Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

2 Ενεργοποίηση και αρχικοποίηση συσκευής Android
Περιεχόμενα κουτιού Ενεργοποίηση Αρχικές ρυθμίσεις Λογαριασμός Google Εξοικείωση με το περιβάλλον Εγκατάσταση εφαρμογών

3 Αρχικά, κατά την παραλαβή της συσκευής, το κουτί πιθανότατα πέρα από την συσκευή θα περιέχει κάποια ή όλα από τα παρακάτω. Στο εγχειρίδιο χρήσης θα περιέχονται οδηγίες που αφορούν στην φόρτιση, την λειτουργία αλλά και την συνδεσιμότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Ανάλογα με τον τύπο της συσκευής και τον κατασκευαστή τα περιεχόμενα του κουτιού διαφέρουν. Αντίστοιχα, διαφέρουν και οι επιλογές και οι θέσεις των μενού ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού Android που έχει εγκατασταθεί. Φορτιστή: είτε ενιαίος με τον μετασχηματιστή είτε μεμονωμένα ο μετασχηματιστής και το καλώδιο micro USB. Καλώδιο micro USB: που χρησιμοποιείται για την φόρτιση και την σύνδεση του tablet με άλλες συσκευές (π.χ. laptop) Ακουστικά: για ακρόαση μουσικής και συνομιλιών. Λειτουργούν επίσης ως κεραία για το ραδιόφωνο Γραφίδα, θήκη και άλλα αξεσουάρ

4 Οι περισσότερες συσκευές τύπου tablet έχουν τα παρακάτω κουμπιά στο πλαίσιο της συσκευής που αντιστοιχούν σε λειτουργίες (απ)ενεργοποίησης, (ξε)κλειδώματος και ρύθμισης ηχητικής έντασης. Το κουμπί της ενεργοποίησης συνοδεύεται από το ακόλουθο σύμβολο. Οι λειτουργίες του αντιστοιχούν σε: σύντομο πάτημα κλειδώνει την συσκευή όταν είναι ξεκλείδωτη και το αντίστροφο. Το ξεκλείδωμα της συσκευής, ανάλογα με τις ρυθμίσεις, συνοδεύεται και από σάρωση προς το σύμβολο της ανοιχτής κλειδαριάς. παρατεταμένο πάτημα εμφανίζει το μενού με πολλαπλές επιλογές που αφορούν συνήθως σε απενεργοποίηση, επανεκκίνηση, λειτουργία πτήσης και σίγαση παρατεταμένο πάτημα μεγαλύτερης διάρκειας απενεργοποιεί άμεσα την συσκευή (hard shutdown) Τα κουμπιά με τα σύμβολα + και – αντιστοιχούν στην ρύθμιση της έντασης του ήχου αλλά επιτελούν και άλλες λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή.

5 Επιλογή γλώσσας: Μετακινηθείτε ολισθαίνοντας το μενού ώστε να επιλέξετε την γλώσσα διεπαφής που επιθυμείτε.

6 Ρυθμίστε το λογαριασμό Google: Εάν έχετε λογαριασμό Google, αγγίξτε Ρύθμιση τώρα και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν όχι μπορείτε να δημιουργήσετε τώρα.

7 Έχετε τις επιλογές να δημιουργήσετε τώρα λογαριασμό Google ή να παραλείψετε το βήμα αυτό. Συνίσταται έντονα να δημιουργήσετε λογαριασμό Google αν δεν διαθέτετε.

8 Κατά την διάρκεια δημιουργίας του λογαριασμού σας θα χρειαστεί να επιλέξετε όνομα χρήστη (μοναδικό) και κωδικό ασφαλείας αλλά και άλλες ρυθμίσεις συγχρονισμού και προτιμήσεων.

9 Μόλις ολοκληρωθεί η αρχικοποίηση της συσκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το tablet σας. Κάποιες από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές εμφανίζονται στην μπάρα εφαρμογών ενώ όλες είναι προσβάσιμες μέσω του πλήκτρου εκκίνησης.

10 Μπορείτε να δημιουργήσετε συντόμευση σε εφαρμογή απλά σέρνοντας το εικονίδιο της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας. Η επεξεργασία της συντόμευσης γίνεται επίσης με παρατεταμένη επιλογή του εικονιδίου.

11 Για διαγραφή της συντόμευσης σέρνετε το εικονίδιο στην επιλογή Διαγραφή.

12 Οι πιο συνηθισμένες ρυθμίσεις εμφανίζονται με την σάρωση προς τα κάτω της επιλογής ρυθμίσεων.

13 Η σημαντικότερη κατά την αρχικοποίηση ρύθμιση είναι η σύνδεση με το διαδίκτυο. Συνήθως γίνεται με επιλογή του ασύρματου τοπικού δικτύου.

14 Ρυθμίσεις ήχου περιλαμβάνουν την ένταση, τόνους ήχου κλήσης, κ.α.

15 Οι εγκατεστημένες εφαρμογές είναι προσβάσιμες και μπορούν να τροποποιηθούν από την αντίστοιχη επιλογή.

16 Οι ρυθμίσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν το κλείδωμα οθόνης και τους κωδικούς πρόσβασης στην συσκευή. Περισσότερο προχωρημένες ρυθμίσεις ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

17 Οι ρυθμίσεις της γλώσσας περιλαμβάνουν τις επιλογές ορθογραφικού ελέγχου και προσωπικού λεξικού. Ο τρόπος πληκτρολόγησης επίσης ορίζεται εδώ.

18 Ο λογαριασμός Google που δημιουργήσατε νωρίτερα ή αυτός που είχατε ήδη μπορεί να τροποποιηθεί από την αντίστοιχη επιλογή στην κατηγορία λογαριασμοί. Επίσης, άλλοι λογαριασμοί μπορούν να προστεθούν ή να τροποποιηθούν από αύτη την κατηγορία επιλογών.

19 Η εγκατάσταση εφαρμογών πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Google Play που βρίσκεται ήδη προεγκατεστημένη στην συσκευή σας.

20 Αναζητείστε μέσω ονόματος την εφαρμογή που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε ή περιηγηθείτε σε δημοφιλείς, προτεινόμενες ή κατηγοριοποιημένες εφαρμογές.

21 Επιλέξτε το πλήκτρο εγκατάσταση όταν βρείτε την επιθυμητή εφαρμογή.

22 Θα χρειαστεί να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να εγκρίνετε την πρόσβαση σε αισθητήρες και στοιχεία ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής.

23 Η πρόοδος της εγκατάστασης είναι ορατή από την γραμμή κατάστασης της συσκευής.


Κατέβασμα ppt "ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google