ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Sydney Opera House DOMNA GEROGLI DOMNA GEROGLI.
Advertisements

ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το Ερέχθειο Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πρότυπο Πειραματικό Θεσσαλονίκης
Ο«ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ» 5ος αι.π.Χ.
Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρθενώνας O Παρθενώνας είναι ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Χτίσηκε το 448/ π.Χ. Η εποχή της κατασκευής.
Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια.
Αρχαίοι ελληνικοί ναοί
εποχές στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια ιστορία.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά.
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑΚΙ ΣΑΧ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΜΑΓΙΩΡΓΗΣ
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΔΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ)
Παρθενώνας. OΠαρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ.
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ Γρασιελα Κόκα
Σύγχρονα κτίρια που έχουν επηρεαστεί
Μαριέττα Μαρία.  Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). Για.
Αγγλία Λονδίνο.
1 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης.
1)Πύργος του Άϊφελ 2)Μουσείο του Λούβρου 3)Παναγία των Παρισίων.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ Δ΄ Τάξη, Μάθημα Πληροφορικής 1 ο Π. Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Λ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Π. Δ2. ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη. Ο Ναός της Αγίας Σοφίας (Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού) χτίστηκε το 532 από τον Ιουστινιανό στη θέση.
O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ Δ1.
Άσκηση υπερσυνδέσεων ΙΙ Ακρόπολη
Ο Aριθμός φ στην αρχιτεκτονική
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Aκρόπολη.
Αντόνι Γκαουντί.
Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΑΡΙΣΙ Η πόλη του φωτός….
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
ΦΑΙΔΡΑ Δ’1 a.
Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ Ν Κορδιασ.
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΔhΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΖΗΣ Α4 Γυμνασίου 12/11/2018.
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Β1 ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΦΙΤΗ

Πυραμίδα του Λούβρου Μία μοντέρνα πυραμίδα στο Παρίσι, φτιαγμένη από γυαλί, σιδερόβεργες και συρματόσχοινο. Βρίσκεται στην κεντρική αυλή του Louvre Palace και αποτελεί την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου. Η βασική πυραμίδα καθώς και οι τρεις μικρότερες που την πλαισιώνουν ολοκληρώθηκαν το 1989 και είναι σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.

Όπερα του Σύδνεϋ «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η όπερα του Σύδνεϋ είναι το αριστούργημά του. Είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του 20ου αιώνα, ένα έργο απαράμιλλης ομορφιάς, γνωστό σε όλον τον κόσμο ένα σύμβολο όχι μόνο μίας πόλης, αλλά και μίας χώρας και μίας ηπείρου». Με αυτά τα λόγια απονεμήθηκε το βραβείο Pritzker η ανώτερη διάκριση στην αρχιτεκτονική στον Δανό Τζον Ούτζο, αρχιτέκτονα της όπερας. Η κατασκευή του κράτησε από το 1957 ως το 1973 και το 2007 αυτό το έργο μοντέρνου εξπρεσιονισμού ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Παρθενώνας Η ελληνική εκπροσώπηση στη λίστα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημιούργημα του Ικτίνου, του Καλλικράτη και του Φειδία, αρχαιοελληνικού Δωρικού ρυθμού, χτίστηκε το 438 π.Χ., αν και οι διακοσμήσεις κράτησαν μέχρι το 432 π.Χ. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως ναός λατρείας της θεάς Αθηνάς.

Casa Mila Είναι αδύνατο τελικά να μην αναγνωρίσει κάποιος τα δημιουργήματα του Άντονι Γκαουντί. Ευρέως γνωστό ως La Pedrera, που σημαίνει λατομείο στα καταλανικά, είναι πρακτικά μία πολυκατοικία. Ολοκληρώθηκε επίσημα το 1912 και αποτέλεσε την κατοικία του ζευγαριού Rosario Segimon και Pere Mila. Το ύφος του χαρακτηρίζεται Art Nouveu.

Πύργος του Άιφελ Άλλο ένα άκρως αναγνωρίσιμο κτήριο. Με τρεις ορόφους, δύο εστιατόρια (στον 1ο και στον 2ο όροφο), το πραγματικό επίτευγμα του Γκούσταβ Άιφελ παραμένει το υψηλότερο κτίριο του Παρισιού (324 μέτρα) και ταυτόχρονα παγκόσμιο σύμβολο της πόλης και ολόκληρης της Γαλλίας. Ο πύργος του Άιφελ πρακτικά ξεκίνησε το κίνημα του βικτοριανού στρουκτουραλιστικού εξπρεσιονισμού.

Άγαλμα της Ελευθερίας Αν και άγαλμα, θεωρείται κτίριο αφού μπορείς να μπεις μέσα και να ανέβεις μέχρι τον πυρσό. Ήταν δώρο της Γαλλίας στις ΗΠΑ για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας τους. Το άγαλμα απεικονίζει τη Λιμπερτάς, τη Ρωμαϊκή θεά της ελευθερίας που κρατάει tabula ansata (πίνακας που καταδεικνύει το νόμο) με την ιστορική ημερομηνία 4 Ιουλίου 1776. Στο πόδι της έχει σπασμένες αλυσίδες και ο πυρσός της υποτίθεται ότι φωτίζει όλον τον κόσμο. Ολοκληρώθηκε το 1886 και φτάνει τα 50 περίπου μέτρα σε ύψος.

Κολοσσαίο Το κλασικότερο στάδιο του κόσμου, αγνώστου αρχιτέκτονα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Δεν αποτελεί καμία σοβαρή έκπληξη, αφού το 1500 χρόνων αρχιτεκτονικό μεγαθήριο δεν είναι μονάχα ένα άψογο παράδειγμα Ιονικού, Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού αλλά και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του πλανήτη.

ΤΕΛΟΣ