Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet

2 Τι είναι ένα Κοινωνικό Δίκτυο στο Internet;
Είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι χρήστες δημιουργούν εικονικά προ­φίλ και επαφές με άλλους χρήστες, με τους οποίους επικοινωνούν. Οι χρήστες της πλατφόρμας συνήθως είναι άτομα με κοινά ενδιαφέροντα

3 Πώς χρησιμοποιείται ένα Κοινωνικό Δίκτυο στο Διαδίκτυο;
Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν και να γίνουν μέλη. Με την εγγραφή δημιουργείται αυτόματα το προφίλ του χρήστη. Το προφίλ περιέ­χει προσωπικά στοιχεία (π.χ. ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννη­σης και τα ενδιαφέροντα του χρήστη -π.χ. αγαπημένη μου­σική ή ταινία-, καθώς και επαγγελματικά στοιχεία -π.χ. πτυχία ή διακρίσεις). Κάθε χρήστης μπορεί να αναζη­τήσει άλλους χρήστες και να τους ζητήσει να συνδεθούν μαζί του. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα αίτημα σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν το προφίλ τους, να ανεβάζουν ανακοινώ­σεις, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, καθώς και να σχολιάζουν τις αναρτήσεις άλλων χρηστών.

4 Ενεργοί – Ανεννεργοί – Δημοφιλείς Χρήστες
Δημοφιλείς λέγονται οι χρήστες που κάνουν πολλές αναρτήσεις και έχουν πολλούς συνδε­δεμένους χρήστες και αποκαλούνται δημοφιλείς. Ηθοποιοί, πο­λιτικοί, δημοσιογράφοι είναι παραδείγματα δημοφιλών χρηστών. Ενεργοί λέγονται οι χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά την πλατφόρμα. Ανενεργοί λέγονται οι χρήστες που δε χρησιμοποιούν συχνά την πλατφόρμα

5 Τα Κοινωνικά Δίκτυα χρησιμοποιούνται μόνο από απλούς χρήστες;
ΟΧΙ. Τα Κοινωνικά Δίκτυα χρησιμοποιούνται και από εταιρείες που θέλουν να επικοινωνούν εύκολα με τους πελάτες, καθώς και από διάσημους που θέλουν να ενημερώνουν το κοινό τους.

6 Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα Κοινωνικά Δίκτυα;
Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης Μικρο-ιστολόγια Ιστολόγια Wiki Κοινωνικά «Αγαπημένα» Θεματικά Κοινωνικά Δίκτυα π.χ. για φωτογραφίες ή βίντεο

7 Τι είναι οι Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks)
Οι Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης είναι το δημοφιλέστε­ρο είδος Κοινωνικών Δικτύων. Οι χρήστες εγγράφονται και αλ­ληλεπιδρούν ως μια εικονική κοινότητα.

8 Τι είναι το Facebook; Η πιο γνωστή Ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι το Facebook με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Μπορεί να γίνει μέλος του Facebook οποιοσδήποτε είναι άνω των 13 ετών.

9 Άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι η Google+
Εκτός από το Facebook, ποιες άλλες Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης γνωρίζετε; Άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι η Google+ η VK με 250 εκατομμύρια χρήστες στη Ρωσία, και η renren με 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην Κίνα.

10 Ποια Ιστοσελίδα χρησιμοποιείται για Επαγγελματική Δικτύωση;
Η ιστοσελίδα LinkedIn χρησιμοποιείται για επαγγελ­ματική δικτύωση. Οι χρήστες της είναι επαγγελματίες που στο προφίλ τους ανεβάζουν τα προσόντα τους και την επαγγελματική τους εμπειρία, καθώς και επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

11 Ποια Ιστοσελίδα χρησιμοποιείται για Επιστημονική Δικτύωση;
Η ιστοσελίδα ResearchGate χρησιμοποιείται για επιστημονι­κή δικτύωση. Οι χρήστες είναι επιστήμονες και ερευνητές σε Πανεπιστήμια που μοιράζονται εργασίες και πειρα­ματικά αποτελέσματα.

12 Ποια Ιστοσελίδα χρησιμοποιείται για Σχολική Δικτύωση;
Η ιστοσελίδα Edmodo χρησιμοποιείται για σχολική χρήση. Είναι ασφαλής και χρησιμοποιείται από μαθητές στα πλαίσια ενός σχολι­κού μαθήματος ή μιας σχολικής εργασίας

13 Τι είναι τα Μικρο-ιστολόγια (microblogs);
Τα Μικρο-ιστολόγια χρησιμοποιούναι για γρήγορη και άμεση ενημέρωση

14 Τι είναι το Twitter; Είναι το πιο δημοφιλές Μικρο-ιστολόγιο.
Οι χρήστες εγγράφονται στην υπηρεσία και μπορούν να αναρτήσουν μικρά κείμενα (μέχρι 140 χαρακτήρες), τα οποία μπορούν να τα διαβάζουν όσοι έχουν εγγραφεί ως «ακόλουθοι» στον λογαριασμό τους. Οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν το δικό τους μήνυμα (tweet) ή να αναμεταδώσουν το μήνυμα άλλου χρήστη (retweet)

15 Τι είναι το Ιστολόγιο (Blog);
Το ιστολόγιο είναι ένα διαδικτυακό ημερολό­γιο καθώς οι καταχωρίσεις σε αυτό γίνονται χρονολογι­κά και εμφανίζονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά (οι πιο πρόσφατες πρώτα). Κάθε καταχώριση ενός ιστολογίου έχει τίτλο και ημερο­μηνία ανάρτησης, και μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο και εικόνες, ήχο ή βίντεο καθώς και συνδέσμους σε άλλες σελίδες. Ο χρήστης είναι στην ουσία ο συντάκτης του ιστολογίου. Οι άλλοι χρήστες μπορούν να δουν τις αναρτήσεις και να προσθέ­σουν κάτω από κάθε ανάρτηση τα δικά τους σχόλια.

16 Να αναφέρετε μερικές υπηρεσίες Ιστολογίων.
Υπηρεσίες ιστολογίων είναι η blogger και η wordpress

17 Τι είναι το Wiki; Το wiki είναι μια διαδι­κτυακή εφαρμογή που επιτρέπει τη συνεργασία πολλών χρηστών. Κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μία σελίδα στον ιστότοπο του wiki, και να προσθέσει περιεχόμενο σε αυτή. Επίσης, μπορεί να δει, να αλλάξει ή και να διαγράψει τις σελίδες που έχουν δημιουργήσει οι υπόλοιποι χρήστες. Το wiki προσφέρεται για συνεργατική συγγραφή εργασιών όλα τα μέλη του έχουν ισότιμους ρόλους (σε αντίθεση με το ιστολόγιο, στο οποίο μόνο ο συντάκτης του μπορεί να κάνει αλλαγές). Το wiki έ­χει πλήρες ιστορικό αλλαγών ανά σελίδα με δυνατότητα επι­στροφής σε προηγούμενες εκδόσεις της σελίδας.

18 Τι είναι η Wikipedia; Η Wikipedia είναι η διαδικτυακή εγκυκλο­παίδεια και είναι το πιο δημοφιλές Wiki. Έχει πάνω από άρθρα σε 287 γλώσσες. Αν και οποιοσδήποτε μπο­ρεί να γράψει ή να διορθώσει ένα άρθρο της, επειδή ελέγχεται από πολλούς είναι αξιόπιστη όπως και μία κλασική εγκυκλοπαίδεια.

19 Τι είναι τα Κοινωνικά Αγαπημένα (Social Bookmarking)
Με τα Κοινωνικά Αγαπημένα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες στο Internet. Ο χρήστης: αποθηκεύει στο λο­γαριασμό του τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων που τον ενδιαφέρουν οργανώνει τις ιστοσελίδες σε κατηγορίες χρησιμοποιεί ετικέτες, σχόλια και επισημάνσεις σε μία ιστοσελίδα. μοιράζεται τις αγαπημένες του διευθύνσεις με τους συνδεδεμένους στο προφίλ του χρήστες, και μπορεί να δει τα αγαπημένα των άλλων. Γνωστότερες υπηρεσίες παροχής Κοινωνικών Αγαπημένων είναι οι delicious και diigo.

20 Θεματικά Κοινωνικά Δίκτυα
Είναι Κοινωνικά Δίκτυα που το περιεχόμενό τους εί­ναι συγκεκριμένο. Τέτοια δίκτυα είναι: το Youtube για βίντεο, τα Pinterest για φωτογραφίες Flickr για φωτογραφίες και το Myspace για μουσική.

21 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Χρήσης Κοινωνικών Δικτύων;
Με ένα Κοινωνικό Δίκτυο ένας χρήστης μπορεί: να επικοινωνήσει με πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων από όλο τον κό­σμο, σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους να αναζητήσει και να βρει πλη­ροφορίες από όλο τον κόσμο να συνεργαστεί, και να ανταλλάξει υλικό και από­ψεις να ψυχαγωγηθεί

22 Ποια τα μειονεκτήματα από τη χρήση τους
Υπερβολική Ενασχόληση. Διαμοιρασμός Προσωπικών Δεδομένων. Παραχώρηση Προσωπικών Δεδομένων. Εξαπάτηση και κλοπή ταυτότητας. Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός (Cyber-Bullying)


Κατέβασμα ppt "Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google