Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΚΑ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1.Ψυχαγωγία των αρχαίων Κινέζων.
2.Πληροφορίες για το Γκο. 3.Πληροφορίες για το Mahjong. 4.Πληροφορίες για το Kung Fu. 5.Tangram 6.Τοιχογραφίες στο σπήλαιο Μογκάο στο Ντουνχουάνγκ.

3 Ψυχαγωγία των αρχαίων Κινέζων:
Καθώς οι αθλητές από όλον τον κόσμο αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η ακαδημία Ντουνχουανγκ της κίνας δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών για τις τοιχογραφίες στα σπήλαια Μογκάο του Ντουνχουανγκ που απεικονίζουν τα αθλητικά παιχνίδια των αρχαίων.Περίπου 20 είδη παιχνιδιών εμφανίζονται στις τοιχογραφίες όπως η τοξοβολία, η πάλη, οι πολεμικές τέχνες και η κολύμβηση. σύμφωνα με τα ιστορικά έγγραφα, αυτά τα παιχνίδια αποτελούσαν τακτική ψυχαγωγία για τους αρχαίους κινέζους πριν από τις δυναστείες σονγκ και γιουαν ( ). η άρση βαρών φαίνεται επίσης στις τοιχογραφίες με την άρση ενός ελέφαντα και μιας βαριάς καμπάνας, οι οποίες αποτελoύν και τις πρώτες εικόνες αυτού του παιχνιδιού στην κίνα.

4 Γκο: Το γκο είναι ένα στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι που ξεκίνησε από την Κίνα (γνωστό σαν Ουέι-Τσι, Weiqi). Οι δυο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες. Το Γκο παίζεται κυρίως στην Ανατολική Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα κλπ.), και μέσω του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο.

5 Κανόνες Γκο

6 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MAHJONG Η ιστορία πίσω από την έναρξη και τη διανομή του Mahjong που υποστηρίζεται από μυθολογίες και όχι από επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία λέει ότι ο Κομφούκιος ανέπτυξε το παιχνίδι. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του βασιλιά Wu μια όμορφη γυναίκα ζούσε στην αυλή του σε απομόνωση. Όταν άρχισε να την σκοτώνει η πλήξη της, ξεκίνησε να σκαλίζει φιγούρες σε ντόμινο από ελεφαντόδοντο και μπαμπού. Μόλις τελείωσε με τις φιγούρες, προσκάλεσε τις υπηρέτριές της να παίξουν το παιχνίδι. Αργότερα ο Κομφούκιος ανέπτυξε το παιχνίδι αυτό με περισσότερα σχήματα και νέους κανόνες.

7

8 Κουνγκ Φου Οι Κινέζοι ανέπτυξαν πολύ την ιατρική γυμναστική (Κουνγκ-φου), την έφιππη σφαίριση, αλεκτορομαχίες, πέταγμα των χαρταετών, μορφές ποδοσφαίρου, χιονοδρομίες, κωπηλασία, πυγμαχία και άλλα

9

10 Tangram Το τανγκράμ (Tangram) είναι ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι τύπου puzzle, που αποτελείται από επτά κομμάτια τα λεγόμενα τανς (tans) τα οποία όταν τοποθετηθούν κατάλληλα μπορούν να δημιουργήσουν συγκεκριμένα σχήματα. Ο στόχος είναι να καλύψεις το σχήμα με τα επτά κομμάτια, έτσι ώστε το σχήμα αυτό να περιέχει όλα τα κομμάτια και κανένα να μην καλύπτει το άλλο.

11 Μια τοιχογραφία στο Σπήλαιο υπ' αριθμόν 420 των Σπηλαίων Μογκάο τος Ντουνχουάνγκ απεικονίζει δύο ανθρώπους που κολυμπούν.

12 Μια τοιχογραφία στο Σπήλαιο υπ' αριθμόν 61 των Σπηλαίων Μογκάο στο Ντουνχουάνγκ απεικονίζει μια σκηνή ιππασίας.

13 Μια τοιχογραφία στο Σπήλαιο υπ' αριθμόν 61 των Σπηλαίων Μογκάο στο Ντουνχουάνγκ απεικονίζει έναν άνδρα να στέκεται στα χέρια του.

14 Μια τοιχογραφία στο Σπήλαιο υπ' αριθμόν 290 των Σπηλαίων Μογκάο στο Ντουνχουάνγκ απεικονίζει δύο ανθρώπους σε πάλη.

15 Αυτή ήταν η παρουσίασή μας! Ευχαριστούμε πολύ!!
Αυτή ήταν η παρουσίασή μας! Ευχαριστούμε πολύ!!


Κατέβασμα ppt "PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google