Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Advertisements

Διδάσκων : Κουντούρης Νικόλας. Δρ. Πολιτειολόγος
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ: euro|guidance Ημερίδα “Ευρωπαϊκή κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης & απασχόλησης: Euroguidance-Eures” 15 Οκτωβρίου 2004 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων • Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης • ERASMUS MUNDUS • TEMPUS Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
“Antiqua aqua” “Υδάτινα δίκτυα” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “e-Twinning” 2006 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Πως θα αξιοποιήσετε περαιτέρω τις eTwinning συνεργασίες σας.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΥΚΕΙΑ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4 & 5 Απριλίου 2012.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληροφόρηση φοιτητριών και νέων επιστημονισσών για το επάγγελμα του ερευνητή» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Η.
Κριτήρια επιλογής υλικού (α)
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
"ΜαθαΙνω τα ΔικαιΩματΑ μου Στην Ευρωπαϊκη ΕνωΣΗ"
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Τίτλος Δραστηριότητας
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
Κωστοπούλου Όλγα ΑΕΜ 3157 Εξάμηνο Στ’. Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την περίοδο Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,η έννοια της ποιότητας.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Ι.Κ.Υ. (ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ) COMENIUS (ΚΟΜΕΝΙΟΥΣ ) ΕΥΡΩΠΑΪΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜA.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ– ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΓΠΠ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Στην καρδιά της Ευρώπης
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
Παρασκευή Βάγια ΠΕ13 Νομικός 20ο Γυμνάσιο Αθηνών
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Ελληνογερμανική Αγωγή
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Εκπαιδευτικός & ΑΠ Χειμερινό εξάμηνο
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα Μπεκοσ Δημητρησ Μποχτησ Δημητρησ Τολικασ Γεωργιοσ Ξανθη Κωνσταντινα Ντοβασ Αθανασιοσ Μαγουλιανιτησ Βασιλησ

EuropaGO! Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι είναι ; Είναι ένα υλικό ψηφιακής μορφής ,το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπεί στην κατανόηση του όρου και των θεσμών της Ε.Ε. Ιστότοπος : http://europa.eu/kids-corner/

Ιστορικό Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του «Θερινού Πανεπιστημίου 2009». Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Koge Business College Denmark.

Στόχοι του EuropaGO (1) Επίπεδο γνώσεων : Κατανόηση λόγων δημιουργίας της Ε.Ε Γνωριμία με τα όργανα και τους μηχανισμούς της Επεξήγηση των βασικών πολιτικών της Περιγραφή των οικονομικών επιπτώσεων της Αναγνώριση και απαρίθμηση των κρατών μελών Προσδιορισμός δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ευρωπαίου πολίτη

Στόχοι του EuropaGO (2) Επίπεδο δεξιοτήτων – ικανοτήτων: Ανάπτυξη ικανοτήτων προφορικής και γραπτής επικοινωνίας Εντοπισμός και σύγκριση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών-κρατών Ανάπτυξη ικανοτήτων ενεργού πολίτη Ορθή και πρακτική χρήση του διαδικτύου με στόχο τη μάθηση και τη διασκέδαση Εξοικείωση με τα νέα τεχνολογικά εργαλεία

Στόχοι του EuropaGO (3) Επίπεδο Στάσεων: Κατανόηση και αξιολόγηση της σημασίας της Ε.Ε Αποδοχή και υπεράσπιση της διαφορετικότητας Αποδοχή της σπουδαιότητας κάθε κράτους μέλους , της συνύπαρξης και συνεργασίας των πολιτών Συμμετοχή σε διακρατικές συνεργασίες και στα κοινά Ανάπτυξη στοιχείων αλληλεγγύης Υπεράσπιση του δικαιώματος του δημοκρατικού διαλόγου

Βασικά χαρακτηριστικά (1) Το EuropaGO : Χρησιμοποιεί καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές Υποκινεί την ενεργό συμμετοχή του μαθητή στη διεργασία της μάθησης Καλλιεργεί την ατομική πρωτοβουλία του μαθητή

Βασικά χαρακτηριστικά (2) Καλλιεργεί την ανάπτυξη πνεύματος κοινωνικής αλληλεπίδρασης Υποκινεί την ανάπτυξη ενδιαφέροντος του μαθητή Διαχειρίζεται πρόσφατα και έγκυρα δεδομένα Είναι ευέλικτο , δυναμικό και εύχρηστο

Φύλλα εργασίας για το μαθητή (1) «Η Ε.Ε με μια ματιά» Γνωριμία με την Ε.Ε , την ιστορία της ,τους θεσμούς της ,τα κράτη και τα μνημεία ,τις πολιτικές και την οικονομία της «Η Ευρώπη είναι παιχνίδι!» Χρήση διαδραστικών παιχνιδιών για γνωριμία με το νόμισμα , τους θεσμούς , την ιστορία ,τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά «Διεκδικώντας το μέλλον σου» Πληροφόρηση και συμβουλές για τα δικαιώματα των πολιτών-καταναλωτών στην Ευρώπη

Φύλλα εργασίας για το μαθητή (2) «Όπου “Ευρώπη” πατρίς!» Ενημέρωση για τα δικαιώματα των νέων, τα εργασιακά δικαιώματα, την αμοιβαία αναγνώριση προσόντων και ενθάρρυνση για αναζήτηση εργασίας σε άλλα κράτη – μέλη «Συμμετέχω για να έχω!» Ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού πολίτη με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά forum συζήτησης και έναρξη διακρατικών εκπαιδευτικών συνεργασιών έσω σχετικών δράσεων (eTwinning – Η κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη) «Όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι» Ενίσχυση αποδοχής της φυλετικής ,γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας για αρμονική συμβίωση στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο

Χρήσεις του EuropaGO Στη σχολική και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση Σε σχολικές δραστηριότητες και προγράμματα (πχ Περιβαλλοντική Εκπαίδευση , Αγωγή Υγείας , Πολιτιστική Αγωγή) Σε διάφορα σχολικά μαθήματα ως βοηθητικό υλικό Πχ στο μάθημα «Αρχές Οικονομίας» της Α’ Λυκείου ,το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαιο με τίτλο «η Ευρωπαϊκή Ένωση» καθώς και στο μάθημα «Πολιτική και Δίκαιο» της Β’ Λυκείου Το υλικό έχει εφαρμοστεί ήδη στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου , σε 14 μαθητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Εξερευνώντας το περιβάλλον της Ευρώπης»

Συμπεράσματα Το υλικό μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Επίσης, η εφαρμογή του υλικού που ήδη έγινε έδειξε ότι το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί με επιτυχία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Παρουσίαση της πλατφόρμας

Πηγές 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πάτρας eTwinning Europa – EuropaGO! Π.Βασάλα , Γ.Παπαβασιλείου eTwinning http://etwinning.gr/ Europa – EuropaGO! http://europa.eu/europago/welcome.jsp Europa – europe direct http://europa.eu/europedirect/index_el.htm

Ερωτήσεις - Απορίες Καλά Χριστούγεννα 