ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ DEA ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΘ ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ E-MAIL: gzee11@otenet.gr ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Advertisements

Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Αργύρη Παναγιώτα , Μαθηματικός
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Αναλυτικό Πρόγραμμα για την Πληροφορική στα Πλαίσια της Πιλοτικής Φάσης Εφαρμογής Ολοήμερου Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου για τη σχολική χρονιά
πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης / Μαρία Κουτάτζη.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Α’ Λυκείου | Υπ. Καθηγητής: Μαραγκός Ι.Γεώργιος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ DEA ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΘ ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Ομάδα Β΄ Βοζίκης Χρίστος Γαϊτάνας Παναγιώτης Γεωργοπούλου Βαρβάρα
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Ο Ισαάκ Νεύτων Και η θρησκευτικότητα Στο έργο του.
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.
Σενάριο.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
Ανδρέου Μπέττυ Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006.
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
Δ΄ Ομάδα Μήδεια Ευριπίδη- Μήδεια Παζολίνι Καλαμαρά Ρέα Ματαράγκα Χριστίνα Κάβουρα Σωτηρία Πούλιου Ελένη Ζάχου Μαρία.
Νέο Λύκειο / μέθοδος Project
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ Τάξης «Κινηματογράφος: Τέχνη και Τεχνική» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαραντέα Μαρίνα ΠΕ19.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Πληροφορίες – οδηγίες για το μάθημα: Διδακτική της Γεωλογίας Διδάσκοντες: Α. Χατζηπέτρος– Δ. Κωστόπουλος Κ. Μακρή.
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ Α. Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ E- MAIL :
Έρση Καλαϊτζάκη 1 ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων Χανιά 8/12/2014.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας.
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Οι σκοποί της Αγωγής. Αγωγή α) Σύνολο από σκόπιμες, προγραμματισμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και επιδράσεις (β) Διαδικασίες και επιδράσεις του ευρύτερου.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης / Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΒΑΜΒΟΥΡΗ Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Δράμας
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Ησαΐας Ο προφήτης του Εμμανουηλ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Δειγµατική διδακτική προσέγγιση του λογισµικού "Όψεις της Θρησκείας"
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Ερωτηματολόγιο 278 μαθητές Β και Γ Λυκείου (Απρίλιος – Μάιος 2018)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ DEA ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΘ ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ E-MAIL: gzee11@otenet.gr ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  E-mail: mail@lyk-peir-mytil.les.sch.gr

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Αναζητώντας τεχνητούς παραδείσους Απόπειρες ερμηνείας του κακού στο σύγχρονο κόσμο 1η ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ Διδακτικές ώρες: 6

Προσδιορίζοντας την έννοια του κακού Ο Δικηγόρος Άμετρος πλούτος του Διαβόλου Προσδιορίζοντας την έννοια του κακού, στην όλο και περισσότερο αυξημένη ροπή του ανθρώπου προς τον άμετρο πλούτο

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ / THE DEVIL’S ADVOCATE Αγνοώντας τις συμβουλές της μητέρας του, που ισχυρίζεται πως η Νέα Υόρκη είναι «ο τόπος όπου κατοικούν δαίμονες», ο νεαρός φιλόδοξος δικηγόρος Κέβιν Λόμαξ εγκαθίσταται εκεί μαζί με τη σύζυγό του Μέρι Αν. Το μέλλον του σ’ αυτή την επιβλητική μεγαλούπολη φαίνεται ευοίωνο καθώς σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ο Κέβιν προσλαμβάνεται σε μια νομική εταιρία στο Μανχάταν, την οποία διευθύνει ο πανίσχυρος Τζον Μίλτον. Όλα βαίνουν καλώς καθώς ο τελευταίος, αναγνωρίζοντας τα προσόντα του Κέβιν, του προσφέρει αμοιβή 400 δολαρίων την ώρα ενώ το νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν. Σύντομα όμως η Μέρι Αν, παραμελημένη από τον Κέβιν, που φαίνεται να είναι απορροφημένος από τη δουλειά του και να ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές του «μέντορά» του, αισθάνεται επιφυλακτική απέναντι στον καινούριο τρόπο ζωής τους. Τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή όταν ο Κέβιν ανακαλύψει τα σκοτεινά σχέδια του Μίλτον, που φαίνεται να μην είναι άλλος από τον... Σατανά!

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ Οι έννοιες του καλού και του κακού δεν υπάρχουν μόνο ως ιδέα, αλλά αντικατοπτρίζονται σε δύο πρόσωπα. Και αυτά τα πρόσωπα δεν είναι μόνον ο Χριστός και ο Αντίχριστος. Αυτά τα δύο πρόσωπα μοιάζουν πολύ σ’ εμάς, έχουν εκείνες τις φιγούρες που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν στο σημερινό σύστημα τα δύο προαναφερόμενα πρόσωπα. Η ταινία είναι βασισμένη σ’ ένα φιλοσοφημένο υπόβαθρο σχετικά με τον ίδιο τον άνθρωπο, και στηριγμένη στο μοτίβο κατά πόσο οι επιλογές του μπορούν να καθορίσουν το ρόλο του στο κοινωνικοπολιτικό και κυρίως, στο ανθρώπινα ηθικό ή ανήθικο σύστημα. Τόσο ο «Θεός» όσο και ο «Διάβολος» υπακούν σ’ έναν κώδικα αξιών. Όσο αντίθετοι κι αν είναι, όσο παράλογοι και αν φαίνονται καμιά φορά, υπάρχουν και ο καθένας τους περικλείει τα στοιχεία εκείνα που σε αναγκάζουν να επιλέξεις. Θες να είσαι καλός και ενάρετος αλλά με λίγα και καλά, ή να πουλήσεις την ψυχή σου ζώντας πλουσιοπάροχα; «Ζωή» - «Θανατίλα»  http://kafsokaliva.blogspot.gr/2012/03/blog-post_16.html

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Φύλλο Εργασίας

Δημήτριος Κουμπάς, Ευστράτιος Βούλγαρης, Γαρουφαλάνθη Πουργιάζου, Γεώργιος Μιχαήλ. Νέστορας Κυρβουγιούκης, Ειρηνάνθη Λαμπούση, Ελένη – Μαρία Μαυρομάτη. Εφραίμ Βουλμές, Σοφία Καλλιγαρίδου, Ραλλού Καραγιώργη, Στυλιανός Σίμος. Βασίλειος Σκαλοχωρίτης, Ραφαέλα Σκαλοχωρίτη, Παναγιώτης Ματζουράνης, Σωτηρία Τσακανιά. ΟΜΑΔΕΣ

ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Τι είναι το κακό; Ποια η σχέση κακού και ηθικής; ΥΠΟΟΜΑΔΑ Α΄ Πως παρουσιάζεται το κακό στον κινηματογράφο; Κακό και διάβολος στην ταινία: Ο Δικηγόρος του Διαβόλου. ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β΄ Πως ορίζει ο σκηνοθέτης την έννοια του διαβόλου και πως την παρουσιάζει στη συγκεκριμένη ταινία; ΥΠΟΟΜΑΔΑ Γ΄ Μελετώντας μια κριτική της ταινίας: Ο Δικηγόρος του Διαβόλου με θεολογική ματιά. ΥΠΟΟΜΑΔΑ Δ΄

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 / ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  Διαβάζοντας προσεκτικά αποσπάσματα από την προτεινόμενη βιβλιογραφία να καταγράψετε τον προβληματισμό σας για την έννοια του κακού και, πώς αυτό αντανακλά στις επιδιώξεις του ανθρώπου για τεχνητούς παραδείσους στη ζωή του.  Επιπλέον, με βάση πάντα την ταινία, πώς νομίζετε ότι ο σκηνοθέτης ορίζει την έννοια του διαβόλου και πώς την ταυτίζει με την έννοια του κακού;  Να συσχετίσετε σκηνές της ταινίας με απόψεις των συγγραφέων.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ PROJECT Μολονότι ο αρχικός σχεδιασμός της ερευνητικής εργασίας περιλάμβανε την παρουσίαση τριών ταινιών, δεν καταφέραμε να τις δούμε όλες. Είδαμε μόνο δύο: τον Δικηγόρο του Διαβόλου και Το Κύμα. Και τις δύο ταινίες τις αναλύσαμε αναλύσαμε, τις ερμηνεύσαμε, διαβάσαμε γι’ αυτές κριτικές και τις συσχετίσαμε με κείμενα θεολογικού προβληματισμού. Μολονότι στην πορεία του μαθήματος, υπήρξαν στιγμές αδυναμίας συνεργασίας μελών των ομάδων, κατανοήσαμε ότι η τέχνη του κινηματογράφου άριστα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διδασκόμενα μαθήματα , όπως είναι και τα Θρησκευτικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΧΡ., Το αίνιγμα του κακού, (2009), Ίκαρος, Αθήνα, 15-22. ΣΥΝΑΞΗ, τχ. 94 (Απρίλιος – Ιούνιος 2005), σσ. 3-96, [συλλογή άρθρων για το κακό], 4-12. STANFORD PETER, (2008), Η βιογραφία του διαβόλου, μτφρ. Σοφία Λειβαδοπούλου, Αθήνα, Αρχέτυπο, 308-316.

ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ Ελεύθερες σκέψεις Συνεργασία Πρωτοβουλία