Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος
Ολυμπιακοί Αγώνες Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος

2 Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν στην Ολυμπία, το 776 π.Χ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε οι Αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου. Από το 776 π.Χ. και μετά οι Αγώνες, σιγά-σιγά, έγιναν πιο σημαντικοί σε ολόκληρη την αρχαία Ελλάδα φτάνοντας στο απόγειο τους κατά τον πέμπτο και έκτο αιώνα π.Χ. Οι Ολυμπιακοί είχαν επίσης θρησκευτική σημασία αφού γίνονταν προς τιμή του θεού Δία, του οποίου το τεράστιο άγαλμα στεκόταν στην Ολυμπία. Ο αριθμός των αγωνισμάτων έγινε είκοσι και ο εορτασμός γινόταν στην διάρκεια μερικών ημερών. Οι νικητές των αγώνων θαυμάζονταν και γίνονταν αθάνατοι μέσα από ποιήματα και αγάλματα. Το έπαθλο για τους νικητές ήταν ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

3 Οι Αγώνες σιγά σιγά έχασαν την σημασία τους όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα και όταν ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι Ολυμπιακοί θεωρούνταν πια σαν μία παγανιστική γιορτή, και το 393 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους. Με αυτό τον τρόπο τελείωσε μια περίοδος χιλίων χρόνων κατά την οποία οι Ολυμπιακοί διεξάγονταν συνέχεια κάθε τέσσερα χρόνια.

4 Στους Ολυμπιακούς του 2000 οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 28 κύριες κατηγορίες αθλημάτων σύμφωνα με τη ΔΟΕ. Αυτές οι κύριες κατηγορίες όμως αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα 34 διαφορετικά αθλήματα, από τα οποία μόνο πέντε ήταν συνέχεια στο πρόγραμμα των Ολυμπιάδων από το 1896: στίβος, ποδηλασία, ξιφασκία, γυμναστική και κολύμβηση. Τα τελευταία χρόνια η ΔΟΕ έχει προσθέσει καινούρια αθλήματα στο πρόγραμμα για να προσελκύσει νέους θεατές. Μερικά παραδείγματα είναι το Χιονοσανίδα και Μπιτς βόλεϊ. Η ανάπτυξη των Ολυμπιακών σημαίνει ότι μερικά όχι και τόσο δημοφιλή αγωνίσματα, όπως το μοντέρνο πένταθλο,Τάε Κβον Ντο και άλλα "ακριβά"μπορεί να χάσουν την θέση τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Μέχρι το 1992 οι Ολυμπιακοί περιλάμβαναν επίσης και αγωνίσματα "επίδειξης". Η προσπάθεια ήταν αυτά τα αγωνίσματα, τα οποία δεν ήταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών, να μπορέσουν να παρουσιαστούν σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Οι νικητές των αγωνισμάτων αυτών δεν θεωρούνται επισήμως Ολυμπιονίκες. Μερικά από αυτά τα αγωνίσματα όπως το μπέιζμπολ και το Κέρλινγκ κατάφεραν να μπουν τελικά στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων.

5 Τον Ολυμπιακό Ύμνο έγραψε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς και τη μουσική συνέθεσε ο Σπύρος Σαμάρας. Ο Ολυμπιακός Ύμνος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 25 Μαρτίου 1896, στην τελετή έναρξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η παρουσίασή του προκάλεσε τέτοια συγκίνηση και ενθουσιασμό στους αθλητές, ωστέ να ανακρουστεί άλλη μία φορά. Το 1958 αποφασίστηκε να καθιερωθεί ως επίσημος ύμνος του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος.

6

7

8 Εργασία από τις μαθήτριες της Β2 τάξης για το μάθημα του Project
Κατσιγιάννη Αναστασία Κοτσικόρη Μαρία Λαψάτη Νίκη

9 Ολυμπιακοί Αγώνες

10 Είδη Ολυμπιακών Αγώνων
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η καταγωγή των αγώνων είναι η Αρχαία Ελλάδα, και έχουν αναβιωθεί από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν και τον Δημήτριο Βικέλα στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων. Το άρχισαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.

11 Αθλήματα Θερινών Ολυμπιακών
Αντιπτέριση , Αντισφαίριση, Άρση βαρών, Γυμναστική, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Ιππασία, Ιστιοπλοΐα, Καλαθοσφαίριση, Καταδύσεις, Κολύμβηση, Κωπηλασία, Μοντέρνο πένταθλο, Ξιφασκία, Πάλη, Πετοσφαίριση, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο, Πυγμαχία, Σκοποβολή, Στίβος, Συγχρονισμένη κολύμβηση, Τάε κβον ντο, Τζούντο, Τοξοβολία, Τρίαθλο, Υδατοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Χόκεϊ σε χόρτο.

12 Χειμερινοί Αγώνες Όλα τα αθλήματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς διεξάγονται πάνω σε πάγο ή χιόνι όπως επιβάλλει το καταστατικό των Ολυμπιακών, το σύνταγμα της ΔΟΕ. Ο αριθμός των αθλητών σε χειμερινούς Ολυμπιακούς είναι κατά πολύ μικρότερος από αυτό των θερινών. Στο Σολτ Λέικ Σίτι 2,400 αθλητές αγωνίστηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2002 σε 78 αγωνίσματα. Μέχρι το 1992, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονταν την ίδια χρονιά με τους Θερινούς. Αλλά το η ΔΟΕ αποφάσισε οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια δύο χρόνια μετά τους Θερινούς. Έτσι οι επόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1994 κι είχαν απόσταση δύο χρόνια μόνο απ' τους προηγούμενους.

13 Αθλήματα Χειμερινών Ολυμπιακών
Άλμα με σκι Αλπικό σκι Βόρειο σύνθετο Δίαθλο Ελεύθερο σκι Έλκηθρο Καλλιτεχνικό πατινάζ Κέρλινγκ Λουτζ Πατινάζ ταχύτητας Πατινάζ μικρής πίστας Σκέλετον Σκι - ανώμαλη κατάβαση Χιονοσανίδα Χόκεϊ επί πάγου

14 Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων
Στις 6 Ιουλίου 2007, στη συνδιάσκεψη της ΔΟΕ που έγινε στη Γουατεμάλα, έπειτα από πρόταση του προέδρου Ζακ Ρογκ, αποφασίστηκε η διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων Νέων για αθλητές και αθλήτριες από 14 ως 18 ετών. Οι 1οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων διεξήχθησαν στη Σιγκαπούρη από 14 ως 26 Αυγούστου 2010 και οι επόμενοι έγιναν το 2014 στο Ναντζίνγκ της Κίνας. Οι 1οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων διεξήχθησαν το 2012 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

15 Ιδιαίτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες
Οι Ιδιαίτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για τα άτομα με αναπηρία οι οποίοι έλαβαν χώρα το έτος 2004 στην Αθήνα, οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για τα άτομα με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες οι οποίοι έλαβαν χώρα το έτος στην Αθήνα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες των κωφών οι οποίοι επρόκειτο να λάβουν χώρα το έτος 2013 στην Αθήνα, όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας της Ελληνικής κρίσης χρέους.

16 Βιβλιογραφία Wikipedia Οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Από τον Ίφιτο 776 π.Χ. μέχρι το Σύδνεϋ 2000 μ.Χ. Μητσόπουλος Ντίνος Ν. Ολυμπιακοί αγώνες Συγγραφέας: Κανάλη Ευαγγελία

17 ΟΛΟΙΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Μέλη: Καλλιακμάνη Ελένη Κουμαριανού Χρυσούλα
Κυρτσόγλου Ανέστης Κωνσταντοπούλου Κωνσταντίνα Μαλανδρής Αναστάσης

18 Στην ομάδα μας αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε για τα Ολυμπιακά Αθλήματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

19 Οι Ολυμπιακοί αγώνες της αρχαιότητας περιλάμβαναν έναν σημαντικό αριθμό αγωνθσμάτων.Πολλά από αυτά είναι πρόγονοι των σύγχρονων ολυμπιακών αθλημάτων.Τα αθλήματα αυτά ήταν τα εξής :  Ο δρόμος (είδη του δρόμου ειναι το στάδιο, ο δίαυλος, ο δόλιχος και ο οπλίτης)  Το άλμα  Ο δίσκος  Το ακόντιο  Η πάλη Η πυγμαχία Το παγκράτιο (είναι συνδιασμός πυγμής και πάλης) Αρματοδρομίες Το ιππικό αγώνισμα  Το πένταθλο (το οποίο αποτελείται από 5 αθλήματα το άλμα, τον δρόμο, το ακόντιο, τον δίσκο και την πάλη)

20 Τα Ολυμπιακά αθλήματα σήμερα είναι περισσότερα, δηλαδή :
Άρση Βαρών Βόλεϊμπολ Μπιτς βόλει Ενόργανη γυμναστική Ιππασία Ιστιοπλοΐα Κανόε-Καγιάκ Κωπηλασία Μοντέρνο Πένταθλο Μπάντμιντον Μπάσκετ Μπέιζμπολ Ξιφασκία Πάλη Πινγκ-πονγκ Ποδηλασία

21 Αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων Το 1894 σε συνέδριο που οργάνωσε ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν στο Παρίσι ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και αποφασίστηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων. Στη μικρή και φτωχή τότε Ελλάδα ο ενθουσιασμός για την ανάληψη των Αγώνων έφτασε στα όρια του εθνικού παραληρήματος. Όλοι εργάζονταν για την επιτυχία της διοργάνωσης που τη θεωρούσαν εθνική υπόθεση. Με χρήματα που διατέθηκαν από την κληρονομιά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, ξαναχτίστηκε από την αρχή και όλο με μάρμαρο το αρχαίο στάδιο που βρισκόταν στους πρόποδες του Λόφου Αρδηττού, δηλαδή το Παναθηναϊκό Στάδιο! Το 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο έγιναν τα αγωνίσματα του στίβου, η γυμναστική, η άρση βαρών και η πάλη, η τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων, καθώς και ο τερματισμός του Μαραθωνίου.

22 Ολυμπιακό Μουσείο στην Λωζάνη
Το Ολυμπιακό Μουσείο βρίσκεται στη Λωζάνη της Ελβετίας και φιλοξενεί μόνιμα και προσωρινά εκθέματα σχετικά με τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα. Με περισσότερα από αντικείμενα, το μουσείο θεωρείται το μεγαλύτερο αρχείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον κόσμο και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Λωζάνης, με περισσότερους από επισκέπτες το χρόνο. Το Ολυμπιακό Μουσείο περιβάλλεται από ένα πάρκο που περιέχει μεγάλο αριθμό έργων τέχνης σχετικά με τον αθλητισμό.

23 Αθήνα 2004 Στις 25 Μαρτίου του 2004, με το σύνθημα «η φλόγα μας ενώνει τον κόσμο», πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η πρωθιέρεια, Θάλεια Προκοπίου, άναψε τη φλόγα στο Ναό της Ήρας και την παρέδωσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή του ακοντισμού, Κώστα Γκατσιούδη. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της στις πέντε ηπείρους, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 13 Αυγούστου. αθλητές μαζί με προπονητές και συνοδούς από 201 χώρες παρέλασαν μπροστά από κόσμο στο ΟΑΚΑ, με τον Πύρρο Δήμα, τον άνθρωπο που είχε χαρίσει στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στις τρεις προηγούμενες Ολυμπιάδες σε Βαρκελώνη, Ατλάντα και Σίδνεϊ να ανοίγει το... χορό μόνος του και να ολοκληρώνει την παρέλαση παρέα με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή μέσα σε κλίμα αποθέωσης από το ελληνικό και όχι μόνο κοινό που φώναζε συνθηματικά "Hellas, hellas".

24 Αθήνα 2004(συνέχεια) 108 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας με την πολυπληθέστερη ελληνική Ολυμπιακή αποστολή σε όλα τα αθλήματα. 441 αθλητές, 223 άνδρες και 218 γυναίκες ήταν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Αθήνα και άλλα τόσα τα όνειρα του ελληνικού λαού για διάκριση. Τελικός απολογισμός: 16 Ολυμπιακά μετάλλια, τρία περισσότερα από όσα είχαν κατακτήσει οι αθλητές μας στο Σίδνεϊ. Από αυτά έξι ήταν χρυσά, άλλα έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα, με αποτέλεσμα τα ελληνικά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες να ξεπεράσουν στο σύνολό τους τα 90. Η παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια χώρα να ξεπερνά τον εαυτό της συνεχίστηκε και στην Αθήνα.

25 ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

26

27

28

29

30 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !

31 Ολυμπιακό πνεύμα και Doping
Αθηνά Καπογιαννάτου Άννα Ιωαννίδη Ιωάννα Λαλιώτη

32

33 Ορισμόσ Ολυμπιακού πνεύματοσ
Ορισμός: Το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, παράγοντας τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων.

34 Αρχέσ: Α) ευγενής άμιλλα Β) Ισότητα Γ) Αλληλεγγύη
Δ) Συναδέλφωση και Ειρήνη Ε) Επιδίωξη όχι τόσο υλικών αλλά πρωτίστως ηθικών και ψυχικών απολαβών

35

36 Οι ολυμπιακοί αγώνες αναβίωσαν με πρώτη διοργάνωση το 1896 τιμής ένεκεν στην Αθήνα. Σκοπός της διοργάνωσης αυτής ήταν να τιμηθεί η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στην πρώτη αυτή διοργάνωση στην Αθήνα δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να διαπιστώσουν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες πράγματι προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής ή οικονομικής τάξης. Ο Σπύρος Λούης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του ανθρώπου που νικά με την αξία του. Ο νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν υπήρξε ποτέ αθλητής, έτρεξε στον Μαραθώνιο και βγήκε πρώτος στη διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης για να αναγγείλει την νίκη των Ελλήνων στον Μαραθώνα.

37

38 Doping Η χρήση αναβολικών πρόκειται για φαρμακοδιέγερση, που προκαλεί προσωρινή σωματική ρώμη, αλλά κλονίζει την υγεία βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, χάριν της δόξας, του χρήματος και της προβολής ο αθλητής διακυβεύει ακόμα και την υγεία ή την ίδια του την ζωή.

39

40 Παρενέργειεσ του ντοπινγκ
Α) Καρδιαγγειακά προβλήματα Β) Ηπατικές διαταραχές Γ) Ορμονικές διαταραχές – Μυοσκελετικές βλάβες Δ) Ψυχικές διαταραχές

41 Ας διασφαλιστεί, στο νέο αιώνα, όσοι αθλούνται σε υψηλό ή μη επίπεδο να μην καταφεύγουν σε αναβολικές ουσίες ή τουλάχιστον να έχουν τη πλήρη γνώση των συνεπειών χρήσης τους (defrantz, 1989). ]

42 Η ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Made by Γιάννης Λάτσας Παναγιώτης Κουκουλεκίδης
Η ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Made by Γιάννης Λάτσας Παναγιώτης Κουκουλεκίδης Λέκα Αγγελίν Κοντιζάς Νίκος

43 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ Βία ονομάζουμε τη χρήση σωματικής ή υλικής δύναμης ή ψυχολογικής πίεσης από κάποιο άτομο ή ομάδα για την επιβολή θέλησης ή για καταναγκασμό. Βία είναι η στέρηση της ελευθερίας του άλλου. Η βία εκδηλώνεται με πολλές μορφές (ατομική,ομαδική, επιθετική– αμυντική, σωματική–ψυχολογική) που απώτερος σκοπός της είναι η επιβολή.

44 ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ
Ατομική. Ομαδική. Σωματική Ψυχολογική Οικονομική. Κοινωνική

45 ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ Η ανεργία, η φτώχεια και το επαγγελματικό άγχος σε συνδυασμό την υλική θεοποίηση κάνουν τα άτομα να ξεχνούν την ανθρωπιά τους και να αντιδρούν βίαια για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι εξαντλητικές για τις ψυχικές δυνάμεις συνθήκες και τρόποι εργασίας οδηγούν στη μονομέρεια, τη σύνθλιψης της προσωπικότητας του ανθρώπου και στη συναισθηματική αποξήρανσή του. Έτσι ,αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που ωθούν το σύγχρονο άνθρωπο στη βία και την εγκληματικότητα.

46 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στον ΣΥΧΡΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στον ΣΥΧΡΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Εμπορευματοποίηση (διαφημίσεις, χορηγίες). Επαγγελματοποίηση του, απώλεια του ερασιτεχνικού και μαζικού χαρακτήρα. Ομαδοποίηση, φανατισμός, βία. Χρήση αναβολικών ουσιών και αθέμιτων μέσων Εξαγορά αγώνων

47 τροποι αντιμετωπισησ και καλλιεργειασ αθλητικου πνευματοσ
τροποι αντιμετωπισησ και καλλιεργειασ αθλητικου πνευματοσ Άτομο: νέα ιεράρχηση αξιών και στροφή στην ουσία, κοινωνική συνείδηση και πνεύμα αλτρουισμού. Οικογένεια: προβολή φίλαθλου πνεύματος και υγιών προτύπων από τους γονείς στα παιδιά. Σχολείο: ανθρωπιστική παιδεία και μύηση σε αξίες και ιδεώδη, Περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις με καλύτερη υποδομή και πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία. Μ.Μ.Ε.: να μη δραματοποιούν και να μην τονίζουν πράξεις βίας που ενισχύουν το φανατισμό και μετατρέπουν τους φίλαθλους σε τυφλούς οπαδούς.

48 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Καμπουρογιάννης Μανώλης Λιγοξυγκάκης Παύλος Κάππας Χρίστος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google