Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαίδευση και Διασκέδαση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαίδευση και Διασκέδαση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαίδευση και Διασκέδαση
1η Ομάδα! Εκπαίδευση και Διασκέδαση

2 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ . Εμείς η πρώτη ομάδα θα σας παρουσιάσουμε της εργασίες μας μέσα από το power point. Το θέμα μας είναι η εκπαίδευση και η διασκέδαση καθώς και το safe line. Οι πληροφορίες που θα σας δώσουμε είναι πολύτιμες καθώς όλοι μας σήμερα ασχολούμαστε κυρίως με το internet.

3 ΚΕΦΑΛΑΙΑ Τι είναι BLOG; Tι θα πρέπει να προσέχουμε ;
Πνευματική ιδιοκτησία Διασκέδαση Τι είναι τα online παιχνίδια ; Ποιά είναι τα online παιχνίδια ; SAFELINE

4 Τι είναι BLOG; •Η λέξη blog είναι η κουτσουρεμένη έκδοση της λέξης weblog, από το web που σημαίνει Παγκόσμιος Ιστός και log που σημαίνει καταχώριση.  Blogging ονομάζεται η διαδικασία δημιουργίας και φόρτωσης πληροφοριών σε ένα blog, ενώ ο δημιουργός λέγεται blogger. •Τα blogs ή ιστολόγια, όπως λέγονται στα Ελληνικά, είναι εικονικά σημειωματάρια που μπορούν να δημιουργηθούν και να δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο πολύ εύκολα από οποιονδήποτε, καθώς η δημιουργία τους δεν απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. 

5

6 Τι θα πρέπει να προσέχεις;
θα πρέπει να προσέχουμε τι δημοσιεύουμε! Η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων, φωτογραφιών αλλά και στοιχείων φίλων σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στο Διαδίκτυο μπορεί να τα δει. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, και κακόβουλοι άνθρωποι μπορούν απλά και χωρίς κόπο να μάθουν λεπτομέρειες για σένα, για τις συνήθειές σου, τα χόμπι σου, τις αγαπημένες ασχολίες σου κ.λπ.

7

8 Πνευματική ιδιοκτησία
Πνευματική ιδιοκτησία ή πνευματικά δικαιώματα ονομάζονται τα αποκλειστικά δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών στο έργο τους. Παραχωρούνται από τον νόμο για ορισμένο χρόνο για να απαγορεύσουν σε τρίτους τη χρήση των έργων χωρίς την άδεια του δημιουργού. Το πνευματικό δικαίωμα υφίσταται σε έργα λογοτεχνίας και τέχνης, όπως βιβλία, θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική αλλά και άλλες δημιουργίες όπως λογισμικό ή βάσεις δεδομένων (databases). Περιλαμβάνει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του έργου (περιουσιακό δικαίωμα) και το δικαίωμα της προστασίας του προσωπικού δεσμού του δημιουργού του προς αυτό (ηθικό δικαίωμα). Το πνευματικό δικαίωμα αποκτάται αυτοδικαίως χωρίς να απαιτείται αίτηση του δημιουργού ή καταχώριση του έργου σε κάποια υπηρεσία.

9

10 Διασκέδαση Μπορούμε να διασκεδάσουμε στο διαδίκτυο
Μπορούμε να διασκεδάσουμε στο διαδίκτυο με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα παίζοντας online παιχνίδια. Τι είναι τα online παιχνίδια; Τα online παιχνίδια είναι παιχνίδια που παίζονται στο διαδίκτυο μαζί με άλλους παίκτες ή αντιπάλους.

11

12 Ποιά είναι τα online παιχνίδια;(part 1)
ΛΕΞΟΠΑΙΧΝΙΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ Λεξομάνια Τάβλι Κυβόλεξο Σκάκι Φιδόλεξο Σκορ 4 Αναγραμματισμός Ναυμαχία Λεξοαναζητήσεις Παζλ Λεξοεναλλαγές Εξάγωνο

13

14 Ποιά είναι τα online παιχνίδια;(part 2)
Τα online παιχνίδια είναι τα.... ΚΑΡΤΟΠΑΙΧΝΙΔΑ ΜΥΑΛΟΥ Αγωνία Κουιζ Ξερή Ζωγράφισε το Μπιρίμπα ΚΑΖΙΝΟ Δηλωτή Πόκα Τichu Texas Holdem

15

16 SAFELINE(part 1) Αν συναντήσεις στο Διαδίκτυο σελίδες που σε κάνουν να νιώθεις άβολα, σε σοκάρουν ή σε προσβάλουν, μην διστάζεις! Μπορείς με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα να κάνεις μια καταγγελία στη Safeline. Μπορείς να επιλέξεις έναν από τους ακόλουθους τρόπους για να καταθέσεις μία καταγγελία προς τη Safeline.  Με SMS: Στείλε μήνυμα από το κινητό σου γράφοντας «Safeline», αφήνοντας κενό, εισάγoντας την καταγγελία και αποστέλλοντας στο54260. Ηλεκτρονική κατάθεση: Μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα ηλεκτρονικής κατάθεσης καταγγελίας.

17 SAFELINE(part 2) Ταχυδρομείο: Μπορείς να στείλεις γράμμα με την καταγγελία σου στην παρακάτω διεύθυνση: SafeNet, Στουρνάρη 63, Αθήνα. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Μπορείς να στείλεις στην παρακάτω ηλεκτρονική Τηλεφωνικά: Μπορείς να επικοινωνήσεις τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 16:00 στo τηλέφωνo

18 Day of safer internet Τρίτη 11 Φεβρουαρίου μέρα ασφαλές διαδικτύου!

19 AΡΙΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

20 ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ!


Κατέβασμα ppt "Εκπαίδευση και Διασκέδαση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google