Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα θετικά του διαδικτύου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα θετικά του διαδικτύου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα θετικά του διαδικτύου
ΤΜΗΜΑ Β3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

2 Περιεχόμενα Τι είναι διαδίκτυο Επικοινωνία Ψυχαγωγία Εκπαίδευση
Άμεση ενημέρωση Τράπεζες

3 Εισαγωγή Η λέξη Διαδίκτυο προέρχεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων και αναφέρεται σε ένα σύνολο υπολογιστών και δικτύων που συνδέονται μεταξύ τους σε ένα παγκόσμιο δίκτυο έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται πληροφορίες. Στα Αγγλικά η λέξη Internet προέρχεται από τις λέξεις International Network που σημαίνει Διεθνές Δίκτυο Υπολογιστών.

4 Μέσω του Διαδικτύου μπορούμε:
Να στείλουμε  ή να λάβουμε μηνύματα ανά πάσα στιγμή, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Να ανταλλάξουμε μεγάλα αρχεία ηλεκτρονικής μορφής. Να αναζητήσουμε πληροφορίες και υλικό στην τεράστια διεθνή εγκυκλοπαίδεια, με κείμενα, εικόνες, ήχους και βίντεο που έχει δημιουργηθεί στο παγκόσμιο ιστό. Να συζητήσουμε γραπτά, (σύγχρονα ή όχι) με πλήθος άλλων ανθρώπων αναφορικά με κάποιο θέμα κοινού ενδιαφέροντος ( μέσω “ Chat ” και “Forum” αντίστοιχα). Να έχουμε οπτική επαφή και ηχητική επικοινωνία με συνομιλητές, δυνατότητα που επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη, τα σεμινάρια αλλά και τα μαθήματα από απόσταση. Να δημιουργήσουμε νέες καταστάσεις μάθησης. Να τροποποιήσουμε τις συνθήκες απόκτησης βασικών ικανοτήτων (αναζήτηση κειμένων, πληροφοριών, επικοινωνία).

5 Γενικότερα… Οι υπηρεσίες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι:
Η υπηρεσία του Παγκόσμιου Ιστού Η υπηρεσία του Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Η υπηρεσία Μεταφοράς αρχείων   Εκτέλεση προγραμμάτων σε άλλους υπολογιστές Η υπηρεσία συζητήσεων Υπηρεσία Αναζήτησης πληροφοριών

6

7 Πλεονεκτήματα Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.
Αποτελεί τον κυριότερο παροχέα πληροφοριών όπου μπορείς να βρείς οποιαδήποτε πληροφορία. Ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε θέλει ανεξαρτήτως αποστάσεως. Είναι προσιτό σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους αφού είναι σχετικά φθηνό μέσο. Έχει πρακτική εφαρμογή σε πολλούς τομείς, ακόμη και στην εκπαίδευση. Στο διαδίκτυο νιώθεις ελεύθερος καθώς μπορείς ελεύθερα να εκφράσεις τις αποψείς σου. Βοηθάει στην μείωση της γραφειοκρατίας αλλα και σε διάφορες υποχρεώσεις στον δημόσιο τομέα. (πχ. πληρωμή λογαριασμών)

8 Επικοινωνία Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου έχει γίνει πλέον ένας πολύ εύκολος τρόπος να συνομιλεί ο καθένας μας με κάποιον που μένει μακριά από το μέρος που ζούμε, δωρεάν, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό για την καθημερινή μας ζωή.

9 Ψυχαγωγία Η ψυχαγωγία μέσω Internet την εποχή μας είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος ψυχαγωγίας, για όλες τις ηλικίες. Μπορεί κάποιος να δει βίντεο με ότι θέμα αυτός επιλέξει ή ακόμα και να παίξει παιχνίδια.

10 Εκπαίδευση Το Ιnternet μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή μεγάλου όγκου εκπαιδευτικού υλικού και δεδομένων επίσης μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες σε πολλά μέρη του κόσμου σε πολύ γρήγορο χρόνο.

11 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Όλοι έχουμε βρεθεί σε μία θέση όπου χρειαζόταν να περιμένουμε χωρίς να έχουμε κάτι να κάνουμε. Έτσι με την βοήθεια του ίντερνετ μπορούμε να περνάμε αυτή την ώρα διασκεδάζοντας είτε παίζοντας κάποιο παιχνίδι, είτε παρακολουθώντας κάποιο βίντεο. Ακόμα μπορούμε να δούμε online σειρές και ταινίες που δεν προλάβαμε στην τηλεόραση ή που δεν προβάλλονται στην χώρα μας.

12 ONLINE SHOPING Βρεθήκατε ποτέ σε μια θέση που έπρεπε να βγείτε έξω και να αγοράσετε κάτι αλλά δεν ήταν στη διάθεση σας ή δεν είχατε το χρόνο να βγείτε έξω και να το πάρετε; Αν, ναι το ίντερνετ στις μέρες μας σου επιτρέπει να αγοράσεις ένα αντικείμενο από οπουδήποτε στον κόσμο, απ΄την γειτονιά σου μέχρι και από μια άλλη χώρα , ακόμα κι από άλλη ήπειρο.

13 Άμεση ενημέρωση Μέσω του διαδικτύου, στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο για όλους να μαθαίνουμε σύντομα και δωρεάν ό,τι είδους πληροφορία χρειαζόμαστε, και έτσι ενημερωνόμαστε γρηγορά και με απόλυτη ασφάλεια.

14 E-BANKING Επιπλέον, το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες, που προσφέρουν την πιθανότητα να κάνουν συναλλαγές γρήγορα και ακίνδυνα. Προσφέρουν επίσης μια ισχυρή πηγή για αγορές και ευκολία να παραδώσει τα προϊόντα μας κατ' ευθείαν στο σπίτι μας. Επιπλέον, η διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου έχει ανοίξει νέους τομείς εργασιών σε όλες τις χώρες και έχει επεκτείνει τις διαθεσιμότητες εργασίας από το σπίτι. Δηλαδή μπορεί ένας τραπεζίτης να δουλεύει για μια τράπεζα η οποία βρίσκεται στην Αμερική και ο άνθρωπος να ζει στην Ελλάδα και με την βοήθεια του διαδικτύου στέλνονται.

15 SOCIAL MEDIA Η μεγαλύτερη χρήση του ίντερνετ όπως ήδη γνωρίζουμε γίνεται μέσω των social media. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι πλέον έχουμε τουλάχιστον έναν λογαριασμό σε σάϊτ κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούμε πλέον να επικοινωνούμε με όποιον θέλουμε όχι μόνο με μηνύματα αλλά και μέσω κλίσης ακόμα και video chat σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμούμε. Αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ όσον αφορά τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους είτε φίλους είτε συγγενείς που δεν έχουμε την δυνατότητα να τους βλέπουμε και να τους μιλάμε σε καθημερινή βάση. Επίσης μπορούμε να μοιραζόμαστε με όλον τον κόσμο ευχάριστες στιγμές και φωτογραφίες από την ζωή μας. Τέλος μέσω των social media μπορούμε να γνωρίσουμε νέα άτομα και να κάνουμε νέους φίλους.

16 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο σχεδιασμός Ιστού, ο τεχνικός υπολογιστών και ο προγραμματιστής, είναι μεταξύ πολλών που βρίσκονται στη μέγιστη ζήτησή τους για τους εργοδότες. Σχεδόν κάθε επιχείρηση σήμερα, πρέπει να έχει έναν ιστιοχώρο που προωθεί τα προϊόντα και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του ότι οι σχεδιαστές Ιστού είναι μεταξύ των ο πιο ιδιαίτερα ζητούμενων επαγγελματιών που απαιτούνται. Επιπλέον, οι σύμβουλοι, οι πωλητές, οι έμποροι και όλα τα είδη των επαγγελματιών απαιτούνται για να προαγάγουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους μέσω του ΔιαδικτύουΟι νοικοκυρές, μητέρες και με ειδικές ανάγκες άτομα, μπορούν τώρα να έχουν μια πιθανότητα να εργαστούν από το σπίτι τους και να κερδίσουν τα χρήματα που ειδάλλως θα ήταν δύσκολο να ληφθούν.

17 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Το διαθέσιμο υλικό, τα προγράμματα, οι ιστιοχώροι και άλλες υπηρεσίες του Διαδικτύου πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ξεσηκώνοντας την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Οι χρήσεις της αυξάνονται υπερβολικά και θα ήταν αδύνατο να περιγραφούν όλα σε μία παράγραφο.  Η σημαντικότερη πτυχή της εξέλιξης του Διαδικτύου εντούτοις, είναι ότι η εκθετική αύξησή της επιτρέπει να διευκολύνει και να μετασχηματίσει τη ζωή των ανθρώπων για να αυξήσει τη γνώση τους.   

18 Πηγές http://gym-peram.reth.sch.gr/safeinternet.htm

19 ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "Τα θετικά του διαδικτύου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google