Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: 2012-13 Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: 2012-13 Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: 2012-13 Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο. Τίτλος διδακτικής ενότητας: Στο δρόμο με το Σωτήρη Καθηγητής: Δρ. Δημήτριος Βλαχόπουλος Φοιτήτριες: Παναγιώτα Ηλία F20091535 Μαρία Κυριακίδου S20101219 Μαριλένα Ζένιου F20092075 18/12/2012

2

3  Επιλέξαμε αυτό το θέμα, γιατί είναι αρκετά ενδιαφέρον και ελκυστικό για τα παιδιά, αλλά και για όλο τον κόσμο. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους μαθητές, για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στους δρόμους.

4 Η τεχνολογία είναι μια μορφή οργανωμένης γνώσης, η οποία εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς. Επίσης, είναι παράγωγο της ανθρώπινης προσπάθειας, όπου επιλύει προβλήματα και διευκολύνει τη διαβίωση και την συμβίωση με άλλους ανθρώπους.

5 Η τεχνολογία που επιλέξαμε για την αφόρμηση μας είναι το PowerPoint και πιο συγκεκριμένα ένα βίντεο από το YouTube. Θεωρήσαμε σημαντική τη χρήση του βίντεο γιατί καθηλώνει όλους τους μαθητές με ένα ευχάριστο τρόπο.

6 Με τη θεματική ενότητα που ετοιμάσαμε θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε στους μαθητές προβληματισμούς, αισθήματα υπευθυνότητας, ευαισθησίας και υποχρέωσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

7 Η προστιθέμενη αξία που θα κερδίσουν τα παιδιά είναι κυρίως στην κοινωνική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξη, όπου τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, γίνονται αυτόνομα, αρχίζουν να μαθαίνουν κανόνες για την ασφάλεια της ζωής τους. Ακολούθως στην κινητική τους ανάπτυξη αναπτύσσουν τους λεπτούς χειρισμούς, πώς να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών, τα σήματα τροχαίας κτλ.

8  Ημερ.:18/12/2012  Τάξη: Δ’  Διδ. Περίοδοι: 3 η – 4 η  Αρ. μαθητών: 19  Ενότητα: 5 Κεφάλαιο: Ασφαλώς κυκλοφορώ. Τίτλος μαθήματος: Στο δρόμο με το Σωτήρη.  Σημεία έμφασης:  Κειμενικό είδος: Ενημερωτικό κείμενο,  Γραμματικό Φαινόμενο: Εγκλίσεις: Οριστική – Υποτακτική - Προστακτική,  Γενικό Θέμα: Στο δρόμο με το Σωτήρη (Κ.Ο.Κ),  Σκοπός/Δεξιότητες: Τα παιδιά να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  Οργάνωση τάξης: Τα παιδιά εργάζονται άλλοτε ατομικά άλλοτε ανά δύο (με τον/την διπλανό/ή τους), ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.

9  Η δασκάλα λέει στους μαθητές ότι θα προβάλει ένα βίντεο από το YouTube και θέλει να το παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά, γιατί θα ακολουθήσουν ερωτήσεις πάνω στο περιεχόμενο του βίντεο.  Το βίντεο ακολουθεί…

10

11  Στη συνέχεια υποβάλλει τις εξής ερωτήσεις: 1) Τι έχετε παρακολουθήσει στο βίντεο; 2)Ποιο είναι το θέμα του βίντεο; 3) Ποια μηνύματα θέλουν οι πρωταγωνιστές να μας μεταδώσουν;  Ακολούθως θα γράψει τον τίτλο του κειμένου στον πίνακα: Στο δρόμο με το Σωτήρη. Ρωτάει τους μαθητές «Πείτε πως ένα από τα παιδιά ονομάζεται Σωτήρης. Ποιες πληροφορίες θέλει να μας δώσει ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε το βίντεο με το κείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε; Γιατί λέτε να έχει το όνομα Σωτήρης;  Θα αναμένει από τους μαθητές να απαντήσουν στις ερωτήσεις αφού έχουν παρακολουθήσει προσεκτικά το βίντεο.

12  Πακέτο σημειώσεων του μαθήματος  Σημειώσεις PowerPoint του μαθήματος  http://www.moec.gov.cy/  Παραμύθια: Πρόσεχε στο δρόμο Καλώς τον Κύριο ΚΟΚ.

13 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!


Κατέβασμα ppt "EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: 2012-13 Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google