Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο Μαθητών Ομάδας : Λινάρδος Ευστράτιος Μαγλογιάννη Μαρία Λύκειο Αγιάσου

2 Εμφάνιση ηλεκτρονικού εκφοβισμού Συνήθως οι περιπτώσεις ηλεκτρονικού εκφοβισμού εκφράζονται με επαναλαμβανόμενη αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων, παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου, δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ, είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του θύματος, αποστολή φωτογραφιών του ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού, δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών του σε πολλαπλούς παραλήπτες, αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται, καθώς επίσης και υποκίνηση τρίτων, για διαδικτυακή παρακολούθηση και παρενόχληση του θύματος.

3 Συμβουλές για μικρά παιδιά και γονείς Σωστή ενημέρωση για κινδύνους και για την αντιμετώπιση τους χωρίς φόβους. Εκμάθηση για ορθή πλοήγηση στο Διαδίκτυο ( π.χ. μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ). Επικοινωνία μα τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Δικτύου.

4 Συμβουλές για εφήβους Πρέπει να συζητάνε με τους γονείς τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ώστε να έχουν και την συμπαράσταση των μεγαλύτερων. Να απευθύνονται στους καθηγητές ή κάποιον ειδικό για αυτό το θέμα. Να αποθηκεύουν τα απειλητικά μηνύματα που δέχονται και να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές ( δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ).

5 Υποστηρικτικό Υλικό DELETE στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό Πρόκειται για ένα βιβλίο-εργαλείο για μεγάλα παιδιά και εφήβους, αλλά και για τα χέρια των εκπαιδευτικών/γονιών με θέμα τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή βραβευμένων δημιουργών στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και που έχει στόχο να δώσει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELETE στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τους σκοπούς της ΕΨΥΠΕ. Τo βιβλίο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και λύσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Παιδιά σημερινά όπως ο Κωνσταντής για τον οποίο όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που στέλνει απειλητικά μηνύματα από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, οι τρεις φίλοι Φάνης, Μάρκος, Παντελής οι οποίοι για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι σε όλους, η Μαρία που εκφοβίζεται από την e- Μάγισσα και δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.

6 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΗΓΕΣ WIKIPEDIA SAFERINTERNET.GR http://www.saferinternet.gr/index.php?childobjId=Cat egory143&objId=Category43&parentobjId=Page3http://www.saferinternet.gr/index.php?childobjId=Cat egory143&objId=Category43&parentobjId=Page3 http://www.inews.gr/135/klopi-taftotitas-meso-tou- Facebook-profile.hthttp://www.inews.gr/135/klopi-taftotitas-meso-tou- Facebook-profile.ht


Κατέβασμα ppt "Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google