Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

3 «Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» όπως έχουν λεχθεί από πολλούς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. «Μητέρα» τους είναι η Αρχαία Ελλάδα και την αναβίωσή τους οφείλουμε στον Γάλλο βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, στα τέλη του 19ου αιώνα.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις περιόδους που μεσολάβησαν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Ο πρώτος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα που έχει καταγραφεί, ήταν στην Ολυμπία το 776 π. Χ.

5 έφτασαν στο απόγειό τους κατά τον πέμπτο και έκτο αιώνα π. Χ
έφτασαν στο απόγειό τους κατά τον πέμπτο και έκτο αιώνα π. Χ., οπότε απέκτησαν και θρησκευτική σημασία, αφού γίνονταν προς τιμή του θεού Δία, του οποίου το τεράστιο άγαλμα βρισκόταν στην Ολυμπία. Στις πόλεις που βρίσκονταν σε πολεμική σύρραξη, παύονταν οι εχθροπραξίες όσο διαρκούσαν οι Αγώνες.

6 Οι αθλητές αγωνίζονταν γυμνοί, γι’ αυτό και οι κανονισμοί απαγόρευαν αυστηρά την είσοδο των γυναικών, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σε μεγάλη απόσταση από αυτόν. Αν μία γυναίκα συλλαμβανόταν να παραβιάζει την αρχή αυτή, αντιμετώπιζε τη θανατική ποινή. Μοναδική εξαίρεση απετέλεσε η Ροδίτισσα Καλλιπάτειρα, λίγο καιρό μετά το θάνατο του άντρα της, του Διαγόρα του Ρόδιου, που πήγε ντυμένη άντρας, θέλοντας να θαυμάσει το γιό της που αγωνιζόταν στην πάλη. Την πρόδωσε όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός της για τη νίκη του και με τις κινήσεις της αποκαλύφθηκε ότι ήταν γυναίκα.

7 Όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν να χάνουν τη σημασία τους και ιδιαίτερα όταν ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μέχρι που το 393 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους. Το 1856 ο Ζάππας εισηγείται στον Όθωνα την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τρία χρόνια αργότερα πραγματοποιούνται τα πρώτα «Ολύμπια»,

8 Λίγο αργότερα, ο αθλητής και Γενικός Γραμματέας των γαλλικών αθλητικών σωματείων, βαρόνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την ήττα των Γάλλων στον Γαλλοπρωσικό πόλεμο ( ), λέγοντας ότι αυτή οφείλεται στην έλλειψη της κατάλληλης φυσικής διαπαιδαγώγησης των συμπατριωτών του. Οραματιζόταν ακόμα να ενώσει τις εθνότητες και να φέρει τη νεολαία κοντά στον αθλητισμό. Πίστευε ότι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα πετύχαινε και τους δύο πιο πάνω στόχους του. Κατάφερε να διοργανωθούν και να διεξαχθούν το 1896 οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη και τη χώρα που τους γέννησε.

9 Αν και οι αθλητές που πήραν μέρος τότε δεν ξεπερνούσαν τους 250, ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ. Ο Σπύρος Λούης απέσπασε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο για τη χώρα μας.

10 ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

11 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

12 ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΓΙΑΚ ΠΕΝΤΑΘΛΟ: ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΑΝΩΜΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΜΠΕ»ΙΖΜΠΟΛ

13 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΑΛΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛ

14 ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΣΤΙΒΟΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΣΟΦΤΜΠΟΛ

15 ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΧΟΚΕΪ

16 ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

17 ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές με αναπηρία από την Ολλανδία συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα, που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα.

18 Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1960 στην Ρώμη, αμέσως μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες

19 Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Στίβος). Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

20 ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

21 ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΆΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΈΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ; ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

22 ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ.
ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥΣ.

23 ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ; ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΝΑ ΑΘΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.

24 ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.


Κατέβασμα ppt "ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google