένα άθλημα παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με ένα σφαιρικό μπάλα . Στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα το παιχνίδι παιζόταν κατά περισσότερο από 250 εκατομμύρια παίκτες σε περισσότερες από 200 χώρες, καθιστώντας το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο.

8 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ , είναι ένα ομαδικό άθλημα.
Η καλαθοσφαίριση στην Ευρώπη έχει τεράστια ιστορία και πλήθος σπουδαίων αθλητών έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η ημερομηνία δημιουργίας έχει καταγραφεί ο Δεκέμβριος του 1891.

9 Η πετοσφαίριση είναι ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές και γυναικείες ομάδες των έξι παικτών. Επινοήθηκε το 1895 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες εντάχθηκε το 1964 στο Τόκιο.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google