Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
Τσεκ απ για ενήλικες που εργάζονται σε εκπαιδευτικούς χώρους (διορθώστε τις Facebook ρυθμίσεις σε 5 λεπτά) Οκτώβριος 2013

2 Ελέγξτε πως το προφίλ σας στο Facebook δείχνει στους άλλους
Στις ρυθμίσεις απορρήτου επιλέξτε Timeline and Tagging και δεξιά >> View as… 

3 Έχουμε δύο επιλογές: στην πρώτη περίπτωση απεικονίζεται πώς φαίνεται το προφίλ σας στους ανθρώπους που δεν σας έχουν ως φίλους σας στο Facebook, π.χ. μαθητές, γονείς, κλπ. Αξίζει να κυλίσετε το μενού προς τα κάτω, μέχρι όταν συμμετείχατε για πρώτη φορά στο Facebook, όπως κάποιες παλιές αναρτήσεις μπορεί να είναι ορατές, ειδικά αν έχετε λογαριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4 Review the personal information you are sharing
Επιστρέψτε στο timeline και επιλέξτε About

5 Επανεξετάστε κάθε τμήμα με τη σειρά, επιλέγοντας Edit
Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σε κάθε τμήμα έχουν οριστεί στους Φίλους ή Custom

6 Βεβαιωθείτε ότι η προσωπική και η επαγγελματική περσόνα σας δεν συνδέονται
Επιστρέψτε στο timeline, επιλέξτε About και κατόπιν Work and Education

7 Εάν ο τωρινός ή ο πρότερος χώρος εργασίας σας είναι διαθέσιμος, ενδεχομένως να θέλετε να τον καταργήσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή Edit. Σκεφτείτε προσεκτικά για το λόγο που θα θέλατε να γνωστοποιήσετε το χώρο εργασίας σας.

8 Εξετάστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν αναφέρονται οι μαθητές σας, οι γονείς ή το σχολείο. Εξετάστε τη λίστα των φίλων σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καμία σύνδεση με μαθητές ή γονείς. Εάν αυτό είναι αναπόφευκτο εξετάστε τη δημιουργία μιας λίστας για αυτούς έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στο τι μπορούν να βλέπουν.

9 Επιστρέψτε στο timeline και επιλέξτε Photos
Έτσι βλέπετε όλες τις εικόνες που είναι συνδεδεμένες στο Facebook. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που οι φίλοι σάς έχουν κάνει tag, όλες τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει και κάθε άλμπουμ που έχετε δημιουργήσει.

10 Επιλέξτε Albums Είστε σε θέση να δείτε όλα τα άλμπουμ σας. Το εικονίδιο δίπλα σε κάθε άλμπουμ δείχνει με ποιον το μοιράζεστε από κοινού. Βεβαιωθείτε ότι είναι όλα για τους φίλους ή custom. Το cover photos άλμπουμ είναι εξ ορισμού δημόσιο και δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε σκεφτείτε προσεκτικά τις εικόνες που ορίζετε ως φωτογραφίες εξωφύλλου σας.

11 Βεβαιωθείτε ότι μόνο οι φίλοι μπορούν να δημοσιεύουν στον τοίχο σας
Βεβαιωθείτε ότι μόνο οι φίλοι μπορούν να δημοσιεύουν στον τοίχο σας Επιλέξτε >> Privacy Settings >> Timeline and Tagging Βεβαιωθείτε ότι το Who can post on your timeline? είναι ορισμένο στους Friends.

12 Αποτρέψτε τους φίλους να σας κάνουν tagging σε “ενοχλητικές” φωτογραφίες ή δημοσιεύσεις
Επιλέξτε Privacy Settings >> Timeline and Tagging


Κατέβασμα ppt "Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google