Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση σχετικά με άμεσα μηνύματα και παρουσία.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
PROJECT 6: “ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK”
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση σχετικά με ήχο και βίντεο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Λειτουργικό Σύστημα Ios
Μια παρουσίαση από τον Άνθη Ιωάννη
TI EINAI;  κλασικό λογισμικό οπτικοποίησης-γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Διαδίκτυο.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 6: Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (Γ. Π. Ε
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Ρύθμιση της συσκευής βίντεο Για να κάνετε κοινή χρήση του βίντεό σας χρειάζεστε μια κάμερα. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε κάμερα για να δείτε τα βίντεο άλλων.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Οι συσκευές του υπολογιστή
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Χρήση στοιχείων ελέγχου κλήσης ήχου Αφήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί τηλεφώνου/μικροφώνου για να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου: Για να θέσετε.
Και θα σας παρουσιάσουμε μια εργασία για τα κινητά του 2012!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Πολυμέσα Δίκτυα Σχ. Ετος ΤΜΗΜΑ : Γ7 ΕΠΙΛΟΓΗΣ 10/11/2005 Χατζηκυριάκος Μάνος Σδράκας Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Θοδωρής.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
KINHTO.
Ιωάννα Κομνηνού. Η επικοινωνία άλλοτε και τώρα…  Κάποτε γράφαμε γράμματα…  Τώρα…
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: WINDOWS XP ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Κάντε τις συναντήσεις ουσιαστικές
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Συμβουλές για ασφάλεια στο SNAPCHAT
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.11: Πρωτόκολλα εφαρμογής
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
Β Τι είναι οι εφαρμογές διαδραστικής επικοινωνίας και τι είναι κοινωνικό δίκτυο Στόχοι.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την επικοινωνία
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Τα θετικά του διαδικτύου
Εργαλεία μάθησης Ομαδική εργασία φοιτητών ΠΤΝ
Προσφορά προς τα μέλη του Ιατρικού συλλόγου Πυργου
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην Πληροφορική Από τους μαθητές: Γιώργο Γκρέγκορυ Νίκο Βρεττό

To Skype κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003, σχεδιασμένο από προγραμματιστές τους Εσθονούς Ahti Heinla, Priit Kasesalu, και Jaan Τallinn, ο οποίος είχε επίσης αναπτύξει αρχικά το Kazaa. Εξελίχθηκε από τότε σε μια πλατφόρμα με πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες και αγοράστηκε από τη Microsoft το 2011 για 8,5 δισ. δολάρια. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με φίλους και συναδέλφους φωνητικά χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο, οπτικά, χρησιμοποιώντας μια κάμερα, καθώς και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μέσω του Διαδικτύου. Οι τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να διατεθούν στους δικαιούχους για τα παραδοσιακά τηλεφωνικά δίκτυα. Κλήσεις σε άλλους χρήστες εντός της υπηρεσίας Skype είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα και κινητά τηλέφωνα χρεώνονται μέσω χρέωσης με βάση το σύστημα του λογαριασμού χρήστη. Το Skype έχει γίνει επίσης δημοφιλές για πρόσθετες λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς αρχείων, καθώς και τηλεδιάσκεψης.

Το Skype είχε 663 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες το Το δίκτυο λειτουργεί από τη Microsoft, η οποία έχει την έδρα του Skype στο Λουξεμβούργο. Οι περισσότεροι από την ομάδα ανάπτυξης και το 44% του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου βρίσκονται στο Tallinn και Tartu, στην Εσθονία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες VoIP, το Skype είναι ένα υβριδικό peer-to-peer και client-server του συστήματος. Κάνει χρήση της επεξεργασίας υπόβαθρο σε υπολογιστές που τρέχουν το λογισμικό Skype. Αρχικό προτεινόμενο όνομα της Skype (Sky Peer-to-Peer) αντανακλά αυτό το γεγονός.

Πριν κάποιος αρχίσει να χρησιμοποιεί το Skype πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό με κάποια βασικά στοιχεία. Στη συνέχεια πρέπει να συνδεθεί με το λογαριάσμο που δημιούργησε.

Κατά την πρώτη σύνδεση κάποιος θα έχει μόνο μία επαφή. Αυτή η επαφή θα τον βοηθήσει να καταλάβει αν το μικρόφωνο είναι συνδεδεμένο σωστά, πατώντας το πλήκτρο ‘Κλήση’.

Μετά από κάθε κλήση ή συνομιλία αποθηκεύεται ιστορικό για το συγκεκριμένο άτομο, με τις ανάλογες πληροφορίες (απαντήθηκε, δεν απαντήθηκε κ.τ.λ.).

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προσθέσει νέες επαφές με τις οποίες θα μπορεί να συνομιλεί ελεύθερα σε όποια χώρα ή μέρος θέλει χώρις χρέωση, αρκεί να ύπαρχει μια καλή σύνδεση στο internet και από τον πομπό και από τον δέκτη. Ο χρήστης οποίες επαφές κάνει προσθήκη και αυτές δεχτούν, έχει την δυνατότητα να τους κάνει κλήση, εφόσον αυτές είναι συνδεδεμένες. Μία επαφή μπορεί να είναι: Συνδεδεμένη, Απομακρισμένη, Μην ενοχλείσετε, Αόρατη και Μη Συνδεδεμένη.

Εφόσον ο χρήστης αποκτήσει επαφές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις ταξινομήσει και να τις κατατάξει σε λίστες της αρέσκειας του. Μπορεί να ομαδοποιήσει κάποιες επαφές και να είναι πιο εύκολες για μελοντική χρήση.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει όσες κλήσεις θέλει, όση ώρα θέλει. Δωρεάν. Για να γίνει κλήση πρέπει και τα δύο άτομα να δεχτούν. Ο χρόνος ομιλίας αναγράφεται στο κάτω μέρος της φωτογραφίας του συνομηλιτή. Μία συνομιλία μπορεί να υποστηρίξει έως και 16 άτομα. Μια συνομιλία μπορεί να έχει εικόνα και ήχο ή μόνο ήχο.

Έτσι είναι η εικόνα όταν συνομιλείς με μικρόφωνο.

Η έκδοση του Skype για τα Windows 8 έχει το εικονίδιο εκκίνησης προγράμματος στο μενού Έναρξη

Οι διαφορές μεταξύ της κανονικής έκδοσης του Skype και της έκδοσης για τα Windows 8 δεν είναι μεγάλες και όλοι οι φίλοι κάποιου μπορούν να βρεθούν από όποιο και από τα δύο λογισμικά χρησιμοποιείται. Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι στις ρυθμίσεις του μικροφώνου και των ηχείων/ακουστικών.

Πρέπει αρχικά να σύρεις το ποντίκι στην πάνω δεξιά γωνία για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία.

Στη συνέχεια κάνεις κλικ στο εικονίδιο Επιλογές

Μετά αποφασίζεις εσύ για τις βασικές ρυθμήσεις του Skype. 1.Επιλέγεις ποιά θα είναι η συσκευή ομιλίας. 2.Επιλέγεις απο ποιά συσκευή θα παράγεται ο ήχος που θα ακούς. 3.Επιλέγεις την κάμερα που θα χρησιμοποιείς (αν υπάρχει). 4.Επιλέγεις αν θές να λαμβάνεις κλίσεις βίντεο. 5.Επιλέγεις ποιός θα μπορεί να σου στείλει κλίση για συνομιλία. 6.Επιλέγεις ποιός θα μπορεί να σου στείλει γραπτό/άμεσο μύνημα. 7.Το χρησιμοποιείς για να καθαρίσει το ιστορικό συνομιλιών σου. 8.Επιλέγεις αν θες να απαντάς αυτόματα στις κλίσεις ή αν θα απαντάς με την θέλησή σου. Επιλέγεις σε ποιά χώρα θες να σε βλέπουν οι φίλοι σου.

Η εφαρμογή Skype έχει βγει για τις παρακάτω συσκευές και λειτουργικά συστήματα: (Android)(Windows)(Linux) {iOS (Apple)} {Mac (Apple)}

Για να λειτουργήσει το Skype στο Android πρέπει να υπάρχει μια καλή και σταθερή σύνδεση Wi-Fi.

To Skype χρησιμοποιήται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών από όλο το κόσμο για την καθημερινή τους επικοινωνία για διάφορους λόγους όπως εργασιακούς και ψυχαγωγικούς.

Αυτή η εργασία πραγματοποιήθηκε με την χρήση της εφαρμογής Skype με την λειτουργία τηλεδιάσκεψης. Πηγές: Wikipedia (Βικιπέδια) Οι Γνώσεις μας Google images (φωτογραφίες)