ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ QUIZ!!! Είσαι στη γιαγιά σου και εκεί που περιμένεις να σου αρχίσει τα παραμύθια, σε ρωτάει τι είναι αυτό το διαδίκτυο, που έχει ακούσει.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τις αναφορές στατιστικών δεδομένων της EBSCOadmin.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Safe Internet. Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Κρήτης Α΄ Λυκείου Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετράμηνο
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Εκπαίδευση και Διασκέδαση
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Χρήση στοιχείων ελέγχου κλήσης ήχου Αφήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί τηλεφώνου/μικροφώνου για να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου: Για να θέσετε.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
παιδιά «ποστάρουν» περιεχόμενο στο Διαδίκτυο καθημερινά 1 στα 3 παιδιά έχουν έρθει σε διαδικτυακή επικοινωνία με άγνωστο 1 στα 5 παιδιά που.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Ομάδες στο Google. Τι είναι οι ομάδες στο Google; Είναι ακριβώς ότι λέει το όνομά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που μπορούν επικοινωνούν.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Εισαγωγή στο Blackboard
Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημιουργία Λογαριασμού
Ομάδες στο Google.
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
Συμβουλές για ασφάλεια στο SNAPCHAT
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος δικαστικά ενάντια στον υπαίτιο. Επίσης, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο συνοδεύεται πολύ συχνά με εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση, εκφοβισμό, απειλή κ.λπ. Για τις περιπτώσεις αυτές μπορείτε να απευθύνεστε στη ανοιχτή γραμμή καταγελιών Safeline /

Έχω λάβει ότι έχω κερδίσει/δικαιούμαι κάποιο χρηματικό ποσό. Να το πιστέψω; Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μήνυμα απάτη. Διαβάστε την ενότητα «Ηλεκτρονικές απάτες», για να διαπιστώσετε αν το μήνυμα που λάβατε εμπίπτει σε κάποια από τις συνηθέστερες κατηγορίες μηνυμάτων εξαπάτησης.«Ηλεκτρονικές απάτες»

Μπορώ να ελέγξω την πρόσβαση στο προφίλ μου?? Ανάλογα με την ιστοσελίδα, μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσβαση στο προφίλ μας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις των παρακάτω μενού: Στο Hi5 : Κάνουμε κλικ στη λέξη Απόρρητο/Privacy στην πάνω δεξιά γωνία του Browser μας. Στο Facebook: Τοποθετούμε το ποντίκι στο μενού Settings και κάνουμε κλικ στην επιλογή Privacy Settings.

Αφού έχουμε μπει στο μενού των ρυθμίσεων απορρήτου οι παρακάτω ενέργειες είναι σημαντικές: Μπορούμε να μπλοκάρουμε την πρόσβαση συγκεκριμένων ατόμων στο προφίλ μας γράφοντας/επιλέγοντας από τη λίστα το όνομα της επαφής που θέλουμε να αποκλείσουμε στο πεδίο Block people/block users (Λίστα αποκλεισμένων επαφών). Βεβαιωνόμαστε ότι μόνο οι «φίλοι» μας μπορούν να δουν το εικονικό μας προφίλ ή συγκεκριμένα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό (ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία κ.α.). Τη ρύθμιση αυτή θα βρούμε τόσο στο Facebook στο υπομενού Profile (επιλέγοντας Only my friends/Μόνο οι φίλοι μου στο πεδίο Profile), όσο και στο Hi5 στο υπομενού Profile Settings/Ρυθμίσεις Προφίλ (επιλέγουμε Το προφίλ μου μπορεί να είναι ορατό μόνο από τους φίλους μου/My profile can be viewed by my friends only).

Επιλέγουμε αν θα εμφανίζεται το προφίλ μας στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω της ιστοσελίδας καθώς και τη μορφή που θα έχει (αν θα φαίνεται η φωτογραφία, τα στοιχεία επικοινωνίας κ.α.). Στο Facebook χρησιμοποιούμε το υπομενού Search και διαμορφώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε καμία περίπτωση δεν ενεργοποιούμε την επιλογή Public Search Listing που σημαίνει ότι το προφίλ μας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως, για παράδειγμα, στο Google (η συγκεκριμένη επιλογή δεν επιτρέπεται εξ ορισμού σε χρήστες που δηλώνουν κάτω των 18). Ρυθμίζουμε από ποιους χρήστες μπορούμε να λαμβάνουμε προσωπικά μηνύματα και σχόλια και ποιοι χρήστες έχουν δικαίωμα να δουν, να σχολιάσουν ή να αναρτήσουν ετικέτες/tags στις φωτογραφίες και τα βίντεό μας. Π.χ. στο Facebook και στο Hi5 μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα αποκλειστικά σε όσους είναι στη λίστα των φίλων μας να δουν και να σχολιάσουν τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το υπομενού Profile και Ρυθμίσεις Φωτογραφιών αντίστοιχα.

Μπορείτε να κάντε μια αναφορά για το περιστατικό στους διαχειριστές της ιστοσελίδας που χρησιμοποιείτε π.χ. για το Facebook ΕΔΩ, και για το HI5 ΕΔΩ. Αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη ιστοσελίδα καλό θα είναι να κάνετε μια έρευνα στη σελίδα της «Βοήθειας» (Help) για Ψεύτικο προφίλ (fake account).ΕΔΩ Μπορείτε επίσης να κάνετε καταγγελία για το περιστατικό στη Safeline / ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Λ. Αλεξάνδρας 173 Τ.Κ Αθήνα Fax: Τηλ. : , Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 241 Τ.Κ Θεσσαλονίκη Fax: Τηλ.: ,

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στο τηλέφωνο χωρίς χρέωση