«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
Advertisements

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
Επαμεινώντας Βουτσάς (1), Κωστής Μαγουλάς (2), Δημήτρης Τασιός (3)
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Αττική
Διαχείριση απορριμμάτων
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Πρόληψη – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση:
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
Υπ.Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΚΑΥΣΗ RDF ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
2o ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ FORUM: Σκοπός Δημήτριος Τασιός Πρόεδρος του FORUM Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Ποια είναι η επιστημονική και θεσμική αξιολόγηση και ιεράρχηση των διαφόρων μεθόδων διαχείρισης των ΑΣΑ; Γιώργος Αρβανίτης Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.
Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Υπεύθυνος Ανάπτυξης ZEOLOGIC AE
Οικιακή Κομποστοποίηση
Θεσμικό Πλαίσιο Διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων & Πετρελαϊκών Αποβλήτων – Καταλοίπων Βιομηχανικής Προέλευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος Μηχανολόγος.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Κίμων Χατζημπίρος Αν. Καθηγητής ΕΜΠ 2009.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ 2008/98/ΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Καθηγητής:
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Καθ. Μαρία Λοϊζίδου website: &
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
Φύση και άνθρωπος – έννοιες αλληλένδετες!. Τα εργοστάσια, είναι ο κυριότερος παράγοντας στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα διάφορα βιομηχανικά απόβλητα.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Υ. Α /1757/ Ε 103/2010 – Μέτρα, όροι και προγράμματα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Επαμεινώντας Βουτσάς (1), Κωστής Μαγουλάς (2), Δημήτρης Τασιός (3)
Τουρισμός: Διαχείριση ΑΣΑ & Ξενοδοχεία Μηδενικών Αποβλήτων
ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕΜ:
Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ΔιαχεΙριση απορριμμΑτων στην Ε.Ε - ΚΥπροΣ
Ιωάννα, Αγγελική, Ειρήνη
Από την θεωρία στην πράξη
Κάδοι ανακύκλωσης Σωτηρούλλα Κατσικίδη. Ο κάδος αυτός χρησιμοποιείται στην ανακύκλωση του πλαστικού π.χ. πλαστικά μπουκάλια.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ - Λέκτορας ΕΜΠ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»

Tα σκουπίδια μας………. Δεν είναι σκουπίδια!

Mαύρα στραγγίσματα από τη χωματερή της Φυλής

Χωματερή Σχιστού

Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ. Υ. Τ. Α. ) Φυλής Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Φυλής. Προστατευτικές μεμβράνες………

Υδαταγωγός Μόρνου Στο βάθος στη μέση περίπου του βουνού διακρίνεται σαν μία γραμμή. Δεξιά του δρόμου είναι ο Χ.Υ.Τ.Α. και οι εγκαταστάσεις καύσης τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων. Αριστερά του δρόμου είναι οι αποθήκες της Δ.Ε.Η. με παλιούς μετασχηματιστές με ΚΛΟΦΕΝ (υγρό επικίνδυνα τοξικό).

Κοντά στις εγκαταστάσεις της Φυλής ο υδαταγωγός του Μόρνου (η γραμμή που διακρίνεται στη μέση του λόφου), ανοιχτός σε αρκετά σημεία! Εκτός από τις αποθήκες της ΔΕΗ με το ΚΛΟΦΕΝ, τον Χ.Υ.Τ.Α., το εργοστάσιο καύσης τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων, στη γύρω περιοχή οι ρομά καίνε καλώδια για να πάρουν το χαλκό. Όλες αυτές οι δραστηριότητες παράγουν διοξίνες, ουσίες καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες, σε απόσταση αναπνοής από τον υδαταγωγό……..

Νόμος πλαίσιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 98/2008/ΕΚ για τα απόβλητα Ιεράρχηση Πρόληψη Προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση Ανακύκλωση Αλλου είδους ανάκτηση (π.χ. ενεργειακή) Διάθεση

Μέση σύσταση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Διαχείριση Μέση σύσταση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Διαχείριση Το 87 – 90 % είναι: Οργανικά, Χαρτί, Διαλογή στην πηγή Γυαλί, Ξεχωριστοί κάδοι Πλαστικά, Μέταλλα Κομποστοποίηση , Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση  

Αποκεντρωμένη Διαχείριση σε επίπεδο Δήμου Αποκεντρωμένη Διαχείριση σε επίπεδο Δήμου Το υπόλοιπο 10-13% οδηγείται σε Μονάδα επεξεργασίας που εξυπηρετεί ένα Δήμο ή όμορους Δήμους Μηχανική διαλογή Εξαγωγή Βιοαέριου Παραγωγή Κομπόστ ή Παραγωγή Ενέργειας Υπόλοιπο για ταφή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Λιγότερο από 5%

Υποχρεώσεις δημοτών Υποχρεώσεις Δήμου Διαλογή του κάθε είδους ξεχωριστά Χρήση κάθε κάδου ΜΟΝΟ για το υλικό που προορίζεται Κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων Υποχρεώσεις Δήμου Τοποθέτηση διαφορετικών κάδων για το κάθε υλικό Πολλά σημεία συλλογής - γρήγορη και εύκολη πρόσβαση Χωριστό δίκτυο συλλογής Συχνό άδειασμα των κάδων Μικρή μονάδα επεξεργασίας των υπολοίπων απορριμμάτων

Τα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια ! Τα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια ! Είναι: Προϊόντα Υποπροϊόντα Πρώτες ύλες Είναι χρήσιμα……